Aktuálne otázky ochrany osobných údajov v súvislosti so zákonom o whistleblowingu vo verejnej správe

Organizátor kurzu: BPM Slovakia s.r.o.
Aktuálne otázky ochrany osobných údajov v súvislosti so zákonom o whistleblowingu vo verejnej správe
Pridať medzi obľúbené Obľúbené
16.10.2015
Bratislava III
Bojnická 3
Business Centre Matador
Začiatok registrácie 08:30
Začiatok seminára 09:00
Predpokladané ukončenie 14:30
Prihlás sa
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento kurz
Chcem hodnotiť



O kurze
Objednávka
Kontakt

Obsah kurzu

Prihlásiť sa môžete tu:  http://bpm-educat.com/seminar/detail/109-aktualne-otazky-ochrany-osobnych-udajov-v-suvislosti-so-zakonom-o-whistleblowingu-vo-verejnej-sprave

Povinnosť vytvoriť vnútorný systém na prijímanie a preverovanie podnetov o protispoločenskej činnosti má zo zákona o whistleblowingu každý orgán verejnej správy. Týmto orgánom je každý orgán štátnej správy (napr. ministerstvá, ústredné orgány štátnej správy) a orgány samosprávy (obce a VÚC).
V rámci tohto vnútorného systému na prijímanie a preverovanie podnetov o protispoločenskej činnosti je zamestnávateľ – orgán verejnej moci povinný poveriť zodpovednú osobu, ktorá bude plniť jeho povinnosti vyplývajúce zo zákona. V prípade obcí a VÚC je zodpovednou osobou zo zákona hlavný kontrolór. Pri iných orgánoch verejnej správy zodpovednú osobu určuje zamestnávateľ. 

Obsah školenia  

1.      Zákon č. 307/2014 Z. z. o niektorých opatreniach súvisiacich s oznamovaním protispoločenskej činnosti (zákon o whistleblowingu)
  • Účel a predmet zákona
  • Základné pojmy
  • Povinnosti orgánu verejnej správy a zodpovednej osoby vyplývajúce zo zákona
  • Aplikácia zákona v orgáne verejnej správy
 2.      Ochrana osobných údajov
  • Účel a predmet zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov
  • Základné pojmy
  • Podmienky spracúvania osobných údajov
  • Povinnosti prevádzkovateľa vyplývajúce zo zákona o ochrane osobných údajov
 3.      Whistleblowing a ochrana osobných údajov
  • Ochrana osobných údajov v súvislosti so zákonom o whistleblowingu
  • Podmienky spracúvania osobných údajov
  • Povinnosti zamestnávateľa a potrebné dokumenty 
Cieľová skupina
Školenie je určené pre poverené zodpovedné osoby jednotlivých orgánov štátnej správy, štátnych a verejných inštitúcií, starostov a hlavných kontrolórov. 

Lektori:

JUDr. Zdenka Lániková je zakladateľkou spoločnosti Lanikova Group,.s.r,o., Advokátska kancelária so sídlom v Bratislave. Je advokátkou s vyše 25-ročnou praxou so špecializáciou najmä na oblasť obchodného, občianskeho, rodinného práva,  práva nehnuteľností a družstevného práva. Štúdium na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave ukončila v roku 1985 s vyznamenaním a nadobudnutím titulu JUDr. V roku 1989 absolvovala s vyznamenaním advokátske skúšky a odvtedy pôsobí ako advokátka.Popri praxi advokáta sa venuje tiež publikačnej a mediálnej činnosti. Poskytovala príspevky s právnou problematikou do denníka Smena a časopisu Dieťa, niekoľko rokov účinkovala v TV Markíza v právnej poradni relácie Teleráno a Doma s Markízou, poskytovala odborné vyjadrenia pre rádio Viva.

JUDr. Barbora Lániková je advokátskou koncipientkou v Advokátskej kancelárii Lanikova Group, s.r.o. V roku 2011 ukončila štúdium na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave získaním titulu Mgr. Počas štúdia absolvovala študijný pobyt v Štokholme vo Švédsku, kde sa venovala prevažne európskemu právu. Titul JUDr. nadobudla v roku 2013 úspešným absolvovaním rigoróznej skúšky z odboru európske a medzinárodné právo. V júni 2015 úspešne absolvovala advokátske skúšky. Špecializuje sa najmä na obchodné právo, právo ochrany osobných údajov, právo pre eshopy,   firemné  protikorupčné systémy a problematiku  vymáhania pohľadávok.

Lektori:

JUDr. Zdenka Lániková, JUDr. Barbora Lániková

Kurz je spojený s pobytom:

nie

Zaujal ťa kurz? Máš na organizátora otázku, alebo chceš zistiť o ňom viac? Vyžiadaj si viac informácií.
  • Najrýchlejší spôsob ako kontaktovať organizátora
  • Všetky informácie sú zdarma

Vaše údaje

Meno*
Priezvisko*
Email*
Telefón*
Kraj
Pohlavie
Vaša otázka
Vyžiadať informácie zdarma
Vyžiadať informácie o kurze
Páči sa ti kurz? Povedz o kurze svojím priateľom.
Zdieľať na facebooku