KONFERENCIA Súčasné trendy ekonomickej kriminality v SR a možnosti jej eliminácie

Organizátor kurzu: BPM Slovakia s.r.o.
KONFERENCIA Súčasné trendy ekonomickej kriminality v SR a možnosti jej eliminácie
Pridať medzi obľúbené Obľúbené
28.10.2015
Bratislava
Školská 5
Hotel Saffron
Prihlás sa
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento kurz
Chcem hodnotiť



O kurze
Objednávka
Kontakt

Obsah kurzu

Prihlásiť sa môžete tu:   http://bpm-educat.com/seminar/detail/97-konferencia-sucasne-trendy-ekonomickej-kriminality-v-sr-a-moznosti-jej-eliminacie


Konferencia o ekonomických trestných činoch.

•Aká tenká je hranica medzi daňovou optimalizáciou a daňovou trestnou činnosťou?
•Ako je to s náhradou škody pri ekonomických trestných činoch?
•Aké sú trestné následky poškodzovania finančných záujmov EÚ?
•Odpovede na tieto i ďalšie otázky ponúka pokračovanie obľúbenej série konferencií k ekonomickej trestnej činnosti.  

Skúsení odborníci prof. JUDr. Jozef Čentéš, PhD. a JUDr. Ján Šanta, PhD. z Generálnej prokuratúry vás oboznámia s aktuálnym smerovaním ekonomickej kriminality u nás a o spôsoboch, ako sa s ňou vyrovnáva judikatúra NS SR a NS ČR.    

Program konferencie
9.00 – 11.00 – Súčasné trendy ekonomickej kriminality v SR, judikatúra NS SR a NS ČR, prof. JUDr. Jozef Čentéš, PhD., JUDr. Ján Šanta, PhD.

12.00 – 13.00 – Náhrada škody, procesnoprávne inštitúty využívané v procese vyšetrovania ekonomických TČ, prof. JUDr. Jozef Čentéš, PhD.

13.00 – 13.45 – Trestné činy poškodzovania finančných záujmov Európskej únie, JUDr. Ján Šanta, PhD.

14.00 – 16.00 – Daňová trestná činnosť verzus daňová optimalizácia, JUDr. Ján Šanta, PhD., prof. JUDr. Jozef Čentéš, PhD.   
 Prednášajúci:

prof. JUDr. Jozef Čentéš, PhD.
Absolvoval Právnickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave v roku 1991, v roku 1997 získal tituly JUDr. a PhD. V roku 2008 po úspešnom habilitačnom konaní bol vymenovaný za docenta v odbore trestné právo. Po úspešnom vymenovacom konaní na Masarykovej univerzite v Brne bol vymenovaný za profesora v odbore trestné právo.
V súčasnosti pôsobí ako vysokoškolský pedagóg na Právnickej fakulte UK v Bratislave. Je vedúcim Katedry trestného práva, kriminológie a kriminalistiky na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Je predsedom odborovej komisie doktorandského štúdia pre študijný program trestné právo a predsedom rigoróznej komisie pre trestné právo. V rokoch 1999 – 2004 pôsobil ako prokurátor Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky (medzinárodný a trestný odbor). Od roku 2004 vykonáva funkciu zástupcu riaditeľa trestného odboru Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky. Bol členom pracovnej skupiny Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky, ktorá vypracovala návrh Trestného poriadku. Je vedúcim autorského kolektívu, ktorý vypracoval komentáre k Trestnému zákonu a k Trestnému poriadku. Je autorom viacerých monografií, vysokoškolských učebníc a odborných článkov.

JUDr. Ján Šanta, PhD.
Pôsobí 25 rokov v rezorte prokuratúry, kde sa zaoberá prevažne dozorom závažných foriem ekonomickej trestnej činnosti. Zároveň externe spolupracoval na viacerých vysokých školách – Právnická fakulta UPJŠ Košice, Filozofická fakulta PU Prešov, v súčasnosti Fakulta práva Paneurópskej vysokej školy Bratislava, Univerzita Komenského Bratislava a Justičná akadémia Pezinok. Publikoval množstvo článkov k ekonomickej trestnej činnosti a je spoluautorom kníh s problematikou trestné právo.V súčasnosti pôsobí na Úrade špeciálnej prokuratúry SR.

Lektori:

prof. JUDr. Jozef Čentéš, PhD., JUDr. Ján Šanta, PhD.

Kurz je spojený s pobytom:

nie

Zaujal ťa kurz? Máš na organizátora otázku, alebo chceš zistiť o ňom viac? Vyžiadaj si viac informácií.
  • Najrýchlejší spôsob ako kontaktovať organizátora
  • Všetky informácie sú zdarma

Vaše údaje

Meno*
Priezvisko*
Email*
Telefón*
Kraj
Pohlavie
Vaša otázka
Vyžiadať informácie zdarma
Vyžiadať informácie o kurze
Páči sa ti kurz? Povedz o kurze svojím priateľom.
Zdieľať na facebooku