Psychologický výklad rozprávok | Webinár

Organizátor kurzu: Inspire Academy
Psychologický výklad rozprávok | Webinár
Pridať medzi obľúbené Obľúbené
30.05.2021
19:00
Prihlás sa
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento kurz
Chcem hodnotiť



O kurze
Objednávka
Kontakt

Obsah kurzu

Kde bolo, tam bolo, boli raz dvaja bratia, ktorých vášeň pre ľudové príbehy zmenila spôsoby, akými ponímame detstvo a možno aj žijeme celé svoje životy. Často si to neuvedomujeme, no rozprávky sú pre nás prvým zdrojom hodnôt a morálnych princípov, učia nás empatii a mýty a archetypy obsiahnuté v ceste rozprávkového hrdinu nám umožňujú symbolickým spôsobom konfrontovať problémy skutočného života. Ako veľmi však môžu rozprávky ovplyvniť náš psychický a duchovný vývin? Môžu rozprávky pomôcť dieťaťu rozvíjať svoju tvorivú predstavivosť? Prečo sa postupne menia rozprávkové vyobrazenia problematických aspektov, ako je sex či násilie? Ako rozprávky správne rozprávať a naplno využiť silu hovoreného slova? Spoznajte dôležité posolstvo, ktoré predstavujú rozprávkové príbehy pre (nielen) detskú dušu v prednáške, kvôli ktorej nemusíte prejsť siedmimi horami ani siedmimi dolinami! Spoločne si priblížime jazyk a výchovný potenciál týchto starých príbehov a optikou hlbinnej psychológie nazrieme na známe rozprávky, ako je Popoluška, Šípková Ruženka, Červená Karkulka či kontrovezní Janko a Marienka. Úlohu rozprávača nášho webinára prevezme psychológ špecializujúci sa na sny, fantázie a mýty, Martin Skála. 


Mgr. Martin Skála
je psychológ s dlhoročnými skúsenosťami s prácou so snami, fantáziami, mýtmi a mimoriadnymi stavmi vedomia a ich symbolických vyjadreniach v medziľuďských vzťahoch, v duši človeka, umení, kultúre a spoločnosti. Je autorom techniky symbolických konštelácií. Je členom odbornej rady Českej spoločnosti pre analytickú psychológiu, zakladajúcim predsedom Českého inštitútu pre analytickú psychológiu, českej skupiny IAAP, Medzinárodnej asociácie analytických psychológov. Je tiež autorom množstva príspevkov v odborných publikáciách, časopisoch a na konferenciách.

Lektori:

Martin Skála

Osvedčenie:

Účastník webinára získa potvrdenie o účasti

Kurz je spojený s pobytom:

nie

Zaujal ťa kurz? Máš na organizátora otázku, alebo chceš zistiť o ňom viac? Vyžiadaj si viac informácií.
  • Najrýchlejší spôsob ako kontaktovať organizátora
  • Všetky informácie sú zdarma

Vaše údaje

Meno*
Priezvisko*
Email*
Telefón*
Kraj
Pohlavie
Vaša otázka
Vyžiadať informácie zdarma
Vyžiadať informácie o kurze
Páči sa ti kurz? Povedz o kurze svojím priateľom.
Zdieľať na facebooku
 
 



Ďalšie ponuky organizátora
Kurzy pre dospelých
 
Vývin citových vzťahov od narodenia po dospelosť | Webinár
0 hodnotení

Každý z nás sa rodí do siete určitých vzťahov a či chceme či nie, na ich kvalite záleží nie len to, či prežijeme do dospelosti, ale aj to, aká z nás bude osobnosť. Spôsoby, akými sa vyrovnávame so..

Inspire Academy
Vedenie ľudí k zodpovednosti a samostatnosti prostredníctvom komunikácie
0 hodnotení

Počúvate občas od ľudí vety, ktoré vás štvú? Stáva sa vám, že druhí niečo sľúbia, neurobia to a potom sa vyhovárajú? Túžite priviesť druhých k zodpovednosti za ich správanie či dosiahnuť zmenu v ich..

Inspire Academy
Radkin Honzák: Manuál na paniku a úzkosť | Webinár
0 hodnotení

Ako keď si nevšimnete posledný schod, vaše telo je plné nahnevaných včiel, na hlavu vám padá celé nebo alebo sa topíte a neviete, ako vyplávať nad hladinu. Tak niektorí ľudia popisujú svoju..

Inspire Academy
Zobratiť všetky...