Vražda z pohľadu forenznej psychológie

Organizátor kurzu: Inspire Academy
Vražda z pohľadu forenznej psychológie
Pridať medzi obľúbené Obľúbené
11.03.2021
18:00
Prihlás sa
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento kurz
Chcem hodnotiť



O kurze
Poplatky
Objednávka
Kontakt

Obsah kurzu

Drieme v každom z nás potenciál stať sa vrahom? Kedy nastáva bod zlomu, v ktorom bežná ľudská agresivita prerastie do monštrózneho aktu vraždy? Akú motiváciu musí mať človek, ktorý je schopný zobrať život? Do akej miery je tento skutok podmienený jeho inteligenciou, stavbou tela, pohlavím, rodinným zázemím či dobou, v ktorej žije? Môže psychicky zdravý človek zabiť a môže už dieťa niesť znaky budúceho vraha? Výklad mentálnej anatómie vraždy od jej myšlienkového zárodku, cez realizáciu až po následky, ktoré zanechá na duši vraha, nám prednesie známy psychológ a skúsený súdny znalec Anton Heretik. Príďte sa po jeho boku pozrieť do hlavy ľuďom, ktorým v žilách namiesto krvi koluje zlo. 

Prof. PhDr. Anton Heretik, CSc.
je popredný slovenský psychológ a súdny znalec špecializujúci sa na klinickú a forenznú psychológiu. Cestu k svojmu oboru si našiel prostredníctvom beletrie a po absolvovaní štúdia psychológie na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského sa na fakultu vrátil v roku 1985 ako pedagóg. V súčasnosti tam pôsobí ako profesor klinickej psychológie. Medzi rokmi 1973 až 1985 pôsobil ako klinický psychológ na Psychiatrickej klinike Fakultnej nemocnice v Bratislave. Ako súdny znalec sa už štyridsať rokov zameriava na posudzovanie páchateľov násilnej trestnej činnosti. Napísal prvú česko-slovenskú vysokoškolskú učebnicu forenznej psychológie a okrem učebných textov publikoval desiatky odborných štúdií a populárnych náučných kníh z oblasti psychopatológie, psychodiagnostiky a psychoterapie. Popri pedagogickej a vedeckovýskumnej činnosti pôsobí naďalej ako klinický psychológ v súkromnej poradenskej praxi.

Kurz je spojený s pobytom:

nie

Zaujal ťa kurz? Máš na organizátora otázku, alebo chceš zistiť o ňom viac? Vyžiadaj si viac informácií.
  • Najrýchlejší spôsob ako kontaktovať organizátora
  • Všetky informácie sú zdarma

Vaše údaje

Meno*
Priezvisko*
Email*
Telefón*
Kraj
Pohlavie
Vaša otázka
Vyžiadať informácie zdarma
Vyžiadať informácie o kurze
Páči sa ti kurz? Povedz o kurze svojím priateľom.
Zdieľať na facebooku
 
 


Envirozážitok
IUVENTA - Slovenský inštitút mládeže

Ďalšie ponuky organizátora
Kurzy pre dospelých
 
Vývin citových vzťahov od narodenia po dospelosť | Webinár
0 hodnotení

Každý z nás sa rodí do siete určitých vzťahov a či chceme či nie, na ich kvalite záleží nie len to, či prežijeme do dospelosti, ale aj to, aká z nás bude osobnosť. Spôsoby, akými sa vyrovnávame so..

Inspire Academy
Vedenie ľudí k zodpovednosti a samostatnosti prostredníctvom komunikácie
0 hodnotení

Počúvate občas od ľudí vety, ktoré vás štvú? Stáva sa vám, že druhí niečo sľúbia, neurobia to a potom sa vyhovárajú? Túžite priviesť druhých k zodpovednosti za ich správanie či dosiahnuť zmenu v ich..

Inspire Academy
Radkin Honzák: Manuál na paniku a úzkosť | Webinár
0 hodnotení

Ako keď si nevšimnete posledný schod, vaše telo je plné nahnevaných včiel, na hlavu vám padá celé nebo alebo sa topíte a neviete, ako vyplávať nad hladinu. Tak niektorí ľudia popisujú svoju..

Inspire Academy
Zobratiť všetky...