História a výskyt fenoménov okultu a mágie v krajinách strednej Európy

Organizátor kurzu: Inspire Academy
História a výskyt fenoménov okultu a mágie v krajinách strednej Európy
Pridať medzi obľúbené Obľúbené
24.02.2021
18:00
Prihlás sa
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento kurz
Chcem hodnotiť



O kurze
Poplatky
Objednávka
Kontakt

Obsah kurzu

V časoch dávno minulých platilo pravidlo také, že každá žena, ktorá láskou k prírode prekvitala, bylinky zbierala, či na neprajníka škaredo zazrela, bola pomocníčkou Satanovou, a za to právom na hranici upálená byť musela. Dnes je chvalabohu všetko inak. Čarodejníctvo a okult zažívajú s mladými generáciami renesanciu a tešia sa popularite doposiaľ nevídanej. Čo však skutočne vieme o histórii čarodejníctva? Kedy sa na našom území začalo rozprávať o bosorkách či vedmách? Udieralo kladivo na čarodejnice aj u nás rovnako silno, ako v neslávne známom Saleme? Oprášte si almanachy a nazrite do zakázanej sekcie našej knižnice! V online prednáške uznávanej etnologičky a historičky, Kataríny Nádaskej, doplníme naše znalosti čarodejnej minulosti, zmapujeme si bosorácke územia strednej Európy a skúsime spolu pohľadať odpoveď na otázku, či existujú bosorky a bosoráci aj v súčasnosti. 

Mgr. Katarína Nádaská, PhD.
je oceňovaná etnologička a historička, ktorá sa špecializuje na náboženskú etnológiu, etnomedicínu, mágiu a démonológiu, stredouerópske kontexty ľudovej kultúry a vizuálnu antropológiu. Vyštudovala odbor etnológia – história na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Pracovala nielen na svojej alma mater, ale aj na ďalších univerzitách. Absolvovala viacero vedeckých stáží na európskych univerzitách, pracovala ako kurátorka a literárna historička v Múzeu mesta Bratislava aj ako odborná vedecká pracovníčka v Divadelnom ústave v Bratislave. V súčasnosti pôsobí ako odborná pracovníčka v samospráve, venuje sa historickému poradenstvu pre oblasť masmédií a filmu, prednáša na viacerých univerzitách na Slovensku i v zahraničí. Je autorkou viacerých monografií, vedeckých štúdií a popularizačných článkov, a tiež spoluautorkou etnologických filmových dokumentov.

Osvedčenie:

Účastník webinára získa potvrdenie o účasti 

Kurz je spojený s pobytom:

nie

Zaujal ťa kurz? Máš na organizátora otázku, alebo chceš zistiť o ňom viac? Vyžiadaj si viac informácií.
  • Najrýchlejší spôsob ako kontaktovať organizátora
  • Všetky informácie sú zdarma

Vaše údaje

Meno*
Priezvisko*
Email*
Telefón*
Kraj
Pohlavie
Vaša otázka
Vyžiadať informácie zdarma
Vyžiadať informácie o kurze
Páči sa ti kurz? Povedz o kurze svojím priateľom.
Zdieľať na facebooku
 
 



Ďalšie ponuky organizátora
Kurzy pre dospelých
 
Vývin citových vzťahov od narodenia po dospelosť | Webinár
0 hodnotení

Každý z nás sa rodí do siete určitých vzťahov a či chceme či nie, na ich kvalite záleží nie len to, či prežijeme do dospelosti, ale aj to, aká z nás bude osobnosť. Spôsoby, akými sa vyrovnávame so..

Inspire Academy
Vedenie ľudí k zodpovednosti a samostatnosti prostredníctvom komunikácie
0 hodnotení

Počúvate občas od ľudí vety, ktoré vás štvú? Stáva sa vám, že druhí niečo sľúbia, neurobia to a potom sa vyhovárajú? Túžite priviesť druhých k zodpovednosti za ich správanie či dosiahnuť zmenu v ich..

Inspire Academy
Radkin Honzák: Manuál na paniku a úzkosť | Webinár
0 hodnotení

Ako keď si nevšimnete posledný schod, vaše telo je plné nahnevaných včiel, na hlavu vám padá celé nebo alebo sa topíte a neviete, ako vyplávať nad hladinu. Tak niektorí ľudia popisujú svoju..

Inspire Academy
Zobratiť všetky...