Depresia a súčasné možnosti jej liečby

Organizátor kurzu: Inspire Academy
Depresia a súčasné možnosti jej liečby
Pridať medzi obľúbené Obľúbené
22.02.2021
18:00
Prihlás sa
0 z 5
  0 ľudí hodnotilo tento kurz
Chcem hodnotiť



O kurze
Poplatky
Objednávka
Kontakt

Obsah kurzu

Všetko, čo ste chceli vedieť o depresii, ale báli ste sa na to opýtať! Ide o vážne ochorenie duše a tela, alebo len o dôsledok nášho životného štýlu? Nezamieňame si depresiu ako psychickú poruchu s obyčajným ľudským smútkom a trápením, ktoré život občas prináša? Dynamický sprievodca chorobou, ktorá sa v spoločnosti stále viac rozširuje, nám priblíži jej vznik a prejavy. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie v súčasnosti pozorujeme zvýšenie výskytu depresie, ktorá sa nezriedka označuje ako epidémia 21. storočia. Odborníci totiž varujú, že do roku 2030 bude vo svete najčastejším a najrozšírenejším ochorením medzi všetkými psychickými poruchami. Práca pod veľkým tlakom a prostredie, ktoré od nás neustále očakáva výkon, sú dennodennou realitou mnohých z nás, v ktorej je psychické ochorenie považované za osobné zlyhanie. Aj preto je dôležité vedieť, kedy je potrebné vyhľadať odborníka, aby bola depresia liečená včas. Publicista Jeroným Janíček, ktorý má sám skúsenosti s depresiou, nám načrtne možnosti liečby, ktoré ponúka súčasná psychiatria. V prednáške nabitej informáciami sa dozvieme viac aj o úzkostiach, samovražedných myšlienkach, ale aj o stigme psychiatrického pacienta. 

Jeroným Janíček bude hovoriť o:
- depresii, úzkostiach a samovražedných myšlienkach
- tom, či existuje nejaký spoľahlivý test na zistenie, či sme skutočne depresívni
- tom, kedy a kde vyhľadať pomoc
- možnostiach liečby, ktoré ponúka súčasná psychiatria
- tom, či robia antidepresíva ľudí šťastnými a prečo stúpa ich užívanie
- tom, čo môže viesť k psychickým ochoreniam
- tom, ako s depresiou žiť
- základoch duševnej hygieny, ktorú je možné vcelku ľahko zaradiť do bežného života k jeho skvalitneniu a prevenciu duševných ochorení
- spôsoboch prevencie duševných ochorení
- psychiatrickej ambulantnej liečbe, psychoterapii, užívaní anxiolytík a antidepresív alebo hospitalizácii v psychiatrickej nemocnici
- tom, ako môžeme pomôcť, ak má niekto z našich blízkych depresiu


Jeroným Janíček
je spoluautorom dokumentárneho cyklu Život za zdí, určeného ľuďom s neliečenými úzkosťami a depresiou, ktorý v roku 2018 získal Novinársku cenu Psychiatrickej spoločnosti Českej lekárskej spoločnosti JEP. Občasne pôsobí ako moderátor pražského Radia 1. Napísal knihu rozhovorov Kde bydlí lidské duše, v ktorej spovedal Cyrila Höschla, popredného českého psychiatra, popularizátora vedy a riaditeľa Národného ústavu duševného zdravia (NUDZ). Je tiež autorom publikácie o úzkostiach Když úzkost bolí, za ktorú bol ocenený Českou neuropsychofarmakologickou spoločnosťou. Do ochorenia depresiou editoval množstvo kníh, napísal mnoho textov z oblasti starostlivosti o duševné zdravie a viedol desiatky rozhovorov s poprednými osobnosťami slovenskej vedy a kultúry. Jeroným Janíček má okrem depresie osobnú skúsenosť aj s jednou z úzkostných porúch.

Lektori:

Jeroným Janíček

Kurz je spojený s pobytom:

nie

Zaujal ťa kurz? Máš na organizátora otázku, alebo chceš zistiť o ňom viac? Vyžiadaj si viac informácií.
  • Najrýchlejší spôsob ako kontaktovať organizátora
  • Všetky informácie sú zdarma

Vaše údaje

Meno*
Priezvisko*
Email*
Telefón*
Kraj
Pohlavie
Vaša otázka
Vyžiadať informácie zdarma
Vyžiadať informácie o kurze
Páči sa ti kurz? Povedz o kurze svojím priateľom.
Zdieľať na facebooku
 
 



Ďalšie ponuky organizátora
Kurzy pre dospelých
 
Vývin citových vzťahov od narodenia po dospelosť | Webinár
0 hodnotení

Každý z nás sa rodí do siete určitých vzťahov a či chceme či nie, na ich kvalite záleží nie len to, či prežijeme do dospelosti, ale aj to, aká z nás bude osobnosť. Spôsoby, akými sa vyrovnávame so..

Inspire Academy
Vedenie ľudí k zodpovednosti a samostatnosti prostredníctvom komunikácie
0 hodnotení

Počúvate občas od ľudí vety, ktoré vás štvú? Stáva sa vám, že druhí niečo sľúbia, neurobia to a potom sa vyhovárajú? Túžite priviesť druhých k zodpovednosti za ich správanie či dosiahnuť zmenu v ich..

Inspire Academy
Radkin Honzák: Manuál na paniku a úzkosť | Webinár
0 hodnotení

Ako keď si nevšimnete posledný schod, vaše telo je plné nahnevaných včiel, na hlavu vám padá celé nebo alebo sa topíte a neviete, ako vyplávať nad hladinu. Tak niektorí ľudia popisujú svoju..

Inspire Academy
Zobratiť všetky...