Zaujímavosti a inšpirácie

Nový nebezpečný trend na sociálnych sieťach - chroming

Zneužívanie inhalačných látok (chroming) sa u detí vyskytovalo aj v minulosti. V súčasnosti je však o to rizikovejšie, že sa výzvy na vdychovanie chemických látok šíria aj na sociálnych sieťach, a tak sa o tomto jave dozvedia aj tie deti, ktoré doteraz o tomto jave vôbec netušili.

10 výhod, ktoré prináša deťom joga

Keď deti pravidelne cvičia jogu, prináša im to benefity rôzneho charakteru. Ako môže joga zlepšiť fyzické a duševné zdravie detí?

5 krokov, ktoré vám pomôžu vybrať tábor pre vaše dieťa

Počas prázdnin sa rodičia snažia rozumne naplniť čas svojich detí. V dnešnej dobe existuje veľa možností, ako to urobiť. Jednou z nich je aj letný tábor pre deti.

Dobro treba šíriť a podporovať už medzi deťmi

Deti potrebujú vedieť, že sa okolo nich deje každý deň množstvo dobrých skutkov a že svet je plný dobra, hoci to tak niekedy nevyzerá. Alexandra Broadhurst Petrovická je zakladateľka projektu Dobrý čin roka, v ktorom sa prostredníctvom silných príbehov deti navzájom inšpirujú násobeniu dobrých skutkov.

Duševné zdravie v školách nie je módny trend, ale nevyhnutnosť

Duševné zdravie v školách nie je téma, ktorú by sme potrebovali zaviesť do škôl, lebo nevieme, čo s voľným časom učiteľov. Stáva sa nevyhnutnosťou, aby sme zabránili ľudským tragédiám v budúcnosti.

Komiksy majú výhody pre deti aj dospelých

Komiksy sú mnohými zatracované, ale majú svoje čaro a dokonca aj viacero benefitov pre deti i dospelých.

Psychologička o rastúcej agresii v školách: Škola je jediné miesto, ktoré dokáže pravidelne a systematicky ovplyvňovať život každého dieťaťa

O téme agresie a problémoch, ktoré sa v školách hromadia a neriešia sme sa rozprávali so školskou psychologičkou KORNÉLIOU ĎURÍKOVOU, ktorá je zároveň predsedkyňou inštitútu Konvalinka, ktorý sa venuje duševnému zdraviu detí a učiteľov.

Digitálnymi nomádmi môžete byť aj vtedy, keď už máte deti. Čo pri tom zvážiť?

O digitálnych nomádoch ste už možno počuli a závistlivo ste si povzdychli, ako úžasne a slobodne môže niekoho životný štýl vyzerať. Pokojne sa ale môžete stať jedným z nich, a to aj v prípade, že už máte deti.