Chcete žiť šťastnejší život? Prestaňte sa zaoberať niektorými názormi iných ľudí

 Nebojte sa občas zariskovať. Žite svoje sny.
Nebojte sa občas zariskovať. Žite svoje sny. / Foto: Big Stock

Človek si niekedy až spätne uvedomí, koľko času venoval tomu, že sa až príliš zaoberal názormi iných ľudí a nežil svoj vlastný život. Možno aj dovolíte  iným, aby ovplyvňovali vašu  prácu, vzťahy, vaše  názory, ba  dokonca váš výzor. Mnohým chýba odvaha k tomu, aby premenili sny na skutočnosť. Či už človeka brzdí strach z neúspechu, alebo nedostatok pochopenia či podpory od blízkych, mal by pokúšať šťastie tam, kde ho ťahá srdce. Lebo len tomu, kto sa nebojí žiť svoj život, sa môže splniť aj zdanlivo neuskutočniteľný sen!

Ak sa necítite vo svojej koži, ste nervózni a nespokojní, asi bude potrebné zamyslieť sa nad tým, či to nie je spôsobené tým, že beriete až veľký ohľad na názory iných a nežijete svoj vlastný život. Našťastie vždy existuje možnosť povedať si dosť a začať žiť život podľa vlastných predstáv . Existuje rýchla cesta, ako to dosiahnuť. Stačí prestať myslieť na nasledujúce veci.

Nemyslite na to, čo si ľudia myslia o vašom výzore

Nech akokoľvek pracujete na svojom vzhľade, vždy sa nájde niekto, komu sa nebude niečo na vašom vzhľade páčiť. Niekedy neprajníci závidia, a preto kritizujú, iní sú celkovo na kritiku nastavení, a tak nevedia nič iné. Základným pravidlom je nestarať sa o nich. Život je príliš krátky na to, aby ste sa zaoberali tým, či sa niekomu páči váš nový účes, alebo vaše nové tričko, na ktoré ste si šetrili niekoľko mesiacov. Dôležité je, aby ste vy sami boli spokojní sami so sebou. A vtedy budete aj šťastní.

 

Nemyslite na to, čo si ľudia myslia o vašej práci

Niektorí ľudia vám môžu vašu  prácu závidieť, iní ju môžu zosmiešňovať, niektorí ju zase nikdy nepochopia, prečo robíte práve to, čo robíte. V každom prípade si z toho nič nerobte. Pokiaľ svoju prácu milujete alebo máte v hlave jasný dôvod, prečo sa jej venujete, na neprajníkov sa len usmievajte a povedzte im, že sa vám darí lepšie, ako kedykoľvek predtým.

 

Nemyslite na to, či vás ľudia majú radi

Niekedy vám na tom možno skutočne záležalo a robili ste naozaj všetko preto, aby ste každému ulahodili. Robili ste veci, ktoré robili radosť iným, no vám kradli energiu a radosť zo života. Je však veľmi dôležité uvedomiť si, že na smrteľnej posteli nebude nikto spomínať na to, koľko priateľov mal na Facebooku, či koľko ľudí urazil svojou úprimnosťou. To jediné, na čom záleží a na čo budete spomínať aj v posledných chvíľach  života je to, ako veľmi ste milovali, či ste si splnili všetky svoje sny a ako veľmi ste sa radovali zo života a z maličkostí, ktoré vám každý deň prináša.

Nemyslite na to, či ľudia s vami vždy súhlasia

Ak ste o niečom presvedčení, mali by si si za tým stáť za každú cenu. Vážte si každú svoju myšlienku a každý svoj nápad. Samozrejme, nie vždy môžete mať pravdu a niekedy sa možno popálite, no ale aj  o tom je život. Chyby nerobia len tí, ktorí nerobia nič.

 

Nemyslite na veci, ktoré nemôžete ovplyvniť

Môžete chcieť pre seba a pre svojich najbližších len to najlepšie, no musíte si priznať, že je naozaj veľa vecí, ktoré nedokážete nijakým spôsobom ovplyvniť. Niekedy sa jednoducho môžete snažiť, ako chcete, no želaný výsledok sa aj tak nedostaví. Čo však spraviť môžete, urobte čo najlepšie, aby ste mali čisté svedomie, že ste pre to urobili maximum. Ak niekomu pomôcť nemôžete alebo nedokážete, netrápte sa preto.

 

Treba mať odvahu

Človek by mal zostať verný svojim cieľom a nepochybovať o sebe. Ani vtedy, keď ho súdia iní a myslia si o ňom, že je blázon. Treba mať odvahu ísť ďalej a zistiť, ako ďaleko sa dá zájsť. Mnohokrát práve to, čo sa vám zdá byť neprekonateľné, prekročíte niekoľkými krokmi. Problém je však v tom, že vás brzdia iní.  Strach a obavy z nezdaru vás odradia skôr, ako sa o niečo pokúsite. Zahadzujeme príležitosti, ktoré sú bránou k naplneniu vašich snov. Miesto toho, aby ste pokúšali šťastie a nebáli sa využiť výzvy v živote, v tichosti závidíte tým odvážnym.

A preto, počúvajte hlas svojho srdca a vsaďte aj na intuíciu. Nebojte sa občas zariskovať. Žite svoje sny , aspoň tie, ktoré sa žiť dajú. Leto je ideálnym obdobím na zmenu aj v tejto oblasti.

Čítajte viac o téme: Úspech, Ciele
Zdieľať na facebooku