Kúpaliská v Maďarsku na skok z Košíc a okolia

Slovenské kúpaliská na skok z Košíc a okolia
Slovenské kúpaliská na skok z Košíc a okolia / Zdroj: koláž foto EH
Ak radi cestujete s deťmi za vodou, okrem tipov, kde sa s deťmi okúpať v rôznych regiónoch Slovenska, sme pre vás pripravili aj blízke kúpaliská v susednom Rakúsku alebo kúpaliská v Maďarsku dostupné ľahko z Bratislavy či juhozápadného Slovenska. Dnes sme pre vás dali dokopy zoznam kúpalísk a aquaparkov v Maďarsku, ktoré sú ľahko prístupné z Košíc a východného Slovenska.
 

Kúpalisko Selyemrét

Termálne kúpalisko Selyemrét sa nachádza v známom Maďarskom meste Miskolc, menej ako dve hodiny cesty autom z Košíc. Nájdete tu viacero bazénov - plavecký bazén a bazén s vodnými delami je v prevádzke celoročne. Sedací bazén, bazén s trojdráhovou šmýkačkou, cvičný bazén, a detský bazén s atrakciami, s hĺbkou vody 0,35 až 0,79 metra, sú v prevádzke len počas letných mesiacov. Kúpalisko však ponúka aj sauny, masáže, výuku plávania, aquafitness, či občerstvenie počas letnej sezóny. Lístok pre dospelého vás vyjde 1700 forintov (približne 5€), za dieťa či študenta zaplatíte 1450 forintov (približne 4,10€). Za dieťa do štyroch rokov neplatíte nič. Kúpalisko ponúka aj rodinný lístok či zľavnené vstupné po 4 hodine poobede.

 

Zdroj:selyemretifurdo.hu

 

Jaskynné kúpele Miskolctapolca

Cesta do jaskynných kúpeľov, známych od 16. storočia, vám potrvá iba o pár minút dlhšie ako do Miskolca. Kúpele ponúkajú viacero bazénov, rozdelené na bazény nachádzajúce sa v jaskyni a mimo jaskyne. V jaskyni nájdete šesť bazénov, z toho dva sú termálne. Mimo jaskyne je taktiež šesť bazénov s vodnými atrakciami, vrátane troch detských bazénov, zážitkového bazéna, plaveckého bazéna a mušlovéha bazéna. Okrem toho kúpele ponúkajú aj saunový svet a wellness komplex. Za dospelého zaplatíte 2600 forintov (približne 7,40€), za dieťa 2100 forintov (6€), a dieťa do 4 rokov sa môže kúpať zadarmo. Cez prázdniny a víkendy si môžete lístok zakúpiť aj na 4 hodiny. Kúpele ponúkajú aj rodinné vstupné či nočné kúpanie, ktoré je väščinou vopred oznámené, a bude vás stáť 2000 forintov na osobu (približne 5,7€).

 

Zdroj:canadiantraveller.com

 

Liečebné kúpele Slané Jazero

Tento komplex sa nachádza v meste Nyíregyháza, kam vám cesta z Košíc potrvá približne 2 hodiny. V areáli liečebných kúpelov nájdete Auqapark Aquarius a termálne kúpalisko Parkfurdo, či ďaľšie kúpele a kúpeľný dom.

V aquaparku nájdete zážitkový a termálny svet s množstvom bazénov, kanálom s divokou vodou a viacerými tobogánmi. Okrem toho tu nájdete aj saunový či detský svet s detskými bazénmi s rozličnou hĺbkou, šmýkačkami, preliezkami a tropickou odpočinkovou časťou. Na termálnom kúpalisku Parkfurdo nájdete osem bazénov, vrátane plaveckého bazéna, zážitkového bazéna, detského bazéna, či jacuzzi. 

Celodenné vstupné pre dospelého vás bude stáť 4500 forintov (približne 12,8€), dieťa do 6 rokov vás vyjde na 2800 forintov (8€), a dieťa do 3 rokov 100 forintov (0,3€). Študenti či osoby nad 62 rokov zaplatia 3500 forintov (10€). Aquapark ponúka aj viaceré rodinné vstupy, či nočný lístok na kúpanie sa medzi 21:00 a 02:00 v piatok a stredu.

 

Zdroj:szalas.hu

 

Kúpalisko Eger

Termálne kúpalisko Eger ponúka aj zážitkové kúpalisko. Cesta z Košíc vám potrvá približne 140 minút, a z Rimavskej Soboty asi 90 minút. Zážitkové kúpalisko je čiastočne kryté. V zážitkovom bazéne nájdete množstvo masážnych prvkov, a využíva sa celoročne. V celom areáli nájdete množstvo bazénov, vrátane termálneho bazéna, bazéna s liečivou vodou, detského vodného hradu so zábavnými prvkami, a detského bazéna. V detských bazénoch je hĺbka vody 0,3 až 1,3 metra. Celodenné vstupné pre dospelého vás bude stáť 2400 forintov (približne 6,8€), dieťa nad 4 roky a študenti do 23 rokov vás vyjdú na 2000 forintov (približne 5,7€). Kúpalisko ponúka zľavnené vstupné po 16:00 hodine či škálu výhodných rodinných vstupov. Mimo hlavnej sezóny je vstupné o niečo lacnejšie.

 

Zdroj:wellnesstips.sk

 

Kúpalisko Sárospatak

Sárospatak sa nachádza k Slovensku najbližšie, asi 80 minút od Košíc. Jedná sa o menšie kúpalisko, kde v areáli nájdete plavecký bazén, zážitkový bazén, detský bazén, ihrisko a tobogán. Vstupné na dospelého počas víkendu vás vyjde 2100 forintov (6€), za dieťa zaplatíte 1900 forintov (približne 5,4€). Dieťa do 4 rokoch vás vyjde na 300 forintov (približne 85 centov). Kúpalisko ponúka o niečo lacnejší vstup počas pracovného týždňa, rodinné vstupy a zľavnené vstupné po 16:00.

 

Zdroj:www.furdoszovetseg.hu

 

Kúpalisko Tiszaújváros

Kúpalisko Tiszaújváros sa nachádza 2 hodiny od Košíc. V areáli nájdete 6 bazénov s rôznymi atrakciami, vrátane bazéna na šmýkanie, bazéna na plávanie, a detského bazéna s hĺbkou vody 0,3 až 0,5 metra. Okrem toho kúpalisko ponúka liečebné procedúry, či bezplatné parkovanie. Samozrejmosťou sú ja priestory na občerstvenie. Počas sezóny zaplatíte za celodenný lístok pre dospelého 3000 forintov (8,5€), za študenta 2600 forintov (približne 7,4€). Deti do 4 rokov majú vstup zdarma. Zľavnený vstup získate po 13:30, a ešte lacnejší vstup je po 16:00 poobede. Kúpalisko ponúka aj výhodné rodinné vstupy či zľavnené vstupné mimo hlavnej sezóny.

 

Zdroj:termalfurdo.hu

 

Termálne jazero Demjén

Termálne jazero sa nachádza 2 hodiny a 15 minút od Košíc. Jazero svojim brehom pripomína morskú pláž a nájdete tu termálny bazén, detský bazén, bazén s termálnou vodou a zážitkové bazény. Na brehu jazera sa nachádzajú slnečníky, sauna, šmýkačka a ihriská pre plážový volejbal. Denný lístok pre dospelého vás vyjde na 1900 forintov (približne 5,4€), za dieťa zaplatíte 1290 forintov (približne 3,7€). Využiť môžete aj výhodné rodinné vstupy či vyskúšať nočné kúpanie po 19:00.

 

Zdroj:wellnesstips.sk

Čítajte viac o téme: Cestovanie s deťmi
Zdieľať na facebooku