Kúpaliská v Maďarsku na skok zo Slovenska

Maďarské kúpaliská a aquaparky pár kilometrov od Slovenska.
Maďarské kúpaliská a aquaparky pár kilometrov od Slovenska. / Zdroj: koláž foto EH

Navštívili ste už všetky kúpaliská v okolí a neviete kam sa pozrieť nabudúce? Dnes sme pre vás pripravili tipy na kúpaliská a aquaparky v Maďarsku, ktoré sú ľahko prístupné z Bratislavy a juhozápadného Slovenska. 

 

Kúpele Lipót

Lipót sú známe termálne a zážitkové kúpele ktoré sa nachádzajú neďaleko mesta Győr. Cesta do kúpeľov vám potrvá asi 50 minút z Bratislavy a 45 minút z Veľkého Medera. V kúpeľoch nájdete termálnu vodu, a viaceré bazény, ako napríklad termálne bazény, zážitkový bazén, plážový bazén s vlnobitím či tobogánmi, detský bazén s hĺbkou 0,30-0,60 metra, vodný park s atrakciami, a plavecký bazén. Okrem toho však na kúpalisku nájdete aj mnohé ďalšie aktivity, priestory na šport, sprievodný program či víkendové anmiačné programy pre deti. Vstupné pre dospelých je 3600 forintov (približne 10€), zatiaľ čo za jedno dieťa do 14 rokov zaplatíte 2900 (približne 8.20€). Kúpalisko ponúka aj rodinné vstupné pre 2 dospelých a jedno dieťa za 9300 forintov (približne 26,30€), a každý utorok do polovice augusta máte na vstupné zľavu vo výške 300 forintov. Na kúpalisku môžete platiť eurami alebo forintmi, ale nie kartami.

 

Kúpele Lipót / Zdroj:booking.com

 

Komáromské liečebné kúpele a kúpalisko Brigetio

V meste Komárom nájdete liečebné kúpele a termálne kúpalisko Brigetio. Mesto susedí s Komárnom, ktoré sa nachádza na opačnom konci Dunaja, a cesta z Bratislavy vám zaberie 80 minút. V aeráli kúpaliska nájdete 8 bazénov, vrátane troch krytých bazénov. Nájdete tu vnútorný a vonkajší liečebný bazén, jacuzzi, vonkajší i krytý plavecký bazén, krytý výukový bazén na vodné cvičenia, zážitkový bazén s veľkou šmykľavkou, a viaceré detské bazény s rôznou hĺbkou. Deti majp k dispozícii aj detské ihrisko s veľkou pirátskou loďou, šmykľavkami, preliezkami, či rímske pieskovisko.Kúpalisko ponúka aj nočné kúpanie po 8 hodine večer. Platiť sa dá v hotovosti forintmi alebo kartou. Celodenný lístok vás vyjde na 2 150 forintov  (približne 6€) pre dospelého, a 1 750 forintov (5€) pre dôchodcu a študenta od 7 do 25 rokov. Okrem toho si však môžete kúpiť lístok iba na 2 hodiny, a pokiaľ ste obyvateľ mesta Komárno, vstupné máte ešte lacnejšie.

 

Komáromské liečebné kúpele a kúpalisko Brigetio / Zdroj:wellnesstips.hu

 

WF Szabadidőpark

WF Szabadidőpark sa nachádza 4 kilometre od mesta Komárom, a jedná sa o areál voľného času kde nájdete aj kúpalisko. K dispozícii máte 5 bazénov, vrátane plaveckého bazéna, zážitkového bazéna, termálneho bazéna, rodinného a detského bazéna. Okrem toho sa na kúpalisku nachádzaj aj štvordprúdový tobogán. Nájdete tu aj ihrisko pre plážový futbal a volejbal. V areáli voľného času sa nachádza aj rybárske jazero, reštaurácia, či priestor na kempovanie. Vstupné pre dospelého vás vyjde 1500 forintov (približne 4,30€), za študenta či dôchodcu zaplatíte 1200 forintov (približne 3,40€), a dieťa do 4 rokov budete mať zdarma. Kúpalisko ponúka aj rodinný lístok, či zľavnené vsutpné po 5 večer.

 

Kúpanie s deťmi v Maďarsku - WF Szabadidőpark / Zdroj:wellnesstips.sk

 

Aquasziget Ostrihom

V Ostrihome nájdete aj Aquasziget, ktorý sa nachádza 2 hodiny od Bratislavy. Z Nových Zámakov vám cesta potrvá len hodinu. Aquapark sa rozprestiera na ploche 15000 m², a nájdete tu širokú škálu bazénov. Vo vonkajšom areáli sa nachádza plavecký, relaxačný a zážitkový bázen, detský bazén s hĺbkou 0,3 až 0,4 metra, a dva vonkajšie tobogány. Vo vnútri nájdete 3 tobogány, vodný raj pre deti, a viaceré relaxačné bazény. V areáli nájdete aj Wellness centrum, bar, a samoobslužnú reštauráciu. Pre deti do 3 rokov je vstupné zadarmo. Za dôchodcu, dieťa či študenta zaplatíte 1700 forintov (približne 4,80€), a celodenné vstupné pre dospelého vás vyjde na 3600 forintov (približne 10,20€). Aquapark ponúka aj rodinné vstupné či zľavy na vstupné po 4 hodiny poobede.

 

Kúpanie v Ostrihome Aquasziget Ostrihom / Zdroj:www.wellnesstips.sk

 

Aquasziget Ostrihom / Zdroj: aquasziget.hu

Rába Quelle

V meste Győr nájdete aj aquapark a kúpele Rába Quelle. Tieto kúpele sú bezchlórové, a v areáli nájdete 2 vnútorné tobogány a jeden vonkajší tobogán. Nachádza sa tu 5 bazénov, vrátane detského bazéniku, a vonkajší plážový areál. Deti sa zabavia aj v detskom kútiku s hojdačkami, preliezkami a šmykľavkami. Okrem bazénov vám aquapark však ponúkne aj bezplatné parkovanie, 2 saunové záhrady, jacuzzi a 2 ponorné bazény. Za vstupné pre dospelého zaplatíte 4100 forintov (zhruba 11,60€0, pre dieťa do 18 rokov, študentov a dôchodcov 3200 forintov (zhruba 9€). Kúpalisko ponúka aj rodinné vstupné, ktoré sa líši v závislosti od počtu detí. Ak by vás lákala saunová záhrada, priplatíte si 1800 forintov (zhruba 5€).

 

Aquapark a kúpele Rába Quelle v meste Győr / Zdroj: rabaquelle.hu

 

Termálne kúpalisko Gyémánt Tatabánya

Neďaleko Komároma sa nachádza aj termálne kúpalisko Gyémánt Tatabánya. Cesta z Bratislavy vám potrvá 90 minút. Kúpalisko je otvorené celoročne, a pnúka krytý aquapark so siedmimi bazénmi. Počas leta je otvorené aj letné kúpalisko, kde nájdete 4 tobogány a päť bazénov. Deti sa môžu vyšantiť v detskom bazéne či na detskom ihrisku, a k dispozícii sú aj animátori. Bazén pre tie najmenšie deti je hlboký 0,2 metra, a detský bazén je hlboký 0,6 metra. Nájdete tu aj saunový svet, masáže, či rôzne doplnkové služby. Od piatka do nedeľe za vstupné pre dospelého zaplatíte 3400 forintov (približne 9,60€), a za študenta 2400 forintov (približne 6,80€). Počas týždňa a od 4 poobede je vstupné o niečo lacnejšie. Kúpalisko ponúka výhodné rodinné vstupné - cez víkend za dvoch dospelých a dve deti zaplatíte 7750 forintov (približne 22€), počas týždňa iba 7150 forintov (ptibližne 20,20€).

 

Termálne kúpalisko Gyémánt Tatabánya neďaleko Komároma / Zdroj:thermalportal.hu

Čítajte viac o téme: Cestovanie s deťmi
Zdieľať na facebooku