Kúpanie s deťmi v Rakúsku neďaleko Bratislavy

Kúpanie s deťmi v Rakúsku neďaleko Bratislavy
Kúpanie s deťmi v Rakúsku neďaleko Bratislavy  

Otvorené hranice nám dávajú možnosti odísť na letnú dovolenku aj do zahraničia, a preto si mnoho Slovákov na letnú dovolenku vybralo rôzne prímorské destinácie. Ak však patríte medzi tých, ktorí majú chuť spoznávať nepoznané v zahraničí, ale na cestu lietadlom či dlhé sedenie v aute sa práve necítite, môžete vyraziť kúsok za naše hranice do Rakúska či Maďarska. Postupne vám predstavíme, čo môžete zažiť u našich susedov s deťmi aj bez toho, aby ste niekam cestovali dlhé hodiny. V dnešnom článku sa pozrieme na príjemné miesta na kúpanie v Rakúsku, ktoré sa nachádzajú neďaleko Bratislavy.

 

Jazerá v Rakúsku

Neziderské jazero (Neusiedler See)

Neďaleko slovenských hraníc, zhruba 50 minút autom z Bratislavy, sa nachádza známe Neziderské jazero. Veľkou výhodou tohto jazera je jeho hĺbka, pretože je v priemere hlboké iba 1 meter, a maximálna hĺbka je necelé 2 metre, vďaka čomu je skvelé pre deti. Na jazere nájdete niekoľko platených pláží, ktoré majú aj kabínky na prezliekanie, bufety, sprchy, či detské ihriská. Tie najznámejšie sú v mestečkách Neusiedl am See a Podersford am See. Vstupné na obidve tieto pláže je po 6 € pre dospelých, ceny pre deti do 15 rokov sa líšia. Vstupné sa však platí len počas sezóny od konca apríla do konca septembra, inak je vstupné zadarmo.

 

Neusiedler See (Neziderské jazero) a kúpanie s deťmi / Zdroj. FB Neusiedler See Tourismus

 

Neziderské jazero je ideálne aj pokiaľ hľadáte viac ako len kúpanie. Môžete tu vyskúšať množstvo vodných športov vrátane jachtingu, kitesurfingu, windwurfingu, požičať si ľodku, vodné bicykle alebo paddleboard. Okrem toho je okolie jazera aj rajom pre turistiku či cyklistické výlety.

 

Zdroj: wallpaperflare

 

St. Martins (Frauenkirchen)

Uprostred jedinečnej pôvodnej prírodnej a kultúrnej krajiny, neďaleko svetového kultúrneho dedičstva UNESCO a Národného parku Neusiedler See – Seewinkel, (Neziderské jazero – Jazerný kút) sa nachádza St. Martins Therme & Lodge. Od Bratislavy je tento veľkorysý oddychový areál vzdialený asi 50 kilometrov. Návštevníkom ponúka wellness a termálne kúpele s 5 vnútornými a 3 vonkajšími bazénmi. Celkovo asi 2000 m2 vodnej plochy. Od mája do septembra si môžete užívať na ostrove „Summer Island“ výhľad na krajinu Panónskej nížiny. Deti tu poteší 90-metrová vodný šmykľavka, divoký kanál či bazény aj pre najmenšie deti. St. Martins ponúka aj ubytovanie. Vstupné do areálu si pozrite TU.

 

Rakúske kúpele St. Martins /Zdroj: stmartins.at

 

Neufelder am See

Neufelder sa nachádza hruba 75 minút autom z Bratislavy. Ide o umelo vytvorené jazero, ktoré vzniklo na mieste bývalej bane. Voda je čistá, a celodenné vstupné pre dospelého vyjde len 5,70 €, zatiaľ čo za jedno dieťa zaplatíte 3 €.

V blízkosti jazera na nachádzajú detské bazény, ihriská, šmykľavka a dospelí si prídu na svoje najmä pokiaľ ich zaujíma potápanie.

 

Kúpanie na Neufelder am See / Zdroj: neufelder-see.at

 

Pusztasee

Neďaleko Bratislavy sa nachádza aj Pusztasee. Voda dosahuje maximálnu hĺbku 12 metrov, a preto je vhodnejšie hlavne pre plavcov. Deti sa môžu taktiež zabaviť aj na ihrisku či pieskovisku. Pusztasee ponúka aj volejbalové ihrisko, nakufovacie šmýkačky do vody, či priestor na kempovanie.

Kúpaliská v Rakúsku

Kúpalisko Berdgad - Hainburg a.d. Donau

Bergdad sa nachádza neďaleko slovenských hraníc a láka najmä svojimi cenami. V areáli sa nachádza solárne vyhrievaný bazén rozdelený na dve časti s hĺbkou vody 90 cm a 180 cm, tobogán, a skokanský mostík s tromi výškami - 1,3 a 5 metrov. Deti sa môžu vyšantiť v detskom bazéniku, či na pieskovisku s hojdačkou. Okrem toho si však môžete zahrať aj stolný tenis, minigof, plážový volejbal, či občerstviť sa v reštaurácii. Celodenné vstupné pre dospelých je len 6€, pre deti do 15 rokov je vstupné za 3€ na deň. Po druhej poobede je vstupné ešte lacnejšie.Toto kúpalisko je ľahko dostupné aj autobusom Slovak Lines z Bratislavy.

 

Zdroj: facebook

Kúpalisko Parkbad – Bruck an der Leitha

Cesta z Bratislavy na kúpalisko Parkbad vám potrvá približne 30 minút. V areáli nájdte viacero bazénov, skokanská veža, detský bazénik či tobogan.  Ak vás voda omrzí, môžete si zahrať viacero športov, ísť do sauny, fitnescentra alebo solária. Kúpalisko taktiež ponúka občerstvenie. Vstupné pre dospelého je 6 € na deň, dieťa do 6 rokov je zdarma, a za dieťa nad 6 rokov zaplatíte 3,50 €.

 

Sonnentherme Lutzmannsburg

Tento aquapark sa nachádza menej ako 2 hodiny autom z Bratislavy. Deti sa zabavia na viacerých tobogánoch a šmýkačkách, zatiaľ čo rodičia si môžu oddýchnuť v relaxačných bazénoch s masážnymi lavičkami. Nájdete tu viacero bazénov, a môžete ísť aj na masáž. Denné vstupné pre dospelých vás bude stáť 29,40€, detské vstupné sa mení v závislosti od veku.

 

Zdroj: tripadvisor

Bründlbad - Neudorf bei Parndorf

Bründlbad je prírodné kúpalisko, ktoré sa rozkladá na ploche 1270 m². Až polovica plochy slúži ako kúpacia oblasť. Kúpalisko je vhodné pre plavcov aj neplacov, a batoľatá môžu využiť kamienkový bazén. Taktiež tu nájdete aj ihrisko a tobogan pre deti. Voda je prístupná vďaka niekoľkým drevenným chodníkom, na ktorých sa dá aj opaľovať.

 

Zdroj: facebook

Čítajte viac o téme: Cestovanie s deťmi
Zdieľať na facebooku