Malí futbalisti z FC Barcelona ukázali svetu, ako možno s pokorou prijímať víťazstvo

Malí futbalisti z FC Barcelona ukázali v Tokiu svetu, ako možno s pokorou prijímať víťazstvo.
Malí futbalisti z FC Barcelona ukázali v Tokiu svetu, ako možno s pokorou prijímať víťazstvo. / Foto: Youtube

Koncom augusta vyhrali 12-roční futbalisti z klubu FC Barcelona v japonskom Tokiu turnaj Junior Soccer World Challenge a porazili domáce družstvo Omiya Ardija Junior.

Štandardne by sa táto udalosť dostala do médií minimálne, no už takmer 2 týždne valcuje internet. To, prečo všetkým zúčastneným behali zimomriavky po tele nebolo preto, že padol nečakaný rekord, ani zarážajúce skóre. Nestal sa ani tragický úraz. Chlapci z FC Barcelona po svojej výhre 1:0 na chvíľu zabudli na svoju radosť a vytúžené víťazstvo a povzbudzovali svojich zdrvených súperov. Mnoho detí z japonského klubu sa po prehre neubránilo slzám a svoju prehru veľmi prežívali. Malí futbalisti z FC Barcelony ich objímali, potľapkávali po pleciach a povzbudzovali.

Práve športový klub FC Barcelona je známy tým, že do svojich hráčov a manažérov extrémne vštepuje športové správanie. Toto športové stretnutie je toho iba živým dôkazom a zároveň jedinečným príkladom, ako by mali tréneri mládež viesť v kluboch k športovému správaniu v každom kúte sveta.

 

Zdieľať na facebooku