Využívate bezplatnú navigačnú aplikáciu WAZE? Odteraz má funkciu aj pre rodičov

  Foto: Waze

Každé leto sa napriek opakovaným nešťastiam objavia v médiách tie isté desivé titulky: „Dieťa sa udusilo v aute. Rodičia naň zabudli.“ Vždy po takomto nešťastí sa spustí verejná diskusia, ako sa to mohlo stať a ako tomu predchádzať. Aj pred rokom sa po podobnom nešťastí diskutovalo, že by sa funkcia upozorňovania rodičov mohla stať v budúcnosti povinnou výbavou všetkých vozidiel. Zatiaľ sa tak však nestalo.

Ľudia majú veľmi veľa povinností a ich sústredenie aj vďaka vysokým letným teplotám v lete klesá. Za posledných 20 rokov umrelo v rozhorúčených autách viac ako 700 detí.

Navigačná aplikácia Waze sa pokúša preventívne znížiť štatistiku týchto tragédií. Spustila skúšobnú funkciu „Child reminder“ (pripomienku dieťa). Tá by mala rodičom pripomenúť po príjazde do cieľovej destinácie, aby skontrolovali zadné sedadlá auta a uistili sa, že tam nezabudnú spiace dieťa.

 

Pokiaľ aplikáciu Waze zatiaľ nemáte nainštalovanú, je to najpoužívanejšia navigačná aplikácia na svete, ktorú si ľahko stiahnete bezplatne do smartfónu. Využívajú ju stovky miliónov ľudí po celom svete. Nielenže vás hlasovo i vizuálne privedie na požadované adresy, ale ukáže vám i aktuálny stav na cestách. Je veľmi užívateľsky priateľská, a tak si s ňou poradí naozaj ktokoľvek.

 

Žiadni rodičia nie sú dokonalí. Niekedy máme toho priveľa a ak sa naša ranná rutina zmení, môže dochádzať aj k takým tragédiám ako zabudnuté deti v autách. Preto akákoľvek pomoc pre zaneprázdnených vyčerpaných rodičov, je dobrá pomoc.

Čítajte viac o téme: Smrť, Smartfóny
Zdieľať na facebooku