Na Slovensku vzniká hra na motívy detského seriálu Mimi a Líza

Obľúbili si vaše deti roprávku Mimi a Líza? Pribudne k nej aj online hra. 
Obľúbili si vaše deti roprávku Mimi a Líza? Pribudne k nej aj online hra.  / Zdroj: Butterfly Effect

Obľúbili si vaše deti rozprávku Mimi a Líza? Pribudne k nej aj hra na tablet.

 

Už niekoľko mesiacov vzniká jednoduchá 2D adventúra, ktorá vychádza zo sveta úspešného TV seriálu a kníh o dvoch nerozlučných kamarátkach Mimi a Líza. Vývoj rovnomennej hry beží v rámci programu Butterfly Effect a tiež pod dohľadom tvorcov pôvodného seriálu, spoločnosťou Fool Moon Film. Sedemčlenný tím, ktorý na hre pracuje už od septembra minulého roka, práve v týchto dňoch vypúšťa demo a už koncom januára sa verejnosť môže tešiť na finálnu verziu.

 

Podobne ako seriál, hra je primárne určená pre deti vo veku od 4 do 7 rokov, ale zaujať môže aj staršie deti a dokonca i rodičia si prídu na svoje. Hráčov zavedie do sveta dvoch nerozlučných kamarátok s rozprávkou atmosférou a magickou hudbou. Pričom bude možné striedavo hrať za obidve postavy: Mimi a Lízu.

 

Hra zaujme okrem rozprávkovej atmosféry aj snahou deti vzdelávať. Naučia sa rozoznávať tvary, precvičovať pamäť, vyhľadávať v interaktívnom prostredí potrebné predmety a rozlišovať zvuky. Vďaka hre si budú rozvíjať procesy myslenia, orientácie či vzájomnej spolupráce. Taktiež zlepšuje motorické schopnosti a obohacuje dieťa o mnohé vedomosti o okolitom svete. To všetko príjemnou a zábavnou formou s profesionálnym ozvučením a grafikou.

 

 

Tvorcovia odhadujú hernú dobu na zhruba 30 minút, podľa veku dieťaťa. Hra je určená pre tablety s operačným systémom Android. Vďaka tomu, že jej vytvorenie podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia, bude dostupná zadarmo.

 

Demoverzia je prístupná na Google Play Store tu: http://bit.ly/38z8nM8

Čítajte viac o téme: Počítačové hry a aplikácie
Zdieľať na facebooku