Digitvor TABI učí deti o peniazoch unikátnym spôsobom

Sponzorovaný článok
Inovatívna banková aplikácia Tabi deti vzdeláva o peniazoch spôsobom, ktorý je im blízky.
Inovatívna banková aplikácia Tabi deti vzdeláva o peniazoch spôsobom, ktorý je im blízky. / Foto: Tatra banka

Čím skôr deťom prirodzene priblížime svet peňazí, tým lepšie sa v ňom budú orientovať, keď budú dospelé a budú robiť vážne finančné rozhodnutia. O budovanie finančnej gramotnosti slovenských detí sa snažia rodičia aj učitelia v školách. Medzinárodné testovania však opakovane ukazujú, že  slovenské deti sa so svojimi vedomosťami nachádzajú pod priemerom európskych krajín. Ako to zmeniť?

 

Peniaze v detskom svete

Tatra banka našla spôsob, ako možno svet financií priblížiť vierohodne už aj  deťom v mladšom školskom veku. Keďže digitálne technológie a počítačové hry predstavujú pre deti prirodzené prostredie, vyvinula inovatívnu bankovú aplikáciu TABI, ktorá spĺňa všetky parametre, ako zaujať mladú generáciu. 

 

Hrajú sa a pritom sa učia

Vzdelávanie formou hry bolo vždy tou najefektívnejšou cestou získavania nových vedomostí. Hravosť, podnecovanie zvedavosti, motivácia a súťaživosť sú pritom dôležitými prvkami. Aplikácia TABI toto všetko v sebe skrýva a otvára  deťom svet financií formou, ktorá je im blízka. 

 

Digitálna aplikácia TABI pozostáva z dvoch častí. Jednou  je edukačno-herná časť, v ktorej sa deti cez príbeh a zábavným spôsobom učia rôzne pojmy zo sveta financií. Následne si môžu svoje nové vedomosti otestovať v kvízoch. Za správne riešenia získavajú odmeny vo forme mincí, ktoré môžu použiť vo virtuálnom obchode. 

 

Druhá časť je banková a prostredníctvom nej sa deti učia narábať s vlastnými peniazmi. Môžu sledovať svoje vreckové, výdavky alebo si dávať vlastné sporiace ciele, ako je sporenie na nový bicykel či výlet s kamarátmi. Rodičia ich zároveň môžu kontrolovať a sledovať tak finančné rozhodnutia svojich detí. Po aktivovaní notifikácií môžu mať v mobile prehľad o všetkých transakciách, ktoré dieťa samostatne robí.

 

Aplikácia Tabi ponúka deťom možnosť učiť sa o peniazoch hravým spôsobom. / Zdroj: Tatra banka

 

Kto je digitvor TABI?

Svetom peňazí deti sprevádza originálny digitvor TABI, s ktorým postupne nahliadajú do sveta financií. Učí ich spravovať vlastné peniaze a motivuje ich k zodpovedným finančným rozhodnutiam, ako je napríklad sporenie. 

Digitvor TABI a jeho svet vznikol v spolupráci s množstvom odborníkov z rôznych oblastí. Od prestížnej kreatívnej agentúry  Made by Vaculík, cez herné dizajnérky, spisovateľky až po detskú psychologičku. A čo je dôležité, tak na vývoji aplikácie sa podieľali aj samotné deti, s ktorými celý obsah vývojári konzultovali, testovali a schvaľovali. Celkovo prebehlo 7 testovacích kôl, ktorých sa spoločne zúčastnilo viac ako 650 detí.

 

Pre koho je aplikácia TABI určená?

Aplikácia je primárne určená pre deti vo veku 10 – 14 rokov. Môžu ju však používať aj mladšie deti, ktoré majú mobilné zariadenie a vedia čítať. 

 

Výhodou je, že edukačno-herná časť je dostupná pre všetky deti, teda nielen pre klientov Tatra banky. 

 

Plná verzia aplikácie s možnosťou narábania s vlastnými peniazmi je dostupná pre klientov Tatra banky. Ak má dieťa Detský účet v Tatra banke, môže mu rodič aktivovať bankové funkcionality. Pokiaľ ešte nemá Detský účet, rodič mu ho môže otvoriť jednoducho v mobilnej aplikácii Tatra banka.

Zdieľať na facebooku