Má len 12 rokov, ale na lyžiach robí zázraky. Toto musíte vidieť!

Chlapec Kai Jones na lyžiach zvláda terén, ktorý je desivý aj pre skúsených lyžiarov.
Chlapec Kai Jones na lyžiach zvláda terén, ktorý je desivý aj pre skúsených lyžiarov. / Zdroj: rei.com

Kai Jones je 12-ročný freeridový lyžiar, ktorý vám vyrazí dych. Na lyžiach je v neupravenom nebezpečnom teréne ako doma.

 

Kai Jones pochádza z Ameriky a len čo začal chodiť, mal doslova lyže na nohách. Vyrastal v lyžiarskom raji, neďaleko Národného parku Grand Teton v Amerike, v malom meste Victor v štáte Idaho.

O tom, že má rád adrenalín, niet pochýb. Stačí, ak si pozriete ukážku toho, čo už dnes na lyžiach dokáže. Už teraz o ňom hovoria ako o budúcej profesionálnej hviezde so sľubnou kariérou vo freeride. Minulú sezónu vyhral v súťaži do 12 rokov všetky tituly International Freeskier Association.

 

 

Za tým, čo Kai dokáže, sú ale tvrdé hodiny driny a sústredenia. Bezpečnosť je tu veľmi dôležitá, a tak postupne tréningmi zvyšuje svoje sebavedomie i náročnosť terénu, ktorý si dovolí zvládnuť. 

Svoje kúsky trénuje v lyžiarskom stredisku Jackson Hole Mountain Resort, kde má ideálne podmienky, aj podporu profesionálov.

Ak Kai práve nelyžuje, nesedí pri počítači ako iní chlapci v jeho veku. Venuje sa surfovaniu, horolezectvu, hraniu futbalu, skatebordingu alebo horskej cyklistike. Denne si zabehne 8 km, aby mal silné nohy. „To, čo na týchto športoch milujem, je voľnosť, ktorú pri tom cítim,“ hovorí o svojich záľubách Kai.

 

Čítajte viac o téme: Šport
Zdieľať na facebooku