KOZMIX QUEST: Slovenská herná aplikácia nadväzuje na obrovský úspech hry Pokémon GO. Deťom však dá viac ako len zábavu

Slovenská herná aplikácia KOZMIX QUEST chce z princípu tejto hry Pokémon GO a záujmu detí vyťažiť ešte viac.
Slovenská herná aplikácia KOZMIX QUEST chce z princípu tejto hry Pokémon GO a záujmu detí vyťažiť ešte viac. / Foto: Edulab

Spomínate si na celosvetové šialenstvo detí, ktoré zavládlo príchodom hry Pokémon GO? Mnohí dospelí v nemom úžase sledovali a nechápali, ako rýchlo táto hra pritiahla milióny detí na celom svete. Spojila záľubu hrania počítačových hier detí s trávením času vonku. Išlo o fenomén, ktorý do toho času nemal obdobu. Slovenská herná aplikácia KOZMIX QUEST chce z princípu tejto hry a záujmu detí vyťažiť ešte viac.

 

KOZMIX QUEST bude slovenské deti baviť i učiť

Pri hre Pokémon GO deti s mobilom v ruke vyrážali do ulíc, lesov, parkov či kdekoľvek, kde mohli uloviť nejakého Pokémona. Deti tieto imaginárne bytosti v rozšírenej realite chytali a následne ich posielali do bitiek. Aplikácia KOZMIX QUEST podobne spája radosť detí z pátrania vo vonkajšom i vnútornom prostredí, ale pritom sa snaží zapojiť aj ich logiku a naučiť ich niečo nové. Prvá logická hra, ktorú si deti týmto inovatívnym spôsobom budú môcť zahrať, sa volá Záhada grafiťáckej šifrya pochádza z dielne neziskovej organizácie EDULAB.

 

Deti hľadajú páchateľa

V logickej hre plnej hádaniek ide o príbeh dvoch detí Viki a Maxa a ich profesora, ktorí jedného dňa spolu objavia na stene školy veľké farebné grafity. Kto to má na svedomí? A prečo to spravil? Práve túto záhadu musia deti vyriešiť!

 

 

Bezplatná aplikácia KOZMIX QUEST, vhodná do smartfónu či tabletu, je určená najmä žiakom na 2. stupni základnej školy, no s pomocou rodičov ju môžu hrať aj mladšie deti. Podnecuje logické myslenie, zvyšuje koncentráciu a navyše nabáda deti vyjsť zo svojich izieb na čerstvý vzduch a spoznávať svoje okolie.

Hra má 4 levely, ktoré deti musia pre vyriešenie prípadu absolvovať. V jednotlivých leveloch riešia logické úlohy a hádanky, niektoré z domu, iné v exteriéri, napr. na reálnom námestí vo svojom meste, a to pomocou GPS navigácie. Momentálne je možné hrať hru zatiaľ vo viac ako 30 mestách na Slovensku (ich zoznam nájdete tu). V prípade záujmu je však možné hru lokalizovať aj do ďalších miest Slovenska, či iných zaujímavých lokalít.

 

 

Hranie hry Záhada grafiťáckej šifry trvá zhruba 3 týždne. Jednotlivé levely budú deťom sprístupnené postupne. Hru je možné hrať na mobilných zariadeniach s operačným systémom  iOS a Android.

 

Jeden úspešný riešiteľ získa hodnotnú výhru

Bonusom hry Záhada grafiťáckej šifry je možnosť vyhrať atraktívnu cenu. Tým, že hráči sa musia na začiatku zaregistrovať na www.vikiamax.sk, jedného z úspešných pátračov tvorcovia hry po jej skončení vyžrebujú.

 

Hra je pilotným projektom neziskovej organizácie EDULAB v oblasti vzdelávacích hier, partnerom je spoločnosť AGEMSOFT.

Zdieľať na facebooku