Časopis Kozmix: Zoberte svoje deti na zábavnú bádateľskú výpravu!

Vedecké témy vôbec nemusia byť pre deti nuda. Časopis KOZMIX ich podáva vo svojom novom čísle malým školákom hravo a zábavne.
Vedecké témy vôbec nemusia byť pre deti nuda. Časopis KOZMIX ich podáva vo svojom novom čísle malým školákom hravo a zábavne. / Foto: Zuzana Gránska

Spomínate si na malého mimozemšťana Kozmixa, ktorý stroskotal na Zemi? Deti ho od prvej chvíle milujú a mnohé z nich sa s ním pravidelne učia v škole. Na Zemi sa mu zapáčilo a veľa tu už toho zažil. Stále chce však vedieť viac. Tentokrát sa vyberie so svojimi kamarátmi na bádateľskú výpravu a pozýva na svoju cestu i deti. Zalistujte si s nami v novom čísle časopisu KOZMIX a dozviete sa, čo v ňom malého mimozemšťana a vaše deti čaká.

 

Tentokrát prináša časopis Kozmix deťom na prvom stupni základnej školy zábavnou formou rôzne vedecké témy. Je plný krásnych farebných ilustrácií, doplňovačiek, osemsmeroviek a krátkych testov, ktoré hravo upevňujú u detí nové vedomosti o našej planéte, o jej ochrane, fyzikálnych javoch, či histórii bádania.

 

Kozmix deti učí i baví

Časopis KOZMIX je pre deti nielen náučný, ale aj zábavný. Ako v každom dobrom časopise aj tu nájdete hneď v úvode rozhovor so známou osobnosťou. Vyspovedať sa novinárke nechal samotný mimozemšťan Kozmix a podelí sa s malými čitateľmi o svoje doterajšie dojmy z planéty Zem.

 

 

V úvode svojej cesty sa Kozmix dozvie, akú úlohu zohráva na Zemi jazyk, ktorým sa dorozumievame. Tvorcovia si prichystali pre deti vtipné cvičenia, aby pochopili, aké dôležité je používať komunikačné kódy správne. „Dať si med, nie je to isté ako dať si jed,“ upozorňujú Kozmixa jeho kamaráti.

Na ďalších stranách sa deti dozvedia, ako môžu chrániť planétu a čo sa deje s odpadom, ktorý vyprodukujeme. Naučia sa, že voda je skutočný zázrak. Cez príbeh kvapky zistia, ako sa mení skupenstvo vody a vďaka návodu si to môžu aj samy vyskúšať.

V príbehu, ako si Kozmix vyrazil do mesta, sa deti naučia dobre hospodáriť s peniazmi. Na záver si môžu zahrať spoločenskú hru, kde sa ukáže, ktoré z detí je „finančný macher“.

Kto o bol Archimedes, ako pomohol svojím vynálezom Rimanom a návod, ako si zostrojiť vlastný kladkostroj, to zistia na ďalších stranách.

 

 

V časti „GASTRO LABORATÓRIUM“ sa deti naučia, ako si vyrobiť vlastné želé cukríky a domáce nanuky.

Chvíľku psychológie pre deti prinesie „KOZMIXOVA LISTÁREŇ,“ kde rieši Kozmix spolu s pani psychologičkou detské problémy z doručených listov. Jožka napríklad trápi, že rodičia chcú, aby viac poslúchal, ale on to vidí tak, že poslúcha. Janko si zase nevie zvyknúť v novej škole. Aj na to im odborníci odpovedia.

 

 

Pre veľkých zvedavcov, ktorí radi experimentujú, Kozmix nezabudol prispieť niečím výnimočným. Naučí ich, ako si vyrobiť vesmírny sliz. Kozmix a jeho kamaráti ho na svojej planéte používajú na ochranu pred jazdou na skejte alebo na korčuliach. Teraz si ho môžu podľa receptu vyrobiť deti aj na Zemi.

 

 

No a myslíte si, že múdre by mali byť iba deti? Omyl! Kozmix zapojí do prevetrania mozgových závitov v závere aj rodičov. Deti ich môžu otestovať. Takže buďte v strehu a pripravení na to, čo si pamätáte o Archimedovi, Galileo Galileovi alebo, ako sa k nám dostali prvý raz paradajky. A nakoniec si spolu môžete zahrať mini bádateľské pexeso s predmetmi z laboratória.

 

A ako si môžete pre vaše deti časopis kúpiť?

Tento krásny časopis plný múdrostí a aktivít vás nebude stáť viac ako jedna dobrá káva. Kúpiť ho môžete presne za 2 eurá. Stačí si ho objednať u triedneho učiteľa vášho dieťaťa v škole alebo v predajniach Slovak Telekom. Každý učiteľ zároveň dostane k vašej objednávke časopisu aj magnetky s Kozmixom a jeho kamarátmi. Nimi bude môcť vaše dieťa odmeňovať za splnené úlohy na portáli Kozmix.sk.

 

Čítajte viac o téme: Knihy pre deti
Zdieľať na facebooku