Inšpiratívne motivačné citáty pre všetky deti

Inšpiratívne motivačné citáty pre všetky deti
Inšpiratívne motivačné citáty pre všetky deti / Foto: Bigstock

Krátke, jednoduché, inšpiratívne a milé citáty. Strhnú pozornosť dieťaťa a donútia zamyslieť sa. Deti potrebujú byť obkolesené pozitívnym prístupom viac než ktokoľvek iný. Aj keď deti prijímajú od rodičov množstvo hodnôt, presvedčení, obľúbených fráz a podobne, je dobré sa presvedčiť, že dostávajú aj tú správnu dávku motivačných citátov. Tieto motivujúce výroky sú pre deti každého veku.

 

1. „Nedovoľ, aby ťa to, čo nedokážeš, zastavilo v tom, čo urobiť dokážeš.“ – John Wooden

Niekedy robíme veci komplikovanejšími ako v skutočnosti sú. Niekedy sa zameriavame len na tie nesprávne veci. Sústreď sa na to, v čom si dobrý práve teraz a tam, kde si.

 

2. „Všetci vieme tancovať, ak nájdeme hudbu, ktorú milujeme.“ – Giles Andreae

Každý vie tancovať! Každý vie hýbať svojím telom do rytmu, pri ktorom sa cíti dobre. Sústreď sa na dobré pocity a tanec príde sám od seba. Ako sa hovorí: „Tancuj ako by sa nikto nepozeral!“

 

3.  „Čím viac toho dáš, tým šťastnejším sa staneš.“

Boli sme ako ľudstvo pobláznení myšlienkou, že dostávanie vecí nás urobí šťastnými. Pokús sa viac dávať a uvidíš, ako sa budeš cítiť.

 

 

4. „Myslím, že to dokážem. Viem že to dokážem.“

Všetko, čo urobíme alebo neurobíme závisí od nášho sebavedomia. Vždy v seba ver, aj keď to nie je práve najľahšia úloha.

 

 

5. „Nie je to o tom, čo sa ti prihodí, ale o tom, ako na to zareaguješ.“ – Epictetus

Život je ťažký pre každého. Každý sa občas zraní. Každý je občas zradený. Každý cíti straty. No rozdielne sú naše odpovede. Bude z teba vďaka tomu lepšia osoba? Ktorá cesta je v takej situácií správna?

 

6. „Byť milým nikdy nie je zbytočné.“

Dobre strávený čas je taký, kedy sa láskavo správame k iným.

 

7. „Čím viac toho vieš, tým lepšie veci robíš.“ – Maya Angelou

Nauč sa byť lepšou verziou samého seba.

 

8. „Urob čo môžeš, s tým, čo máš, tam, kde si.“ – Theodore Roosevelt

Jediné, čo potrebuješ na to, aby si začal, si ty. Zameraj sa na to, čo môžeš urobiť práve teraz v tomto momente. Na to, aby si začal, nemusia byť veci dokonalé. Začni teraz!

 

9. „Na ceste k úspechu vždy prechádzaš zlyhaniami.“ – Mickey Rooney

Ak sa vyhýbaš zlyhaniu, vyhýbaš sa i úspechu. Neboj sa zlyhať a buď obklopený ľuďmi, ktorí podporia tvoj návrat. Neúspech je prirodzenou súčasťou cesty za úspechom.

 

10.  „Urob z každého dňa umelecké dielo.“ – John Wooden

Každý moment v živote sa snaž o to najlepšie. Odmeny budú úžasné. Je to tak jednoduché.

 

Pre deti o živote a snoch

 

11.  Neboj sa použiť tvoju predstavivosť. Môže sa zdať, že život je plný skúšok, otázok, hodnotenia, rodičov a tlaku...napriek tomu stále snívaj. Maj odvahu používať svoju fantáziu. Buď kreatívny.

 

12. „Nikto nie je dokonalý – práve preto sú na ceruzkách gumy.“

Maj sa rád/rada taký/á, aký/akou si. Nie si tu preto, aby si bol/a dokonalý/á. Buď tým, kým si a pritiahneš k sebe správnych ľudí.

 

 

13. „Nikdy nepremrhaj ani minútu premýšľaním o niekom, koho nemáš rád.“ – Dwight D. Eisenhower

Ľudia, ktorých nemáš rád alebo nemajú radi teba, nie sú hodní miesta v tvojej mysli. V jednom momente sa dá myslieť len na jednu vec, tak prečo ho premrhať. Využi každý moment stať sa lepším.

 

14. „Obklopuj sa iba ľuďmi, ktorí ťa posunú vyššie.“ – Oprah Winfrey

Máš odvahu zbaviť sa toxických ľudí v tvojom živote? Jednou z najdôležitejších vecí, ktoré môžeme urobiť, je tráviť čas s ľuďmi, ktorí v nás veria, podporujú nás a bezpodmienečne nás milujú. Ak tvoji priatelia nespĺňajú tieto kritéria, možno je čas nájsť si nových.

 

15. „Prečo by si mal zapadnúť, keď si bol zrodený, aby si vynikal?“ – Dr. Suess

V čase, keď sa zdá, že všetci sa snažia zapadnúť, vytŕčanie môže byť trošku strašidelné. Nebuď znepokojený a uväznený v tom, čo si o tebe myslia iní. Keď to prekonáš, celý život sa zmení k lepšiemu a zažiješ nové veci a dosiahneš ciele, o ktorých si mohol predtým len snívať.

 

16. „Nikdy nedovoľ iným brániť ti robiť veci, o ktorých si vo svojom srdci presvedčený, že by si ich mal urobiť. “ – H. Jackson Brown

Všetko svetové, čo bolo keby uskutočnené, sa zdalo toho času nereálne. Či je to lietanie lietadlom, vynález žiarovky alebo liečba chorôb. Všetko výnimočné nie je realistické. Vždy sa to zrodí v novom spôsobe zmýšľania. Ak sa riadime výlučne realitou, zväčša sa staneme iba priemernými. V tebe je niečo výnimočné. Nezabúdaj na to.

 

Pre deti o tom, ako byť sám sebou

 

17.  „Vnútri teba je hlas, ktorý celý deň šepká – cítim, že toto je pre mňa správne, viem, že toto zase nie.“

Každý by mal načúvať svojmu svedomiu. Vždy sa spýtaj sám seba „Je práve toto najlepšie, čo dokážem zo seba vydať?“ Táto otázka môže zmeniť celý tvoj život.

 

18.  „Môžeš ísť akoukoľvek cestou, ktorú si vyberieš.“ – Dr. Suess

Tvoj život závisí kompletne od teba. Mnoho krát, keď prechádzame ťažkými časmi, sa to tak nezdá, no skutočne to tak je. Ako sme už spomínali, nemôžeme kontrolovať všetko, čo sa deje okolo nás, no naša reakcia je závislá len od nás.

 

 

19. „Čím viac čítaš, tým viac vieš. Čím viac sa učíš, tým viac miest navštíviš.“ – Dr. Suess

Na to aby si dosiahol úspech, nemusíš byť najbystrejšou osobou v miestnosti. Ak sa ti nezdá, že si práve úspešný, no si pripravený sa učiť, úspech je len otázkou času. Keď myslíš na svoje ciele a sny...čo sa potrebuješ naučiť preto, aby si ich naplnil?

 

20.  „Všetko je možné. Všetko sa môže stať.“ – Shel Silverstein

Pamätaj si, že akýkoľvek život a akýchkoľvek priateľov chceš... nie je to nemožné. Môžeš dosiahnuť čokoľvek. Ver, že je to možné. Niektorí ľudia tomu stále neveria. Ty však maj nádej, ale nezabudni, že ak je niečo možné, neznamená to, že to bude aj ľahké.

Čítajte viac o téme: Motivácia, Citáty
Zdieľať na facebooku