Do prvej detskej online univerzity na Slovensku je možné prihlásiť sa do 31.júla

  Výhodou online štúdia je, že je kapacitne a priestorovo neobmedzené - stačí mať počítač, tablet alebo mobil s internetom a chuť vzdelávať sa.
Výhodou online štúdia je, že je kapacitne a priestorovo neobmedzené - stačí mať počítač, tablet alebo mobil s internetom a chuť vzdelávať sa. / Foto: SHUTTERSTOCK

Bratislava 7. júla (TASR) - Slávnostnou imatrikuláciou odštartoval vo štvrtok (6. 7.) 15. ročník Detskej Univerzity Komenského a 7. ročník jej online podoby. Plná aula UK v Bratislave potvrdila, že deti vo veku od deväť do 14 rokov majú o štúdium a získavanie nových poznatkov záujem aj v lete. Každoročne je ich záujem dokonca vyšší ako kapacita. Pre mnohé deti je štúdium v Bratislave nedostupné, práve im je určené "diaľkové" štúdium DUK.
Malí študenti, ktorí sa na prednáškach nemôžu zúčastňovať osobne, majú možnosť absolvovať letné vzdelávanie sa prostredníctvom Detskej Univerzity Online. Nové poznatky im bezplatne cez internet priamo do detských izieb, na pláž či k starým rodičom a kdekoľvek trávia letné prázdniny, prináša Datalan na www.dukonline.sk. Ako informoval generálny riaditeľ spoločnosti Marek Paščák, k dnešnému dňu sa do DUK online prihlásilo rekordných 430 študentov. Prihlasovanie je ešte stále možné do 31. júla. "Deti si spätne môžu prednášky pozrieť bezplatne na internete a zodpovedať testové otázky. Zároveň deti po prvý raz môžu vyhrať darček aj pre svoju základnú školu. Vyhrá tá základná škola, z ktorej sa prihlási najviac žiakov," uviedla pre TASR Slávka Boldocká, PR manažérka spoločnosti mediamedia.
Výhodou online štúdia je, že je kapacitne a priestorovo neobmedzené - stačí mať počítač, tablet alebo mobil s internetom a chuť vzdelávať sa. Deti môžu študovať zo Slovenska aj zahraničia. Aj tento rok na ne čaká deväť zaujímavých prednášok, ktoré budú zverejňované každý utorok od 11. júla. Po prednáške deti cez online formulár vyplnia skúšobný test. Diplom absolventa DUK Online získajú tí študenti, ktorí úspešne absolvujú aspoň šesť z deviatich testov. Výhodou tiež je, že prednášky a testy sú dostupné počas týždňa zverejnenia stále, takže môžu študovať vtedy, keď majú čas a chuť.

Zdieľať na facebooku