Vo vajnorskej Galérii Typo & Ars sa možno naučiť výtvarné techniky

 Vo vajnorskej Galérii Typo & Ars sa možno naučiť výtvarné techniky
Vo vajnorskej Galérii Typo & Ars sa možno naučiť výtvarné techniky / Foto. Big Stock

Bratislava 2. júla (TASR) – Získať základy rôznych výtvarných techník ponúka počas začínajúcich prázdnin Združenie deti a umenie v Galérii Typo & Ars v bratislavských Vajnoroch.
"Budú to naše 15. letné tvorivé dielne pre deti i dospelých. Prvý turnus trvá od 3. do 7. júla, druhý od 21. do 25. augusta a v záverečný deň bude vernisáž výstavy prác všetkých účastníkov," uviedla pre TASR ich organizátorka Viera Čepcová.
Tvorivé dielne pre záujemcov od štyroch rokov po seniorov sa konajú v rámci Vajnorského kultúrneho leta denne od 14.00 do 18.00 hodiny v priestoroch galérie.

 

Foto: Big Stock

 

V programe je modelovanie s hlinou, grafické a textilné techniky, tvorba koláže, monotypií a hydrografií, maľba na sklo a hodváb, tvorba šperku z drôtu či výroba ručného papiera. Dielne sa konajú v spolupráci so spoločnosťou Typoars a s podporou mestskej časti Vajnory, Bratislavského samosprávneho kraja a mesta Bratislava.

Združenie v doterajších 14 ročníkoch realizovalo 436 tvorivých dielní pre 7774 záujemcov. Týmto prispieva k rozvoju tvorivého myslenia účastníkov aj k zachovaniu kultúrneho dedičstva i rozvoju tradičných výtvarných techník a umeleckých remesiel. Informácie možno získať na emailovej adrese [email protected] alebo telefónnom čísle 0903/477074.

Čítajte viac o téme: Voľný čas, Kreativita
Zdieľať na facebooku