12 signálov, ktoré vám prezradia, že začínate budovať vzťah so správnym človekom

Na začiatku vzťahu vystačíte s určitými signálmi tela alebo sledovaním emócií. V ďalších fázach vťahu je potrebné každý deň budovať prepojenie na fyzickej, emocionálnej a psychickej úrovni, pričom je potrebné rešpektovať potreby každého človeka.
Na začiatku vzťahu vystačíte s určitými signálmi tela alebo sledovaním emócií. V ďalších fázach vťahu je potrebné každý deň budovať prepojenie na fyzickej, emocionálnej a psychickej úrovni, pričom je potrebné rešpektovať potreby každého človeka. / Foto: Bigstock

Voľba partnera/partnerky je veľmi dôležitá a zodpovedná, preto je potrebné snažiť sa čo najúprimnejšie hľadať odpovede, či je správna. Aj keď je to naozaj náročné zistiť, predsa len existuje niekoľko znakov, ktoré naznačujú, že by to mohlo dopadnúť dobre. Na začiatku vzťahu vám veľa napovie samotné telo alebo emócie. Po určitej dobe je však potrebné skúmať prepojenosť a mieru zhody na hlbšej úrovni.

 

Ľudské telo je inteligentný systém v každom detaile. Je úplne unikátne pre svoj spôsob fungovania. Neustále vysiela signály, ktoré však nie vždy dokážeme rozumom vnímať a ​​pochopiť. A preto sa treba občas zastaviť, sústrediť sa na telo či emócie a skúmať, čo vám chcú povedať. Je úplne bežnou skúsenosťou, že emócie ovplyvňujú telo. A telo je nositeľom emócií. Vďaka telu máme možnosť vedieť, čo cítime a ako určité situácie prežívame. Naše telo je múdre a stačí si všímať, čo nám chce povedať aj v oblasti lásky. V prvých fázach zamilovanosti, telo začne vysielať jasné signály, ktoré máme tendenciu prehliadať. Ale práve v tejto prvej fáze by ste mali spozornieť, pretože vďaka určitým signálom môžete zistiť, či ste skutočné zamilovaní. Pozrite sa, ako reaguje vaše telo a aké emócie cítite, keď ste so správnym človekom.

 

1. Cítite príjemné teplo

Pokiaľ ste v blízkosti správneho človeka, pociťujete upokojujúce teplo, ktoré sa z vášho srdca rozlieva do vášho celého tela. Je to jasné znamenie, že máte po svojom boku skutočnú lásku.

 

2. Cítite sa šťastne

Pokiaľ cítite, že ste vo svojom partnerskom vzťahu šťastní a spokojní, je zrejmé, že máte po svojom boku správneho človeka. Často sa smejete, kladiete veľa otázok, vaša komunikácia je spontánna a nesie sa v pozitívnom duchu.

 

3. Správate sa prirodzene

Ak máte po svojom boku správneho človeka, uvedomujete si, že sa nemusíte pretvarovať a na nič sa hrať. Táto osoba vás vníma a prijíma presne takého/takú, aký/á ste. Pravdepodobne ste aj  naladení na rovnakú vlnu.

 

4. Máte viac energie

Pokiaľ vás partner/partnerka skutočne miluje, dokáže  vás motivovať až do takej miery, že viete vykročiť aj  z komfortnej zóny. Často vás motivuje k naplneniu aj tých cieľov, na ktoré ste už začali zabúdať. Vie, že život je neustála práca na sebe. Kvôli nemu/nej sa chcete stať lepšou verziou seba samého. Navyše máte chuť sa učiť nové veci a posúvať sa vpred.

 

5. Vonia vám 

Či už váš partner/partnerka používa akúkoľvek vôňu, umýva si vlasy ktorýmkoľvek šampónom alebo sa práve umyl/a nejakým mydlom, jeho/jej vôňa vám vždy krásne vonia. Ale nejde len parfumy a mydlá. Ide celkovo o vôňu tela. Pokiaľ vám partner/partnerka vonia, je to jedno zo znamení, že ide o skutočnú lásku.

 

6. Fyzické prejavy príťažlivosti

Keď ste so svojou láskou, čoraz častejšie môžete sledovať niektoré z nasledujúcich prejavov fyzickej príťažlivosti:

  • rozšírené zreničky,
  • červenanie,
  • zmena tónu v hlase,
  • otvorená reč tela,
  • zrkadlenie správania,
  • časte nakláňanie sa k milovanej osobe,
  • hlboké pohľady,
  • zvýšenie teploty tela.

 

7. Prebudená je empatia

Pokiaľ vašu polovičku bolí hlava alebo sa kvôli niečomu trápi, cítite jej bolesť. Reagujete, akoby ste vy sami trpeli. Bolesť cítite ako nepríjemný pocit alebo pocit nepohodlia v tele. Je to jasný signál, že vám na druhom záleží.

 

8. Sexuálne vás priťahuje

Navzájom sa priťahujete. Zdieľate harmóniu vo svojich túžbach. Keď máte po svojom boku správneho človeka, cítite sa pohodlne vo svojej koži a aj v intímnych chvíľach sa cítite prirodzene. 

 

9.Túžite po jeho/jej objatiach

Ak sa s partnerom/ partnerkou objímate, vaše telo dostáva správu, že je milované a je v bezpečí.  Jednak to prehlbuje pocit intimity medzi vami, ale pomáha vám to aj lepšie odolávať hrozbám vonkajšieho sveta.

 

10. Cítite sa uvoľnene

Pokiaľ cítite napätie v nejakej časti tela, je to znamenie, že niečo nie je v poriadku. Základom každého vzťahu je potreba oboch partnerov cítiť sa spokojne, otvorene a uvoľnene.

 

11. Chýba vám, keď práve nie ste spolu

Pokiaľ trávite veľa času so svojim milovaným človekom, vaše telo začne reagovať na jeho neprítomnosť. Vaša polovička je pre vás ako droga, ktorú ste raz okúsili a nikdy jej nebudete mať dosť.

 

12. Necítite žiadny typ manipulácie

Veľa ľudí sa dokáže uspokojiť aj  so vzťahom, v ktorom dochádza k zneužívaniu – emocionálnemu, psychologickému, sexuálnemu alebo fyzickému. Toto však nie je zdravý vzťah. Zdravý vzťah je taký, kde k takémuto zneužívaniu nikdy nedochádza. Správny vzťah nesprevádza žiadny druh zneužívania alebo manipulácie. Ak cítite slobodu a maximálnu spokojnosť, prežívate zdravý vzťah.

 

Takmer každý by chcel žiť vo vzťahu, ktorý je postavený na zásadách dôvery, spoľahlivosti, realistických očakávaniach, hlbokej starostlivosti a pozitívnom pohľade na toho druhého. Ale je to ťažké, keď sa stretnú dvaja jedineční ľudia a pokúsia sa spojiť svoj život do jedného celku. Nemôžeme byť potom prekvapení, že veľa vzťahov nevyjde. Z tohto dôvodu hneď od začiatku vzťahu je potrebné citlivo vnímať jednotlivé signály, ktoré vám môžu veľa povedať o tom, akým smerom sa vaša láska bude uberať. Na začiatku vzťahu vystačíte s určitými signálmi tela alebo sledovaním emócií. V ďalších fázach vzťahu je potrebné každý deň budovať prepojenie na fyzickej, emocionálnej a psychickej úrovni, pričom je potrebné rešpektovať potreby každého človeka.

Čítajte viac o téme: Partnerské vzťahy
Zdieľať na facebooku