10 znakov, ktoré signalizujú, že ste stretli správneho partnera/partnerku

Láska je najkrajší pocit, ktorým môžeme byť naplnení.
Láska je najkrajší pocit, ktorým môžeme byť naplnení. / Foto: Pexels

Keď v živote stretnete toho pravého či pravú, sami pocítite, že sa cítite inak ako predtým. Ktoré signály naznačujú, že ste stretli správneho partnera či partnerku?

 

Láska je najkrajší pocit, ktorým môžeme byť naplnení. Každý v sebe máme nekonečný zdroj tejto energie, stačí sa len tejto skutočnosti otvoriť. Ako však zistiť, že ste stretli správneho partnera či partnerku, s ktorým/ktorou môžete prežiť nádhernú lásku?

 

1. Je vám jedno, čo si o vás myslí okolie

Zrazu vám je jedno, čo si o vašej láske myslí okolie. Nemusíte nič riešiť na sociálnych sieťach a nemáte ani chuť každú spoločnú fotku dávať na sociálne siete. Už vám nezáleží na tom, čo o vašej láske povedia kamaráti a kamarátky. Nepotrebujete, aby vaše kroky niekto schvaľoval alebo vás od nich odrádzal. V hlave zrazu neriešite, čo povie okolie, keď mu svoju lásku predstavíte. Nech hovoria čokoľvek, vy máte chuť ju/jeho všetkým predstaviť. Rodine, priateľom, spolužiakom. Nemáte chuť nič tajiť, jednáte spontánne, lebo v duši cítite, že je to pravá láska a správny človek.

 

2. Nebojíte sa hovoriť o svojich vnútorných obavách

Čo ste pred tým považovali za trápne a nepríjemné a o čom ste tak neradi hovorili a viac ste dusili v sebe, pri správnom partnerovi/partnerke sa vám bude zdať prirodzené hovoriť aj na nepríjemné témy. Už viete, že vás nikto neodsúdi, nebude sa vám smiať a citlivo vás bude počúvať. Túžite, aby vás vaša láska poznala v skutočnom svetle. Už nechcete nič zakrývať. Pri pravej láske sa nebojíte povedať aj o svojich nedokonalostiach a zlozvykoch.

 

3. Dokážete spolu mlčať 

Nepotrebujete sa spolu len ustavične rozprávať, aby vám spolu bolo dobre. Dokážete spoločný tráviť čas aj v tichu a vnímať tak jeden druhého. Niekedy totiž neverbálne prejavy povedia viac ako slová.

 

4. Necítite nervozitu a napätie

Určite poznáte to napätie, keď ste v minulosti čakali na SMS či správu na Facebooku. Kvalita vášho dňa sa často odvíjala od toho, koľko správ prišlo alebo neprišlo. A najhoršie bolo nekonečné mlčanie, keď žiadna správa neprichádzala. Nálada sa zhoršovala z minúty na minútu. Pri správnej partnerke či partnerovi komunikácia už nie je hra a snaha stať sa nedobytným, tajomným, neprístupným. Toto nezdravé napätie sa vytráca. Už viete, že ste jeho/jej jedinou/jediným a vaša komunikácia plynie spontánne. Keď máte chuť o niečom napísať, nerátate počet správ. Napíšete ich toľko, koľko práve v tej chvíli cítite. A keď túžite mlčať, tak mlčíte. Nemusíte stále rozprávať, aby ste boli v pohode. Čas dokážete prežívať aj v spoločnom tichu. Nemusíte si lámať hlavu, či sa správne vyjadrujete a čo máte povedať. Poviete to, čo naozaj cítite. Ak narazíte na dobrú tému, vaše rozprávanie môže trvať aj dlhé hodiny. A dobre vám je i vtedy, keď nerobíte nič zvláštne alebo keď preleňošíte spolu aj celý deň. Ste v pokoji, nesedíte v nervóznom očakávaní na stoličke, keď čakáte odpoveď na SMS alebo reakciu na zavolanie. Ten váš/tá vaša z vás urobí prioritu svojho života, rovnako tak, ako vy ju urobíte z neho/nej.

 

5. Rešpektujete sa navzájom

Dokážete spolu nesúhlasiť bez toho, aby ste jeden druhého zhadzovali a zbytočne sa hádali kvôli nejednotnému názoru. Môžete spolu nesúhlasiť dokonca aj dosť často, no napriek tomu to nevedie k sporom a hádkam. Názor toho druhého rešpektujete a vypočujete ho vždy v pokoji a bez podráždenia. Dokážete rešpektovať aj iné veci. Napríklad vám nevadia priatelia vašej lásky a snažíte sa rešpektovať aj rodičov takých, akí sú. Zbytočne nič neriešite, neanalyzujete, beriete veci také, aké sú. Začínate ich mať radi aj napriek chybám.

 

6. Nebojíte sa priznať k niektorým svojim zvláštnym zvykom

Nielenže zvláštnosti a možno aj niektoré zlozvyky toho druhého bez problémov akceptujete a beriete ich v pokoji, ale občas sa k nim dokonca pridávate a preberáte ich.

 

7. Zoznámite partnera/partnerku so svojimi priateľmi

Nemáte strach, že vám kamaráti váš výber partnera/partnerky voľbu neschvália alebo že povedia, že by ste si zaslúžili niekoho lepšieho. Napokon ste našli niekoho, kto k vám má rovnako dobrý vzťah ako vy k nemu a nemôžete sa dočkať, až ho ukážete svojmu okoliu. Vôbec nepochybujete, že si ho všetci zamilujú rovnako ako vás. Taktiež netrpíte pri predstave stráviť nejaký čas s partnerovými či partnerkinými priateľmi. Užívate si úprimne a s radosťou ich spoločnosť. 

 

8. Je vám spolu dobre, aj keď robíte úplne obyčajné činnosti

Obaja ste šťastní aj vtedy, keď počas dňa nerobíte niečo mimoriadne, ale len obyčajné veci, napríklad bežné domáce práce. Keď ste so správnym človekom, tešíte sa z každej spoločnej minúty, ktorú  spolu prežijete. Keď  vzťah  napreduje správnym spôsobom, nemáte potrebu robiť nič zvláštne, exotické alebo veľkolepé. Stačí vám, že ste spolu.

 

9. Je vám spolu veselo a krásne

Konečne sa môžete uvoľniť a prirodzene žartovať tak, ako to naozaj cítite. Už sa nemusíte pretvarovať, hrať sa na lepšieho človeka, len aby ste toho druhého nestratili. Nastal koniec týchto vyčerpávajúcich hier. Môžete sa smiať na tom, čo máte tak radi, ba dokonca sa môžete smiať aj na účet toho druhého. Vy už totiž viete, že vaša láska sa neurazí a že váš humor je už súčasťou vášho sveta, ktorému len vy dvaja rozumiete. Spontánne a príjemne sa cítite aj pri vzájomných dotykoch. Či ide o náhodný nevinný kontakt alebo dotyk nabitý vášňou, vaše telá sú ideálne naladené jedno na druhé. Môžete partnerovi len tak položiť hlavu na rameno a vziať ho za ruku, alebo ho vášnivo objať a pritisnúť sa k nemu. Všetko bude prijaté ako niečo úplne prirodzené. 

 

10. Dobre sa vám spolu komunikuje 

Nemusíte si musieť lámať hlavu nad témou, o ktorej chcete spolu hovoriť. Dokážete sa spolu rozprávať spontánne a o všetkom. Rozhovor môže trvať aj niekoľko hodín. V komunikácii vám nechýba úprimnosť, a to je pre budovanie vzťahu veľmi dôležité. Každý človek by mal mať možnosť vyjadriť svoje city bez zábran, s úctou a láskou. Úprimnosť je tiež pocit, pri ktorom ste si istí, že nielen môžete, ale aj musíte byť sami sebou a nemusíte sa hrať na niekoho iného a lepšieho. Partneri, ktorí sú dôvernými priateľmi, vedia obojstranne prijímať aj komplikované aspekty svojich osobností. V dôvernom vzťahu musí mať každý z partnerov pocit, že jeho city, pocity a názory sú dôležité, vypočuté a že sa im venuje maximálna pozornosť. Len tak sa dajú položiť základy vzájomnej úcty. Keď stretnete v živote správneho človeka, tak takúto úprimnú komunikáciu a tiež úprimný vzťah môžete s ním/s ňou prežívať. 

 


Zdroje: psychologytoday.com, psychcentral.com, elitedaily.com

Čítajte viac o téme: Partnerské vzťahy, Komunikácia
Zdieľať na facebooku