Rodinné filmy, ktoré sa oplatí vidieť na Netflixe

Rodinné filmy na Netflixe
Rodinné filmy na Netflixe / Zdroj: Shutterstock

V nasledujúcich týždňoch budete mať pravdepodobne veľa voľného času. Zostavili sme preto pre vás zoznam 10 rodinných filmov, ktoré si môžete pozrieť na streamovacej službe Netflix. Filmy, v ktorých víťazí dobro, obetovasť a láska. Ukazujú, že rodina je nadovšetko a vždy tu bude pre nás, či v dobrom alebo zlom.

 

1. Vianočná kronika - Christmas Chronicles

 

Malé dievča menom Kate chce natočiť na kameru Santa Clausa pritom, ako im dáva darčeky pod stromček. Avšak keď uvidí jeho sane hneď do nich vlezie aj s jej starším bratom. Santa o ničom nevie pokaiľ ho nepoprosí malá Kate o deku, pretože jej je zima. Santa sa zľakne, soby zdivejú a havarujú. Vianoce sú zrazu ohrozené, a tak sa ich snažia zachraňovať počas celej noci.

 

2. Vianočná kronika 2 - Christmas Chronicles 2

 

Príbeh malej hrdinky Kate pokračuje na tropickej dovolenke. Má pocit, že sa jej matka dostatočne nevenuje a oči má iba pre svojho nového priateľa a jeho syna. Preto sa rozhodne utiecť, avšak nakoniec ju unesie škriatok elf, ktorý chce zrušiť Vianoce, až na Severný pól.

 

3. Benji

 

Film o dvoch deťoch, ktoré nájdu psíka a stanú sa z nich najlepší kamaráti. Ich radosť však prekazia dvaja zloduchovia, ktorých musia deti zastaviť.

 

4. Pán Jangle a vianočné dobrodružstvo - Jignle Jangle

 

Kedysi dávno existoval veselý a šikovný výrobca hračiek, zradil ho však jeden pomocník, ktorému veril a zobral mu tak všetko, čo mal. O pár rokov neskôr mu do života vstúpi zvedavá vnučka, ktorá mu dá novú nádej.

 

5. Až na Mesiac - On the Moon

 

Animovaná rozprávka o dievčatku, ktoré chce celý život navštíviť mýtickú bohyňu na Mesiaci. Po smrti jej matky si postaví kozmickú loď a vyberie sa za dobrodružstvom. Rozprávka je plná piesní, radosti i smútku, ukazuje nádej a dobrosrdečnosť.

 

6. Klaus - Claus

 

Rozprávka ukazuje začiatky Santa Clausa, ktorého osloví mladý poštár, aby začali rozdávať darčeky. Ich cesta je dlhá a má niekoľko prekážok, avšak oni sa s ňom dokážu popasovať, aby mohli mať deti tie pravé Vianoce.

 

7. Lichožrúti - The Oddsockeaters

 

Lichožrúti sú malé tvory, ktoré môžu za to, že ľudom sa strácajú ponožky. Ponožky sú ich obživa, jedného lichožrúta menom Hihlík čaká množstvo dobrodružstiev. Posolstvom filmu je, že rodina drží vždy spolu a je nadovšetko.

 

8. Psia duša 2 - A dog´s journey 2

 

Niektoré priateľstvá trvajú večne, o tom je rodinný film Psia duša 2. Pes Bailey v ňom nájde nový zmysel života, naviaže putá s ľudmi, začne pomáhať a zažíva dobrodružstvá, o akých sa mu ani nesnívalo.

 

9. Povoliť uzdu - Free rein

 

Seriál je o hlavnej hrdinke Zoe, jej mladšej sestre Rosie a mame, ktoré spolu odídu k dedkovi na anglický vidiek. Zoe si myslí, že ju čaká pokojné a jednoduché leto bez starostí, avšak hneď po príchode zistí, že to ani z ďaleka tak nebude. Rosie utečie z domu, pretože sa nudí a Zoe pri jej hľadaní stretne svoj osud. Neskrotný kôň Raven utiekol z blízkych stajní a počúva iba Zoe. Tá sa snaží o koňovi niečo zistiť, a tak sa stretáva so skupinkou mladých jazdcov.

 

10. Balerína - Balerrine

 

Animovaná rozprávka rozpráva príbeh o Félicii, malom osirotenom dievčatku, ktorej najväčšou vášňou je tanec. S pomocou jej kamaráta Victora sa jej podarí utiecť zo sirotinca a vydať sa na dlhú cestu do Paríža.

Čítajte viac o téme: Film
Zdieľať na facebooku