Filmy a seriály, ktoré sa oplatí vidieť na Netflixe

  Foto: Pexels

Streamovacie služby nám ponúkujaú stovky filmov, no niekedy je zložité rozhodnúť sa, po ktorom z nich siahnuť. My sme pre vás preto pripravili 10 tipov na filmy či seriály, ktoré sa oplatí pozrieť na Netflixe.

 

1. Sociálna dilema - The social dilemma

 

Film The social dilemma je dokumentárnym filmom, odborníci v ňom varujú pred sociálnymi sieťami, ktoré sami vytvorili. "Každá vaša aktivita, ktorú vykonávate na akejkoľvek sociálnej sieti je monitorovaná a zazanamenaná."

 

2. Učiteľka - The teacher

 

Film je zasadený do socialistického obdobia. Hlavná postava učiteľky v ňom manipuluje prostredníctvom svojich žiakov ich rodičov za účelom vlastného obohatenia. Rodičia, ktorí sa obávajú o prospech svojich detí jej pomáhajú, nájdu sa aj takí, ktorí sa rozhodnú jej nepomáhať a vzoprieť sa jej. Ona sa im chce pomstiť cez ich deti na známkach, situáciu sa snažia spolu s riaditeľkou a ostatnými rodičmi vyriešiť na spoločnej schôdzi rodičov. Film sa odohráva v 80. tych rokoch, ukazuje sa v ňom skorumpovanosť a to, že dobré kontakty vedia vyriešiť naozaj veľa.

 

3. Čiara

 

Hlavná postava Adama je hlavou slovensko-ukrajinského gangu, ktorý sa zaoberá pašovaním cigariet. S blížiacim sa vstupom Slovenska do schengenského priestoru sa chystá veľké sprísnenie hraničných kontrol a v skupine tak vzniká napätie.

 

4. Sviňa - Scumbag

 

Film ukazuje, ako sú politici propejení s mafiou, právnikmi, políciou a v neposlednom rade aj to, ako kšeftujú. Keď zmizne tínedžerka z resocializačného zariadenie, nikomu nechýby až na jednu kamarátku. Tá povie novinárovi  o nútenom sexe, drogách a šikane, ten sa pustí do rozpletaniea zločinu, mafie a vydierania.

 

5. Kto je ďalší?  - Who´s next?

 

Film natočený na základe príbehov, ktoré sa odohrali na Slovensku, v Rusku a v Kanade. Medzi hrdinov patrí slovenská rapperka Aless, ktorá sa museal vyrovnať s nenávisťou na internete,a herečka Anita, ktorá sa stala obeťou sexuálneho obťažovania. Film ukazuje to, ako im internet zmenil život a doviedol ich na hranicu života a smrti.

 

6. 3096 dní - 3096 days

 

Film natočený podľa skutočnej udalosti o dievčati, ktoré bolo ako desaťročné unesené rakúskym elektromechanikom. Natascha bola zavretá v pivnici osem rokov až raz utiekla.

 

7. Dámsky gambit - The queens of Gambit

 

Seriál sa odohráva v  50. rokoch, kedy malé dievča zo sirotinca objaví svoj talent na šach. Jej cestu za slávou však komplikuje závislosť na alkohole a sedatívach.

 

8. 12 rokov v reťaziach - 12 years a slave

 

Solomon Northup mal milujúcu rodinu, dobrú prácu, talent, majetok, slobodu a právo žiť. Žil si idilický život do momentu, keď o všetko prišiel. Skončil ako otrok, spútaný v reťaziach a jeho prácou sa stala drina na plantáži. Film je skutočným príbehom černocha, ktorý si viedol zápisník o rokoch v otroctve.

 

9. Teória všetkého - The theory of Everything

 

Teória všetkého je príbehom Stephena Hawkinga, ktorý patril k najmúdrejším ľuďom na svete. Príbeh začína v roku 1963, kedy študoval na Cambridge a mal pred sebou skvelú budúcnosť. Nájde si lásku a je takmer na vrchole životnej spokojnosti. Avšak jedného dňa príde tvrdý pád a zákerné ochorenie, postupne mu prestáva fungovať svalstvo. Spolu so svojou láskou Jane sa osudu snažia vzoprieť, zoberú sa, majú deti a snažia sa žiť ako bežná rodina, napriek tomu Stephen chorobe utiecť nedokáže. Skončí v ťažkom stave na invalidnom vozíku.

 

10. Volanie divočiny - The call of the Wild

 

Film rozpráva príbeh psa Bucka, ktorý je rozmaznávaný svojím pánom a jeho rodinou. Jednu noc ho však unesenú obchodníci so psami a predajú ho do kanadského Yukonu. Tu sa dostane do psieho záprahu, kde ťahá sánky s poštou. Nakoniec si ho nájde starší pán menom John a spolu odídu za dobrodužstvom do divočiny, kde Buck vďaka prirodzeným inštinknom dokáže prežiť.

Čítajte viac o téme: Film
Zdieľať na facebooku