Tipy na rodinné filmy, ktoré pobavia všetkých

Rodinné filmy, ktoré zaručene rozosmejú všetkých.
Rodinné filmy, ktoré zaručene rozosmejú všetkých. / Zdroj: youtube.com

Pripravili sme pre vás zopár tipov na rodinné filmové večery.

 

Mnohí rodičia musia stále chodiť do práce, hoci deti sú doma. Sú v polovici tretieho týždňa, kedy nechodia do školy a majú neštadnadrný školský režim. Cez deň sa učia, hrajú so svojimi hračkami či súrodencami, vymýšľajú nové veci, ktoré ich vytrhnú z nudy. Trénujú na svojich hudobných nástrojoch, zdokonaľujú sa v tanci či kreslení, hrajú sa na objaviteľov. Cez deň sa dá toho zažiť naozaj veľmi veľa. Avšak večer na všetkých padá únava a chceme si už iba oddýchnuť v kruhu svojich najbližších a užiť si pohodu. Pekný rodinný film je určite príjemnou bodkou za dňom. Prinášame vám zopár tipov na rodinné filmy, ktoré budú baviť vás aj vaše deti. Zasmejete sa, oddýchnete a na mnoho vecí sa možno budete pozerať inak ako doteraz. Niekoľko z nich zanecháva v sebe odkaz o tom, že rodina je vždy na prvom mieste, užite si filmové večery bez zbytočného stresu.

 

Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol

Film rozpráva príbeh o šialenom životnom príbehu svojhlavého muža, ktorý v deviatich rokoch ukončil školskú dochádzku, nadobudol široké znalosti z oblasti výroby výbušnín, nikdy sa nezaujímal o politiku, ale napriek tomu bol vždy nejako zapletený do veľkých historických udalostí 20. storočia. Zároveň sa viac-menej nechcene skamarátil s vtedajšími lídrami krajín ako napríklad generálom Francom alebo s Harrym Trumanom a Winstonovi Churchillovi dokonca zachráni život.

 

 

Psia duša

Film Psia duša rozpráva príbeh jedného verného psa, ktorý nachádza zmysel svojej existencie prostredníctvom životov ľudí, ktorých učí smiať sa a milovať. Počas piatich desaťročí nás jeden hlas, hlas neúnavného psa, zavedie na strhujúcu cestu, na ktorej sa prihovára srdcu všetkých ľudí, ktorí kedy milovali zvieratá.

 

 

Obyčajná tvár

Film Obyčajná tvár nakrútený podľa bestselleru spisovateľky R. J. Palaciovej rozpráva inšpirujúci a dojímavý príbeh chlapca, ktorý kvôli svojej chorobe, v dôsledku ktorej mal znetvorenú tvár, nechodil na prvom stupni do normálnej školy. Keď však nastúpi do piateho ročníka, otvorí sa pred ním nový svet. Auggie Pullman má za sebou 27 operácií, ale ani jedna z nich mu nezabezpečila „obyčajnú tvár“, ktorá by nepútala pozornosť ľudí. Aj napriek svojmu hendikepu je však Auggie inteligentný a citlivý chlapec so zmyslom pre humor, ktorý túži po tom, aby ho prijali aj iné deti a aby si nemusel pred nimi zakrývať tvár.

 

 

Planéta pokladov

Pätnásťročný Jim Hawkins narazí vďaka šťastnej náhode na mapu Planéty pokladov a tým rozpúta vesmírny hon za najväčším bohatsvom všetkých čias. Aby sa vôbec dostal na planétu nechá sa poslať na slnečnú galeónu. Tam sa zoznámi s charizmatickým kyborgom (polovičným človekom a robotom), s kuchárom Johnom Silverom. S jeho pomocou odhaľuje nástrahy a nebezpečenstvá vesmírneho putovania za pokladom a bojuje proti supernovám, čiernym dieram a kozmickým búrkam. Ale najväčšie nebezpečenstvo ho čaká, keď zistí, že jeho priateľ Silver je v skutočnosti pirát, ktorý plánuje vzburu. Jim sa premení z chlapca na muža, nájde v sebe silu postaviť sa vzbúrencom a objaví poklad väčší, než si kedy vedel predstaviť.

 

 

Kúpili sme ZOO

Benjamin Mee je autor novinových stĺpčekov a príležitostný spisovateľ dobrodružnej literátury, ktorý ako slobodný otec čelí problémom súvisiacim s výchovou dvoch detí. Vo viere, že nový začiatok a nový štart pomôže obnoviť pocity rodinnej spolupatričnosti, rozhodne sa Mee opustiť svoju prácu a kúpiť starý vidiecky dom s veľkými pozemkami a zoologickou záhradou. S absolútne nulovými skúsenosťami, obmedzeným časom a minimálnymi financiami sa Mee s podporou svojej rodiny a miestnej partie vydá na ťažkú cestu k znovuotvoreniu ZOO. Teraz už Benjamin o dobrodružnom príbehu nepíše, teraz jedno také dobrodružstvo skutočne žije.

 

 

Dr. Dolittle

Spolumajiteľ súkromnej nemocnice, lekár John Dolittle s úžasom zistí, že sa mu vrátila schopnosť z detsva, opäť rozumie zvieracej reči. Čoskoro sa zoznámi s niekoľkými zvieracími tvormi aj s ich problémami a stane sa proti svojej vôli známym zverolekárom. Nová prax mu však spôsobí vážne komplikácie v práci aj v rodine. Vďaka malej dcérke Maye nakoniec však pochopí, že sa musí zmieriť so skutočnosoťu a prijať seba samého ako “zvláštneho” človeka. Vylieči tigra Jacova, ktorý chcel spáchať samovraždu a stane sa konečne správnym otcom, manželom i lekárom. Film má aj pokračovanie, v každej časti rieši Dr. Dolittle iný problém.

 

 

Toto je náš svet

Hlboko v lesoch mimo civilizáciu vychováva svojrázny a charizmatický otec svojich šesť detí podľa vlastných predstáv. Nechodia do školy, ale učia sa pravidlám prírodného sveta a postarať sa o seba za akýchkoľvek okolností. Ich život pripomína letný tabor plný nevšedných pravidiel a hier. Napriek tomu, že žijú mimo civilizácie, vyzerá, že majú všetko pod kontrolou, kým nepríde správa, ktorá všetko zmení. Začína prekvapivá a zábavná cesta, pri ktorej sú princípy tejto voľnomyšlienkárskej rodiny vystavené skúškam nášho sveta. Viac sa dočítate aj v našej recenzii.

 

 

Paddington

Paddington nie je len tak obyčajný medvedík. Pochádza z Peru, nosí červený klobúčik a viac než čokoľvek iné miluje marmeládové toasty. Keď zemetrasenie zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby si našiel novú rodinu. Opustený na paddingtonskej stanici pomaly zisťuje, že život vo veľkomeste nie je úplne taký, ako si ho predstavoval. Našťastie stretne rodinu Brownovych, ktorá sa ho ujme aj napriek nesúhlasu otca Browna – typického, nudného Brita. Paddington svojimi nápadmi často prevráti celý dom hore nohami a spôsobí neskutočný chaos. Svojím úsmevom a dobrým srdcom si však nakoniec získa srdce celej rodiny, všetko sa v dobré obracia, len do okamihu, kedy si ho všimne riaditeľka miestneho múzea a chce z neho urobiť vypchatý exponát.

 

 

Deväť životov pána Fúzika

Tom Brand je závratne úspešný a bohatý. V snahe postaviť najvyšší mrakodrap na severnej pologuli, je samoľúby miliardár pripravený obetovať čokoľvek. Aj lásku svojej rodiny.

Tomov pracovný život ho odcudzil od jeho rodiny. Neváži si oddanú manželku Laru, zanedbáva dospelého syna Davida a ignoruje prosby dcéry Rebeccy o jeho pozornosť. Tá má k 11. narodeninám jediné prianie: chce mačku. Tom sa náhodne ocitne v obchode so zvieratami podivného Felixa Perkinsa. Svojrázny majiteľ presne vie, čo Tom potrebuje: veľkého kocúra menom pán Fúzik.

Cestou na dcérinu párty má Tom fatálnu nehodu. Po prebudení zisťuje, že zatiaľ čo jeho telo leží v kóme v nemocnici, jeho myseľ sa ocitá v tele kocúra. Tajomný pán Perkins mu dáva jasné ultimátum: má týždeň na to, aby svojej rodine dokázal, že ju miluje a záleží mu na nich. Inak navždy zostane chlpatým kocúrom. A tak prvýkrát nemá Tom život vo svojich rukách, ale v chlpatých labkách a jeho osud doslova visí na pazúroch.

 

 

COCO

Napriek prazvláštnemu zákazu hudby v rodine sa Miguel túži stať hudobníkom ako je jeho idol Ernesto de la Cruz. V túžbe dokázať svoj talent sa Miguel súhrou okolností ocitne v prekrásnej a farebnej Ríši mŕtvych. Tam stretne podvodníka a klamára Hecrota a spoločne sa vypravia na strhujúcu cestu odhaliť skutočný príbeh jeho rodiny.

 

 

Čítajte viac o téme: Film
Zdieľať na facebooku