Diktáty pre štvrtákov - opakovanie učiva z 3. ročníka

Diktáty pre štvrtákov - opakovanie učiva z 3. ročníka
Diktáty pre štvrtákov - opakovanie učiva z 3. ročníka / Foto: Bigstock

Zopakujte si so štvrtákmi učivo z tretieho ročníka pomocou nasledujúceho diktátu. 

 

Miška je milé dievčatko. Ešte nevie čítať ani písať. Ale knihy sa jej veľmi páčia. Rada si prezerá obrázky o zvieratkách. Minule sa smiala z myšky a býka. Myslela, že sú živé a rýchle. Bol to omyl? Korytnačka sa pomaly pohybovala po trávičke.

 

Pod vŕškom tečie bystrinka. Na jej brehu vyrástla vŕba. Milan a Richard sem prišli na výlet. Videli malé vĺča piť vodu. Mne chuti bryndzové halušky. tebe chutí viac hovädzie alebo kuracie mäso? Nejedz hltavo! Emil na brigáde zarobil päťdesiat eur.

 

V hustom lese celú noc zavýjali hladné vlky. Priblížili sa až k ľudským príbytkom. Hľadali nejakú korisť, aby sa nasýtili. Zo svojej skrýše pod kríkom vyšiel jež obyčajný. V machu rastie množstvo hríbov. Medzi korunami stromov poletuje výr.

 

V noci sa mi sníval neobyčajný sen. Bol som kapitánom na pirátskej lodi. Chystali sme sa dobyť ostrov. Niekto ma mykal za rameno. Mamina ma budila, aby som sa išiel umyť. V piatok sme cestovali na Myjavu. Býva tam moja babička Milka. Vždy mi upečie piškótový koláč.

 

Špinavé ruky si umývame mydlom. Turisti v Ríme videli všetky vzácne pamiatky. Budeme písať písomku z prírodovedy. Vy ste si nenapísali úlohu? V minulosti deti rodičom vykali. Nekričte! Vypísalo sa mi pero. Na krivé čiary pravítko nepotrebujeme.

 

Večer zívam od únavy. V škole sa učíme cudzie jazyky. Po rýchlom behu ma pichá v boku. Náš kocúrik Murko je ryšavý. Rád naháňa myši. Má ostré pazúriky. Mliečko pije zo svojej misky. Vždy sa mi skryje pod perinu.

Čítajte viac o téme: Diktáty
Zdieľať na facebooku