Materská škola v Banskej Štiavnici je nominovaná na cenu architektov CE-ZA-AR

Materská škola Guliver v Banskej Štiavnici je nominovaná na cenu CE-ZA-AR
Materská škola Guliver v Banskej Štiavnici je nominovaná na cenu CE-ZA-AR / Foto: Lukáš Rohárik/archinfo.sk

Už nemajú všetky materské školy na Slovensku schátralé budovy. Medzi zastaranými budovami príznačnými pre starý režim sa nájdu aj architektonické skvosty, ktoré môžu slúžiť ako príklady pre ostatné vzdelávacie inštitúcie. Jednou takou škôlkou je aj súkromná materská škola Guliver v Banskej Štiavnici, ktorá vznikla pod vedením architekta Richarda Murgaša.

Rozprestiera sa neďaleko sídliska Drieňová na pozemku 3700 m2 a samotný objekt škôlky zaberá 600m2. Táto škôlka má priestory, ktoré maximálne spĺňajú potreby malých detí na ich rozvoj. V budove s čistým moderným dizajnom nájdete ukryté triedy, telocvičňu, bazén so slanou vodou a saunou, ale aj keramickú dielňu. Vonkajšie prostredie krásne dopĺňa moderné ihrisko s lezeckou stenou a dopravné ihrisko. Vďaka krásnemu dizajnu, ktorý komplexne spĺňa požiadavky investora, bola táto stavba nominovaná na cenu architektov CE-ZA-AR.

Moderná škôlka, akú by chcelo mať asi každé dieťa, bola zrealizovaná za rekordných 9 mesiacov a jej základnou požiadavkou bolo využiť pri návrhu existujúcu starú budovu. “Klient nám dal, okrem noža na krku v podobe hraničného termínu, úplne voľnú ruku. Až po odovzdanie kľúčov od hotového objektu,“ vysvetľuje svoje zadanie architekt Murgaš.

 

 

Foto: Lukáš Rohárik/archinfo.sk

 

Foto: Lukáš Rohárik/archinfo.sk

 

Foto: Lukáš Rohárik/archinfo.sk

 

Foto: Lukáš Rohárik/archinfo.sk

 

Foto: Lukáš Rohárik/archinfo.sk

 

Foto: Lukáš Rohárik/archinfo.sk

 

 


Zdroj: Archinfo.sk, MS Guliver
Čítajte viac o téme: Dizajn | Moderné školy
Zdieľať na facebooku