Google pripravuje inteligentnú postieľku pre deti. Povie vám aj to, prečo dieťa plače

Google pripravuje inteligentnú postieľku pre deti. Povie vám aj to, prečo dieťa plače
Google pripravuje inteligentnú postieľku pre deti. Povie vám aj to, prečo dieťa plače / Foto: Bigstock

Spoločnosť Google bol udelený patent na výrobu inteligentnej detskej postieľky, ktorá má byť vybavená nevšednými senzormi. Tieto senzory budú sledovať detské pohyby a tiež prostredie, aby bolo dieťa v bezpečí.


Bussines Insider pripravil grafické zobrazenie senzorov, o ktoré spoločnosť požiadala pri udelení patentu.

 

 

Táto postieľka by mala byť schopná vďaka zabudovaným senzorom poslať rodičom na telefón upozornenie, že je napríklad izba priveľmi vyhriata alebo je v nej priveľmi chladno. Vďaka vnímavosti pohybov dieťaťa povie rodičom aj to, že sa ich dieťa zobudilo. To však nebude všetko. Prezradí im aj dôvod, prečo sa zobudilo, teda či má špinavú plienku, alebo je hladné. Toto dokáže senzor vyhodnotiť podľa odlišného plaču dieťaťa pri rôznych situáciách. Počas plaču by ho postieľka mala zároveň dokázať upokojiť príjemnou hudbou, kým k nemu prídu rodičia. Môžu napríklad i naprogramovať zobrazovanie zábavných svetiel približne v čase, keď sa dieťatko budí.

 

Udelenie patentu ešte neznamená, že sa táto postieľka určite stane v blízkej budúcnosti skutočnosťou, ale je veľká pravdepodobnosť, že viaceré firmy inteligentné technológie zamerané na rodičov zaujímajú a budú sa snažiť takéto produkty dostať na trh. Nedávnym príkladom bol aj inteligentný kočík, ktorý má okrem iných funkcií schopnosť pohybovať sa sám v tesnej blízkosti matky.

 

Čítajte viac o téme: Technologické inovácie
Zdieľať na facebooku