Deti zažili neuveritené prekvapenie. Autobus ich vzal na virtuálnu cestu na Mars

Deti zažili neuveritené prekvapenie. Autobus ich vzal na virtuálnu cestu na Mars
Deti zažili neuveritené prekvapenie. Autobus ich vzal na virtuálnu cestu na Mars / Zdroj: Youtube

Trieda detí vo Washingtone si myslela, že ide na klasický výlet na aktuálny Americký festival vedy a techniky. Ich cesta však bola skutočným prekvapením. Klasický školský autobus ich vzal v pár minútach na Mars.

Za týmto kreatívnym nápadom stojí firma Lockheed Martin, ktorá pomocou firiem McCann a Framestore vytvorili špeciálny autobus, v ktorom sa okná dokážu zmeniť na obrazovky a cestujúcim doprajú zážitok, akoby skutočne cestovali po povrchu Marsu.

 

Na videu nižšie si môžete pozrieť, ako si deti tento neobyčajný zážitok užívali. Ocitli sa za pár sekúnd na Marse, pričom normálne trvá takáto cesta vesmírom niekoľko mesiacov.

 

 

Framestore je firma, ktorá virtuálne cestovala na Mars, keď pripravovala špeciálne efekty pre film Marťan. Pripravili repliky 200 štvorcových míľ povrchu Marsu určeného na výlet autobusom. Tento neobyčajný výlet je súčasťou veľkej kampane kozmickej spoločnosti s názvom Generation Beyond a národného programu v oblasti vedy, technológií, inžinieringu a matematiky, ktorého cieľom je priniesť vesmírnu vedu do domovov a tried naprieč Amerikou a osloviť viac detí pre štúdium STEM predmetov a kariéru v tejto oblasti.

 

„Naše deti – dnešní študenti základných, stredných a vysokých škôl, tvoria generáciu, ktorá zmení dnešný vesmír navždy. Toto je generácia, ktorá bude kráčať po Marse, bude skúmať jeho povrch a odhalí záhady, aké si teraz nevieme ani predstaviť,“ povedala Marillyn Hewson, prezidentka Lockheed Martin pre portál Adweek.

„Nedostanú sa tam samé. Je našou úlohou ich na to pripraviť, inšpirovať a vybaviť, aby mohli budovať budúcnosť a to je presne to, prečo Generation Beyond vznikla,“ dodala.


Zdroj: Adweek
Čítajte viac o téme: Veda a technika
Zdieľať na facebooku