Kashmea Wahi je 11-ročné dievča, ktoré svojím IQ predbehla Alberta Einsteina i Stephena Hawkinga

  Zdroj: Asian Voice

11- ročná britská školáčka s indickými koreňmi dosiahla najvyššie možné skóre 162 v IQ teste MENSA. Toto dievčatko získalo 162 bodov zo 162, čo ju zaradilo na vrchol rebríčka tých najbystrejších ľudí na svete. Albert Einstein či Steven Hawkings mali IQ 160.

 

Kashmea je dcérou IT konzultantov a pre testovanie sa rozhodla preto, lebo chcela svojim rodičom dokázať, že sa nemusí toľko učiť a tráviť hodiny svojho času nad knihami. Výsledky testu nakoniec prekvapili nielen jej rodičov, ale aj ju samotnú.

 

„Je to ohromné byť dnes porovnávaná s ľuďmi ako sú Stephen Hawking a Albert Einstein! Je to priam neuveriteľné a verím, že to prinesie kopu úspechov pre každého ako som ja, kto je schopný sa dostať do ligy takýchto legiend. Každopádne, som veľmi nadšená," povedala Kashmea.

 

 

Jej náhodné absolvovanie testu ju zaradilo medzi neuveriteľné 1% najmúdrejších ľudí na svete. Cattell III B Mensa test je medzinárodne uznávaný a dobre známy test a Kashmea naň narazila, keď si prehľadávala internetové stránky na svojom iPade. Tento test má 150 otázok a dospelí v ňom môžu získať skóre maximálne 161 a deti pod 18 rokov maximálne 162.

Vďaka takýmto výnimočným výsledkom sa môže stať Kashmea členkou medzinárodnej organizácie MENSA, ktorá združuje ľudí na celom svete s IQ nad 130. Jej cieľom je využitie inteligencie v prospech spoločnosti.

 

Kashmea je dnes študentkou Nothing Hill a Ealing Junior School v západnom Londýne. Minulý rok bola nápomocná svojmu tímu pri získaní 3.miesta v Oxford Maths challenge. Miluje dievčenský basketbal, tenis a šach, v ktorom získala množstvo ocenení.

 


Zdroj: indiatoday.com, tribune.com
Zdieľať na facebooku