8 tipov, ako sa pripraviť na neľahké rodičovstvo

  Ilustračná foto: Bigstock

Ak patríte k tým šťastlivcom, ktorí sa pohrávajú s myšlienkou založenia rodiny, je čas sa otestovať. Byť rodičom totiž vôbec nie je jednoduché. Ak tieto úlohy bez mihnutia oka zvládnete, ste skutočne pripravení.

 

Najmite si herca, ktorý sa stane vaším tieňom. Nepohne sa od vás ďalej ako na pol metra, nech robíte čokoľvek. Nebude to typ, ktorý by k vám bol nejak zhovievavý. Ak chcete, aby sedel s vami 10 minút v kaviarni alebo vydržal v rade v obchode, musíte mu zaplatiť extra. Ráno vás musí zobudiť ako prvý. V žiadnom prípade si nemôžete pospať dlhšie, ako vám dovolí. Občas, alebo aj každý deň, ho požiadajte, aby vás pár krát v noci zobudil. Ideálne medzi polnocou a 6:00. Bonusové body sú za nezjedenie obeda, večere, skákanie po tele rodičov a odpovede NIE.

 

A či budete môcť ísť sami aspoň na toaletu? Samozrejme, že NIE. Najmite si preto osobu, s ktorou sa budete cítiť príjemne, pretože vás bude dozorovať bez prestávky. Až po nejakom čase, keď bude medzi vami vybudovaná aká-taká dôvera, budete si môcť dopriať luxus zavretých dverí. Aj to iba so zvukovým doprovodom: „Už si? Už ideš? Otvoríš?“

 

Nezabudnite mu za jeho služby dávkovať každých 30 minút nejaký ľahký snack alebo tekutiny.

 

 

Zavolajte všetkých bezdetných priateľov na rozlúčkovú párty. Povedzte im, že ich máte radi, ale nejaký čas budete jednoducho mimo. Možno vás nebude možné zastihnúť ani na telefóne. Môžete sa ale vídať aspoň cez facebook.

 

 

Je dôležité si uvedomiť, že skončili dni, kedy vám jednoduché úlohy pôjdu ako po masle a tie ťažšie budú trvať iba o niečo dlhšie. Narodením dieťaťa, prípadne detí, budú vaše  ruky plné inej práce. Ak si chcete túto náročnú úlohu otestovať, zaobstarajte si klasické putá a zviažte ruky alebo si aspoň jednu priviažte za chrbát a venujte sa činnostiam, ako každý iný deň. Ako vám to ide? Presne takto, vám všetko pôjde po narodení detí.

 

Ak si chcete vyskúšať šoférovanie s deťmi, zájdite do miestnej ZOO. Neváhajte si vypýtať 3 statných hučiacich orangutánov, pripútajte ich do detských sedačiek a sústreďte sa na cestnú premávku. Šťastnú cestu!

 

Varenie je v rodine pri výchove detí veľkou vecou. Kúpte si v kníhkupectve všetky dostupné knihy o zdravom stravovaní detí a o tom, že žiadne polotovary, kupované detské výživy nie sú vhodné. Iba domáce jedlo navarené od maminky je to najlepšie, čo môžete dieťaťu do života poskytnúť. Všetko to prečítajte, kým je čas a dieťa nie je na svete a postupne môžete začať s testovaním svojich kuchárskych schopností. Vyberte si napríklad niečo s brokolicou alebo takým špenátom. Tie majú neuveriteľne blahodárne účinky na organizmus. Po dvoch hodinách varenia, upratovania kuchyne a aranžovania detskej porcie na tanieri, môžete začať servírovať. Položte vaše neskutočne zdravé umelecké dielo na stôl a nebudete sa vedieť vynadívať, čo sa bude diať. O päť-desať minút môžete plný tanier vašej brokolice opäť vziať a vysypať do smetí.

 

 

Rodičovstvo je plné rôznych úzkostných pocitov a strachov. Púšťajte si každý večer rôzne tragické filmy a dokumenty. Pretože presne také scenáre sa vám budú pravidelne v hlave odohrávať.

 

Minimálne prvé mesiace je dobré mať dieťatko vo svojej posteli, tvrdia rôzny odborníci na výchovu a vytváranie puta medzi dieťaťom a rodičom. Nájdite si krabicu približne v rozmere veľkosti detskej postieľky, dajte si do nej perinu, vankúš a ľahnite si. Asi toľko priestoru vám totiž dieťa v najbližších mesiacoch či rokoch v posteli vyčlení. A nezabudnite načerpať počas noci nové sily, pretože cez deň sa vám to iste nepodarí.

 

Rodičovstvo znamená aj nemalé výdavky a táto oblasť býva u mnohých asi najháklivejšia. Vezmite každý mesiac zopár stoviek eur, pokrčte ich a zahoďte. Ak je to v poriadku, ste definitívne pripravení!

 


Inšpirované huffingtonpost.com
Čítajte viac o téme: Tehotenstvo
Zdieľať na facebooku