Kútik na vzdelávanie pomáha deťom učiť sa o Európskej únii

Kútik na vzdelávanie o EÚ
Kútik na vzdelávanie o EÚ / Zdroj: earning-corner.learning.europa.eu

Ako môžu deti jednoducho učiť o Európskej únii? Pomôcť vám v tom môže aj platforma Kútik na vzdelávanie.

 

Kútik na vzdelávanie ponúka komplexný zdroj viacjazyčných učebných materiálov o EÚ vrátane pracovných zošitov, videí, súťaží, hier a noviniek pre deti a študentov vo veku 5 – 18 rokov, ich učiteľov a rodičov.

 

Učitelia môžu popri hľadaní inšpirácie pre plány hodín objavovať príležitosti na vytváranie sietí s inými školami a učiteľmi v celej EÚ. Materiál je filtrovaný podľa vekovej skupiny, témy a typu materiálu, aby vám pomohol nájsť ten najlepší materiál pre každý účel. Všetky materiály sú k dispozícii bezplatne buď priamo v Kútiku na vzdelávanie alebo prostredníctvom odkazu na Úrad pre publikácie EÚ.

 

Objavte učebné materiály

Kútik na vzdelávanie je miesto, kde študenti môžu preskúmať, čo robí EÚ, a témy ako napríklad klíma a životné prostredie, kultúra a história a mnohé ďalšie témy, ktoré sú relevantné pre ich každodenný život. Učitelia tu nájdu návod, ako pripraviť konkrétnu tému, zapojiť študentov do diskusií a pomôcť im naučiť sa viac.

 

Nižšie je uvedený výber hier, videí a publikácií pre rôzne vekové skupiny a témy:

 

Spoznajme Európu!

S touto online stolovou hrou si žiaci vo veku 9 až 12 rokov môžu vybrať, či budú historickou postavou alebo astronautom, hádzať kockou a odpovedať na otázky týkajúce sa kultúry, histórie, športu a slávnych Európanov.

 

EÚ: o čo vlastne ide?

Táto hra, určená pre žiakov vo veku 9 až 12 rokov, umožňuje cestovať po rôznych krajinách a dozvedieť sa konkrétne informácie o nich, od vlajky až po najznámejších ľudí, športy a kultúrne zvyky. Zábavné fakty sú skryté na všetkých stránkach. Kto ich nájde všetky?

 

Naša planéta, naša budúcnosť

„Naša planéta, naša budúcnosť“ je interaktívna webová stránka, na ktorej sa študenti vo veku 9 až 15 rokov môžu dozvedieť vedecké informácie o zmene klímy, o tom, čo sa deje v celej EÚ a aj o tom, ako my všetci môžeme prispieť svojím dielom k boju proti klimatickým zmenám. Centrum pre učiteľov navyše obsahuje výber triednych cvičení a relevantných materiálov.

 

 

Kvíz EÚ a JA

Tento online kvíz bol vytvorený pre žiakov stredných škôl vo veku 14 až 18 rokov, aby im pomohol pochopiť základné fakty o EÚ. Funguje na počítačoch, tabletoch a smartfónoch a možno ho hrať v rámci vyučovania alebo ako domácu úlohu.

Doplnkom ku kvízu je brožúrka, ktorá poskytuje ďalšie informácie o tom, ako bola EÚ vytvorená, aké hodnoty zdieľame, kto čo v EÚ robí a ako to všetko súvisí s naším každodenným životom.

 

 

Prihláste sa na odber bulletinu Aktuality z Kútika na vzdelávanie, aby ste boli informovaní o najnovších materiáloch a novinkách.

 

Príspevky na sociálnych sieťach, ktoré môžete použiť

 

Príspevok č. 1

Hľadáte nápady na tému ako učiť študentov o EÚ 🇪🇺? Od hodín o histórii EÚ až po európsku kultúru, #Kutiknavzdelavanie poskytuje prístup k podmanivým vzdelávacím materiálom určeným pre študentov rôznych vekových skupín.

Zistite viac 👉 https://europa.eu/learning-corner/learning-corner_sk

 

Príspevok č. 2

Hľadáte spôsob, ako inšpirovať svojich študentov, aby sa zaujímali o EÚ 🇪🇺 a pýtate sa, kde začať? Ak je pre vás EÚ 🇪🇺 stále zahalená rúškom tajomstva, #Kutiknavzdelavanie vám poskytuje prístup k množstvu vzdelávacích materiálov. Všetky sú prispôsobené veku vašich študentov.

Zdieľať na facebooku