Užitočné tipy na leto, ako dokonale chrániť svoju pokožku

Sponzorovaný článok
V lete si treba veľmi dôsledne chrániť svoju pokožku.
V lete si treba veľmi dôsledne chrániť svoju pokožku. / Foto: Unsplash

Je veľmi dôležité starať sa o svoju pokožku na slnku, chrániť ju pred popáleninami a škodlivými účinkami ultrafialového žiarenia, ktoré ju môžu poškodiť. Ochranné výrobky tiež pomáhajú predchádzať predčasnému starnutiu pokožky tým, že zachovávajú jej prirodzenú farbu a zabraňujú tvorbe vrások. Je veľmi dôležité chrániť pokožku kvalitným opaľovacím krémom s SPF najmenej 15. Krém je nutné používať pravidelne, pretože chráni pred výskytom stareckých škvŕn a vrások, ktoré sa objavujú v dôsledku škodlivých účinkov slnečného žiarenia. Ako na to?

 

Pite veľa vody

V lete je telo obzvlášť náchylné na dehydratáciu. Tá môže spôsobiť vážne zdravotné problémy. Pružnosť pokožky závisí od všeobecnej rovnováhy vody a solí v tele. Pre dospelého človeka je odporúčaný denný príjem čistej pitnej vody 1,5-2 litra.

 

Nepreťažujte svoju pokožku

V lete nepoužívajte veľa make-upu alebo púdru, upchávajú póry a zaťažujú pokožku. V lete sú ideálne hydratačné krémy a populárne BB a CC krémy.

 

Urobte si peeling

Aby vaša pokožka vyzerala zdravo a sviežo, doprajte si peeling každý deň. Peeling odstraňuje odumreté bunky pokožky a dodáva jej zdravý vzhľad.

 

Venujte pozornosť svojim perám

V lete a zime pery potrebujú osobitnú starostlivosť. Pred odchodom na pláž alebo do solária si určite na pery naneste hygienický rúž, ktorý vás ochráni pred odlupovaním a prasklinami. Akékoľvek rúže si môžete objednať na našej internetovej stránke https://makeup.sk

 

Používajte kokosový olej

Prírodný kokosový olej je čarovným liekom na leto. Má liečivé zvlhčujúce vlastnosti. V lete sú vlasy poškodené v dôsledku slnka a chlórovanej vody. Masky vyrobené z kokosového oleja sa intenzívne starajú o vlasy, vďaka čomu sú vlasy hodvábne a neuveriteľne lesklé. Na suché vlasy môžete naniesť olej po celej dĺžke a na mastné vlasy naneste masku na konce.

 

Zvlhčite svoju pokožku zvonka

V lete chceme, aby pokožka vyzerala dokonale. Aby bola pokožka pevná a jemná je dôležité nanášať si na tvár a telo dvakrát denne hydratačný krém. Pánska pena na holenie je celkom schopná nahradiť hydratačný krém. Vyživuje a chráni pokožku pred negatívnymi účinkami slnečných lúčov.

 

Foto: Pexels

 

Používajte matovacie prostriedky

Mastný lesk môže pokaziť aj ten najkrajší make-up, preto sa vopred postarajte o matujúce výrobky na tvár. Ich použitie je obzvlášť dôležité pre majiteľov mastnej a zmiešanej pleti.

 

Doprajte si osviežujúce spreje

Osviežujúce spreje osviežia nielen telo, ale aj pokožku hlavy. A po dlhom dni na slnku vlasová maska ​​upokojí pokožku hlavy, zvlhčí vaše vlasy a svieža vôňa zlepší náladu.

Zdieľať na facebooku