Ako deťom vyčarovať krásny narodeninový deň

Tipy, ako osláviť s deťmi narodeniny
Tipy, ako osláviť s deťmi narodeniny / Foto: Bigstock

V roku je len niekoľko špeciálnych dní. Bezpochyby k nim patria narodeniny. Okrem milých darov sa k nám všetci správajú inak – krajšie. Rovnako to vnímajú aj deti. Často sa stáva, že si intenzívnejšie pamätajú iné udalosti, ako drahú autodráhu či kuchyňu pre bábiky. Dnes sme si pripravili pár tipov, vďaka ktorým budete môcť svojim ratolestiam servírovať prekvapenie za prekvapením. A prežijete spoločne nezabudnuteľný deň.

 

Začnite hneď ráno

Načo čakať? Veď narodeniny začali hneď po prebudení vášho malého oslávenca. Vy by ste si mali privstať, aby ste stihli pripraviť obľúbené raňajky. Môžu to byť:

  • lievance

  • omeleta

  • wafle

  • cereálie

  • strúhané jablko s mrkvou.

 

Dnes môžete na chvíľu zabudnúť na zdravé jedlo. Spravte vašej ratolesti to, čo má najradšej. Ak to neviete, nezisťujte to deň vopred, ale v dostatočnom predstihu. Aby ste nepokazili prekvapenie. 

 

 

Zdroj: Shutterstock

 

Prichádza čas na hranie

Narodeniny si nevyberajú dátum. Niekedy pripadnú na pracovný deň a my sa musíme s deťmi na pár hodín rozlúčiť. Po práci, škole či škôlke, môže narodeninový deň pokračovať.

 

V letných mesiacoch si užite zábavu na záhrade. Hry na pirátov, loptové hry či obyčajná schovávačka dokážu vyčariť úsmev na tvári nielen deťom, ale aj zadúmanému dospelákovi.

 

Zima ponúka ešte viac príležitostí na vybláznenie:

  • stavanie snehuliaka

  • stavanie bunkra

  • sánkovačka

  • guľovačka

  • hokej.
     

TIP

Pri výbere aktivít buďte kreatívni. Spravte niečo nezabudnuteľné. Len si predstavte, ako bude vaše dieťa o 15 rokov spomínať pred kamarátmi: „Keď som mal 5 rokov, hrali sme na moje narodeniny s rodičmi na záhrade bedminton. Vo februári. Tie pohľady susedov si pamätám dodnes."

 

Treba doplniť spálené kalórie

Rodičia to poznajú – pri hraní sa spaľujú kalórie akosi rýchlejšie. Teraz by bolo dobré dať si niečo pod zub. Nestrácajte v takýto špeciálny deň čas varením. Skvelé jedlo môžete pohodlne objednať na donášku. Dnes si už objednáte ľahko hotovú zdravú večeru i obľúbené dezerty.

 

 

Narodeninový deň ani zďaleka nekončí

Opýtajte sa, ako by dieťa chcelo zavŕšiť tento výnimočný deň. Pri nápadoch ako pozeranie do televízora či tabletu vytiahnite žolíka. Vyberte sa podvečer von a zažite malé dobrodružstvo. Môžete ísť na obľúbené ihrisko, do blízkeho parku, lesíka alebo aj do vlastnej záhrady. Vyzbrojte sa baterkami do ruky alebo čelovkami. Takýto výlet bude mať úplne inú atmosféru ako obyčajne. Spojiť to môžete aj s hľadaním darčeka podľa mapy s indícami, ak ho viete vopred dobre ukryť.

 

Vedeli ste, že...

… deti milujú, keď môžu vytvárať hračky, s ktorými sa potom dá hrať? Ak sa rozhodnete zostať doma, pozrite si kreatívne tipy, ktoré deťom určite urobia radosť.

 

Aký darček vybrať

Čo kúpiť? Odpoveď na túto otázku v našom článku nenájdete. Skôr odporúčame niečo užitočné za symbolickú cenu ako drahé dary.

V dnešnej dobe totiž deti majú hračiek vyše hlavy. To, po čom všetky deti túžia, je dostatok pozornosti. O tom je celý tento článok. Darujte im aspoň jeden deň všetok svoj čas fyzicky aj psychicky. Odložte telefón aj starosti. A ak máte viac detí, užijú si tento deň všetky.

 

 

Zdroj: Shutterstock

 

Cieľom narodenín je vytvoriť niečo špeciálne. Niečo, čo bežne nerobíte a vryje sa vašim ratolestiam do pamäti medzi pekné spomienky. Hoci sú dary očakávané, nemali by ste to preháňať na žiadnu stranu. Teda odovzdať dar, potom ruku a tým to končí. Dobrý nie je ani opačný extrém – drahé dary a pompézne oslavy štýlu Geissenovcov. Za deň, ktorý kompletne strávite so svojím dieťaťom vás nikto nebude odsudzovať. Vy zistíte, že popri všetkých povinnostiach si viete nájsť viac času na rodinu. A to najdôležitejšie – deti tieto dni s vami budú milovať. 

 


Článok vznikol v spolúpraci so spoločnosťou Möbelix a Zľava dňa.
Zdieľať na facebooku