Spisovateľ Daniel Hevier ponúka pomoc učiteľom i študentom po zatvorení stredných škôl

Spisovateľ Daniel Hevier
Spisovateľ Daniel Hevier / Zdroj: archív DH

14.10.2020 - Spisovateľ a pedagóg Daniel Hevier po oznámení o dištančnom vzdelávaní stredných škôl ponúkol na sociálnej sieti svoju pomoc pedagógom i študentom. Zahŕňa online výučbu najmä slovenského jazyka a literatúry, vrátane prípravy na maturity, video konferencie či online návštevy v jednotlivých triedach.

 

Vzdelávanie organizuje v rámci jeho projektu O2 Radostná škola s Danielom Hevierom, v ktorom vzdeláva a inšpiruje učiteľov základných a stredných škôl a poskytuje im metodiku na inovatívne a kreatívne vyučovanie.

 

Daniel Hevier sa opiera o svoje mnohoročné skúsenosti so vzdelávaním a s kontaktmi so žiakmi a študentmi po celom Slovensku. Východiskom je slovenský jazyk a literatúra, ale projekt zasahuje aj vyučovanie ďalších humanitných i prírodovedných predmetov. Do projektu sa zapojilo 60 škôl s takmer stovkou pedagógov, ktorí budú prenášať svoje skúsenosti na vyše 5000 žiakov a študentov.

 

Spisovateľ Daniel Hevier so študentmi. / Foto: archív DH

 

Obľúbený autor pre deti i dospelých, ktorý bol mimoriadne aktívny počas uzavretia škôl v prvej vlne korony nielen na sociálnych sieťach a vo vzdelávacích videách, ale aj v online návštevách v jednotlivých triedach, sa k svojej aktivite vyjadril: „Na strednej škole sa výrazne formuje budúcnosť mladého človeka, a preto som pedagógom i žiakom ponúkol svoje skúsenosti. Som presvedčený, že im dokážem ukázať cestu, aby nielen úspešne zmaturovali, ale aby sa dokázali sami vzdelávať a formovať svoj život.“

 

Daniela Heviera nájdete na Facebooku alebo na Youtube.

 

Pozrite si jedno z videí:

Zdieľať na facebooku