Môže škola deti baviť?

  

Seminár pre rodičov, učiteľov a budúcich učiteľov

 

Pozná to väčšina rodičov, že v škole je vždy niečo, čo treba prekúsať. Jednoducho sa cez to preniesť, aj keď vieme, že pre deti by bolo lepšie niečo iné. Raz je to veľa úloh, potom nezáživní učitelia, ktorí skôr uprednostňujú memorovanie pred učením. Ale najčastejšie nezaujímavý prístup – deti sa väčšinou v škole jednoducho nudia. A tak vymýšľajú, unikajú.

 

Ide to však robiť aj inak. Sú ľudia, ktorí vzdelávajú deti tak, aby u nich vzbudili záujem pre poznávanie sveta, lásku k pohybu a vášeň k umeniu. Tak, aby im vydržala na celý život. Inšpirovať sa nimi môžu všetci. Pretože na zmenu prístupu k deťom netreba robiť žiadne systémové zmeny, jednoducho sa tak rozhodnúť.

 

Ak sa chcete inšpirovať aj vy, či už ste rodič alebo učiteľ, prídite na Seminár dobrého učenia. Moderovať diskusie bude Slávka Halčáková. Medzi hosťami je napríklad speváčka Lucia Lužinská, ktorá spolu s gitaristom Borisom Čelárom navštívila desiatky škôl v rámci ich projektu Jazz ide do školy. Alebo Viera Krajčovičová, predsedkyňa OZ Domáce vzdelávanie na Slovensku, ktorá porozpráva, aké to je, keď deti nechodia do školy, ale učia sa doma. Tomáš Török zas priniesol z USA netradičný spôsob vzdelávania technických predmetov – cez stavebnicu Lego. Celý projekt prezentuje práve na Seminári dobrého učenia. No a veľký priekopník alternatívnych foriem pedagogiky, Peter Živý, príde tiež.

 

A to nie je koniec. Všetkých lektorov nájdete na skola.ideto.sk. Seminár dobrého učenia je už o dva týždne v Bratislave, preto sa prihláste čím skôr, počet miest je limitovaný.

 

Viac informácií nájdete na: Skola.ideto.sk


Čítajte viac o téme: Lepšie školstvo, Konferencie | Semináre
Zdieľať na facebooku