Dobrodružstvo skvelých kamošov

Sponzorovaný článok
Dobrodružstvo skvelých kamošov
Dobrodružstvo skvelých kamošov / Zdroj: Ikar

Denník odvážneho bojka je knižná séria o smoliarovi Gregovi Heffleym, ktorá sa stala fenoménom vo svete, ale tiež na Slovensku. Len u nás sa z nej predalo takmer 300.000 výtlačkov, čo ju radí medzi najpredávanejšie detské série na Slovensku vôbec. Bojka spoznali slovenské deti presne pred desiatimi rokmi a tak tento rok oslavuje. Nielen novými knihami, ale aj špeciálnymi boxami s darčekom.

 

Ale pekne po poriadku.


V slovenčine vyšlo už 14 dielov tejto série, naposledy príbeh Na spadnutie, v ktorom Heffleyovci zdedili majetok a rozhodli sa zrekonštruovať svoj dom.

 

V prvej polovici roka vyšiel špeciálny box prvých 5 dielov série Denník odvážneho bojka 1 až 5, ku ktorému bol pribalený plagát s rozmermi 410x850 mm. Na plagáte sú kresby Gregových šibalstiev, trapasov, ktoré sú čiernobiele a deti ich môžu vyfarbiť. Pastelkami, fixkami, čímkoľvek, a tak sa stane Gregov svet farebnejším a veselším. Plagát sa dá využiť aj ako meter, ak si deti chcú časom overiť, koľko podrástli.

 

V najbližších dňoch vyjde ďalší špeciálny box Denník odvážneho bojka 6 až 10, v ktorom je opäť 5 knižiek a tentoraz ešte lepší darček: plagát s originálnym pexesom, ktoré je vytvorené iba pre tento box.

 

A autor tejto úžasnej série Jeff Kinney začal písať aj novú sériu. Ako možno viete, Greg má najlepšieho kamoša Rowleyho...a ten sa rozhodol rozpovedať príbehy zo svojho pohľadu. Vlani vyšiel prvý diel tejto paralelnej série Denník skvelého kamoša a teraz pribudol druhý diel s názvom Dobrodružstvo skvelých kamošov, v ktorom vám Rowley ukáže, aké fantastické dobrodružstvo vymyslel. Začal totiž písať novú knihu o Rolandovi a jeho najlepšom priateľovi barbarovi Gargovi, ktorí opustia rodnú dedinu a vydajú sa na veľkú výpravu.

Ak vám už tie mená niečo naznačujú – Garg ako Greg a Roland ako Rowley – tak asi tušíte, že to bude naozaj zábavné, dobrodružné a občas aj trápne.

 

Dobrodružstvo skvelých kamošov (Rowley Jefferson) / Zdroj: Ikar


Dobrodružstvo skvelých kamošov je však znova presne taký príbeh, na aké sme od Jeffa Kinneyho zvyknutí – nečakané prekvapenia, boj proti zlu a komiksové ilustrácie, ktoré nakreslil samotný autor. Jeff Kinney má nevyčerpateľnú fantáziu. Vždy vie namiešať kokteil humoru a bláznivých situácií, a nenápadne do nich vloží prirodzené životné múdrosti.

 

Séria Denník odvážneho bojka zabáva deti na celom svete už od roku 2007, kedy vyšiel prvé diel. Podľa série vznikli aj štyri filmy, 1., 2., 3. a 9.diel – všetky veľmi úspešné.


Denník odvážneho bojka vychádza vo vydavateľstve Ikar.

 

Dobrodružstvo skvelých kamošov si môžete zakúpiť aj v knižnom  e-shope Bux.sk.

Milan Buno, knižný publicista

Čítajte viac o téme: Knihy pre deti, Knihy pre chlapcov
Zdieľať na facebooku