Myslite od rána pozitívne. Zlepšíte si život

  Foto: Bigstock

Váš deň robí to, na čo prvé ráno myslíte. Krátko po zobudení premýšľate nad prácou, ktorú musíte urobiť? Triedite v hlave e-maily a odpovede na hromadu papierov, ktoré dnes musíte stihnúť? Stresujete sa kvôli nakopeným domácim prácam a rozoberáte sami pre seba, ako by ste to mohli urobiť? Alebo premýšľate nad vecami, ktoré vám robia radosť? Uvedomujete si, že ste sa zobudili po boku milovanej osoby, alebo že ste sa mohli prebudiť do nového dňa, premýšľate nad ľuďmi i povinnosťami v pozitívnom vnímaní? Iba od vás závisí, ako bude váš deň vyzerať.

 

Každý deň máte možnosť urobiť rozhodnutie a sám seba sa opýtať, či chcete žiť v dobrom svete alebo v zlom. V akom svete nakoniec budete žiť závisí od vášho postoja. Ak sa hneď ráno naladíte pozitívne, život vám bude prinášať viac energie a šťastia. Nečakané udalosti nebudete vnímať tak negatívne ako doteraz. Stojíte ráno v dopravnej zápche kvôli nehode? Nerozčuľujte a nestresujte sa, pustite si dobrú hudbu a buďte vďační za to, že to nie ste vy, kto ráno havaroval, že to nie ste vy, kto bude viesť zdĺhavé procesy s poisťovňou, že to nie ste vy, kto musí vraziť peniaze navyše do opravy, prípadne ležať v nemocnici a možno mať doživotné následky.

Pokúste sa myslieť pozitívne celý deň a rozdávajte túto energiu ľuďom naokolo, pretože rozčuľovať sa kvôli zbytočným dôvodom pokazí váš deň aj náladu. Tým, že sa s danou situáciou zmierite, nech už je akákoľvek, vám prinesie pokoj. Buďte trpezlivý a verte v pozitívne riešenia. Dobro predsa plodí dobro a prináša pozitívne veci, ktoré sa vám počas dňa stanú. Jednoducho povedané, koľko dobrej energie vyšlete, toľko sa vám vráti späť.

 

Ak budete stále čakať, že sa niečo pokazí a budete presvedčení, že sa vám vaše plány nepodaria, tak sa tak naozaj stane. Pozitívne myslenie sa čoskoro odzrkadlí nie len na vašom psychickom zdraví, ale aj na tom fyzickom. Znižujete riziko vzniknutia depresií, tiež bojujete so svojou úzkosťou, dokonca sa stávate odolným voči nečakaným stresujúcim zmenám a stresorom, ktoré obyčajný život môže ponúkať. Ľudia, ktorí sa na svet pozerajú ako na miesto vhodné pre pokojný a šťastný život, majú väčšiu tendenciu žiť oveľa dlhšie.

Zo všetkých strán sa na nás valia informácie zo sveta, ktoré sú síce zlé a pre nás nepochopiteľné, ale nemôžeme zostať uväznení v bubline. Pocit, že ste dosiahli šťastie vás motivuje k úspechu a dobrým veciam, naopak negatívne myslenie znižuje vašu schopnosť premýšľať a zdravo uvažovať, byť kreatívny a užitočný. A ak chcete svoj pohľad na svet zmeniť, tu je niekoľko rád, ktoré vám pomôžu.

 

1) Vyberajte si slová a výroky, ktoré odrážajú pozitívny postoj. Napríklad „Budem mať dnes dobrý deň“ alebo „Som nadšený, čo ma dnes čaká“.

 

2) Sústreďte sa na veci, ktoré vám robia radosť. Hovorte si, ako sa tešíte do práce, tešíte sa ku priateľom, nemôžete sa dočkať voľného víkendu.

 

3) Oceňte dobré veci, ktoré sa vám stali, a vyslovte nahlas „Som vďačný za svoje zdravie, že môžem chodiť do práce, že mám veľkú rodinu.

4) Trávte viac času s pozitívnymi ľuďmi a priateľmi, ktorí na vás dobre vplývajú a zlepšujú vám náladu.

 

5) Pri negatívnych veciach skúste inak reagovať, alebo sa aspoň pokúste premýšľať nad tým, ako ste reagovali a či to bolo správne

Nejde všetko hneď, preto vám chvíľu potrvá, kým si zvyknete na to, že nie všetko je zlé a nespravodlivé. Ak každý deň urobíte aspoň niečo malé preto, aby ste boli lepším človek, tak to zato stojí. Nezabudnite, že každý deň máte na výber.



Zdroj: inc.com
Čítajte viac o téme: Vďačnosť
Zdieľať na facebooku