Mama zostane mamou navždy

Postarať sa o svoje dieťa neodradia matky ani slabé ruky či podlamujúce sa kolená.
Postarať sa o svoje dieťa neodradia matky ani slabé ruky či podlamujúce sa kolená. / Foto: Liverpool Echo

Bábätká z nás urobia mamy a navždy nás tým zmenia. Táto životná rola je večná a mnohé z nás si ju s potešením užívajú. Mamou budeme pre svoje deti stále, aj keď sa z našich drobcov stanú pubertiaci, dospeláci či dokonca starčekovia a starenky. Podobne to cíti i oddaná Angličanka, ktorá sa nasťahovala do domova dôchodcov, aby sa postarala o svojho 80-ročného syna a bola mu väčšou oporou.


Deväťdesiatosemročná Ada Keating, prišla bývať k svojmu najstaršiemu synovi Tomovi do zariadenia pre seniorov Moss View Care Home v Liverpoole vo Veľkej Británii.

Ten v zariadení býva od minulého roku, pretože sa už nedokázal o seba sám postarať. Ada sa teraz rozhodla prísť za ním, pretože: „nikdy neprestanete byť jeho mamou“.

 

Foto: Liverpool Echo

Obaja sú radi, že môžu spoločne tráviť svoj posledný čas, ktorý im zostíva, hrať hry, smiať sa a sledovať seriály, koľko sa im chce. „Každý večer prídem synovi zaželať dobrú noc a každý deň dobré ráno,“ usmieva sa Ada, ktorá celý život pracovala ako pomocná sestra a dodáva: „Keď odídem preč, napríklad ku kaderníčke, čaká na mňa a keď ma uvidí prichádzať, otvorí náruč, ide ku mne a objíme ma“. Aj Tom sa teší z ich spoločných dní. „Som rád, že s ňou môžem byť častejšie, pretože tu teraz tiež býva. Stará sa o mňa a niekedy mi dokonca povie, aby som ju poslúchal“.


Foto: Liverpool Echo

Čítajte viac o téme: Rodina, Staroba
Zdieľať na facebooku