Výchova dieťaťa podľa znamenia zverokruhu: Dieťa BLÍŽENEC (21.5. – 20.6.)

Výchova dieťaťa podľa znamenia zverokruhu: Dieťa BLÍŽENEC (21.5. – 20.6.)
Výchova dieťaťa podľa znamenia zverokruhu: Dieťa BLÍŽENEC (21.5. – 20.6.) / Foto: Bigstock

Ak máte pocit, že neviete ako na svoje malé nezastaviteľné batoľa, možno vás nasmerujú alebo upokoja aj odporúčania Lindy Goodman z jej knihy Sluneční znamení.

DIEŤA BLÍŽENEC (21.5. – 20.6.)

Ak sa vaše bábätko narodilo v znamení Blížencov, ihneď spoznáte, čo znamená rýchlosť. Vládcom jeho znamenia je Merkúr, grécky boh s krídlami na nohách a striebornou helmou na hlave. Pripravte sa na to, že zrýchli všetko vo vašom živote. Bude nielen na dvoch miestach naraz, aj jeho myšlienky budú bleskurýchle. Je výzvou udržať s ním krok, resp. let.

 

Tipy na výchovu

Ani sa nenazdáte a bude hovoriť i behať. Zo strachu o jeho bezpečnosť sa možno pokúsite uzavrieť ho do obmedzeného priestoru ohrádky. Nuž, radšej to nerobte. Podstata jeho povahy ho núti pátrať, skúmať a objavovať nové veci. Preto je tento nápad príliš krutý. Nuda a obmedzenie slobody môže dohnať Blížencov až k depresii, z ktorej už nemusia vyrásť. Je to vzdušné znamenie, vzduch sa prirodzene musí hýbať.

Nepokúšajte sa meniť a spomaľovať malého Blíženca, potlačíte jeho prirodzené sklony. Nedajte na rady starších ľudí v okolí, ktorí ho napomínajú, aby sa prestal blázniť, upokojil sa, sadol si. Nevadí, že robí dve veci naraz, veď ich robí dobre. Raz budete možno hrdí, že projektoval unikátnu budovu a zároveň vyhral literárnu cenu. Jeho myšlienky sa tiež môžu javiť prchavé, ale to len preto, lebo si potrebuje roztriediť množstvo svojich záľub a koníčkov a rozhodnúť sa, ktorých sa zbaví a ktoré si udrží.

 

Tipy do školy

Určite neprehliadnete, že dievčatká i chlapci sa naučia čítať veľmi rýchlo. Zdá sa, akoby práve oni vynašli slová. Vyžívajú sa v komunikácii, radi recitujú, píšu slohy. Mnoho z nich má talent na mechanické veci, pričom používajú obe ruky rovnocenne. Možno váš Blíženec píše ľavou rukou, ale kreslí pravou. Ich ruky sú šikovné, citlivé, prsty štíhle a ohybné. Môžu z nich byť skvelí chirurgovia, zubári, hudobníci.

Začnite ich učiť cudzie jazyky od útleho veku. Bude to pre nich zábava a ďalšie reči sa im v budúcnosti môžu zísť, pretože budú radi, podobne ako Strelci, cestovať a komunikovať. Na druhej strane však môžu mať problém s počúvaním. Okamžite pochopia hlavnú myšlienku a podrobnosti sa im budú zdať otravné. Nechajú sa rozptýliť muchou na stene, kúskom papiera, či pohľadom z okna. Je výzvou pre učiteľov i rodičov udržať ich pozornosť, ale ak sa vám to podarí, odmenou vám bude nefalšovaná zvedavosť a lichotivý záujem.

 

Na slovíčko, rodičia

Blížencov nikdy neuspokojí len jeden záujem. Snažia sa vtesnať dva životy do času vymedzenom len pre jeden, takže musia vstrebať všetko, čo sa dá a tak rýchlo ako to pôjde. Preto im hrozí, že sa nenaučia trpezlivosti a vytrvalosti na ceste za svojim šťastím.

 

(pokračovanie nabudúce)

 


Zdroj: Linda Goodman, Sluneční znamení

Čítajte viac o téme: Znamenia zverokruhu a deti
Zdieľať na facebooku