Skoré vstávanie je spôsob, ako stihnúť dôležité veci každý deň

Skoré vstávanie vám pomôže stihnúť dôležité veci každý deň.
Skoré vstávanie vám pomôže stihnúť dôležité veci každý deň. / Foto: Shutterstock

Tiež sa často rozhodujete, či robiť dôležité veci hneď ráno alebo ich odložiť radšej na neskôr? Prečítajte si niekoľko dôvodov, prečo by ste sa jednoznačne mali pustiť do ťažšej práce radšej skôr.

 

Máme obmedzené množstvo pevnej vôle na deň

Sila vôle je schopnosť ako prekonať limbické impulzy. To sú silné pocity, ktoré nás vyzývajú k tomu, aby sme konali podľa niektorých zvykov. Jedným z týchto zvykov môže byť kontrola Facebooku. Ďalším zvykom je zapnúť si televízor a len na chvíľku si pozrieť správy. Kognitívna veda nám  však odhalila, že každý deň máme len malé limitované množstvo vôle. Ako, kedy a či túto silu vôle použijeme, je rozhodujúcim faktorom, ako úlohy počas dňa plníme. Každá malá vec, ktorú môžeme urobiť, nám odoberá silu z našej  pevnej vôle, pretože sila vôle sa zhoršuje po celý deň.

 

Snažme sa urobiť si zo splnenia najťažšej  úlohy zvyk

Zakaždým ako si sadneme k niečomu, čo si vyžaduje obrovské množstvo vôle, rastie naša sebadôvera. Jedna splnená úloha je pre nás sila, z ktorej môžeme čerpať silu na ďalšie úlohy. Keď si na tento spôsob zvykneme, naša pevná vôľa bude narastať a energie na riešenie ďalších úloh budeme mať stále viac a viac. Keď si splníme naše najdôležitejšie úlohy, automaticky do nás vstúpi nová sila. Do ďalších úloh sa budeme púšťať s väčšou radosťou a odhodlaním.

 

Ráno je v našej mysli menej zmätku

Počas dňa sa dejú rôzne veci. Ľudia hovoria rôzne veci. Možno sme na niečo nahnevaní, čo sa udialo v práci.To nielenže vyčerpáva našu silu vôle, ale bráni nášmu mozgu konať na maximum. Ráno mal náš mozog čas na spracovanie všetkých informácií bez zbytočných bočných vplyvov. Budíme sa s takmer čistým štítom a s otvorenou vnímavou mysľou, a preto sa nám ráno najlepšie pracuje. Sila  vôle sa doplňuje ráno, pretože  spánok je jedinou vecou, ktorá môže znovu naplniť našu zásobáreň vôle.

 

Svoj deň začínajme s dostatkom energie na 3 veľké úlohy

Ak ráno ihneď začneme urobením niečoho dôležitého, zostáva nám možnosť urobiť ešte dve väčšie a dôležitejšie úlohy. Ak budeme veci odkladať, naša vôľa sa začne strácať. Keď najskôr urobíme dôležité úlohy, pripravíme náš mozog na úspech. Je to hlavne preto, lebo mozog pracuje na tom, čím sme ho práve nakŕmili. Ak sme ho nakŕmili úspechom, motiváciou, inšpiráciou a schopnosťou plniť úlohy, dá nám toho viac. Robenie kreatívnych a dôležitých úloh vedie k veľkému uvoľneniu neurotransmiterov. Ony zlepšujú našu náladu, robia nás sebavedomejšími, zvyšujú našu úroveň zručnosti a robia život všeobecne úspešnejším.

 


ZDROJ: globalharmonycrew.com
Čítajte viac o téme: Produktivita
Zdieľať na facebooku