Vyrobte si s deťmi hračky pre psíkov

Obľúbené hračky pre psov si môžete vyrobiť aj doma.
Obľúbené hračky pre psov si môžete vyrobiť aj doma. / Zdroj: puppytoob.com

Pes je pravdepodobne najobľúbenejším domácim zvieratkom nielen medzi deťmi, ale aj dospelými. Väčšina psov je veľmi aktívna, neustále sa potrebujú niečím zabávať, hrať sa a hrýzť. Hračky pre domácich miláčikov, ktoré vydržia niekedy len pár dní, finančne zaťažia majiteľov. Prinášame vám preto niekoľko inšpirácií na podomácky vyrobené hračky pre psov. Na ich výrobu vám postačí staré oblečenie, lano či tenisové loptičky. 

Hračky zo starého oblečenia

Zdroj: fakeginger.com

 

Vyberte si dve tričká, každé môže byť inej farby, aby hračka bola veselšia. Odstrihnite dva pásy, hrubé asi 10 centimetrov. Položte ich krížom cez seba, do stredu vložte loptičku, zabaľte ju do tričiek a utiahnite špagátom. Kusy tričiek môžete nastrihať na menšie pásiky, ktoré nakoniec zapletiete. 

 

Zdroj: archzine.net

 

Hračka sa vyrába podobne ako predošlá, z tričiek sa nastrihajú tenké pásiky, ktoré sa potom pevne zapletajú. 

 

 

Zdroj: archzine.net

 

Ak máte doma rifle, ktoré už neoblečiete alebo sú roztrhané môžete ich využiť na výrobu hračky pre svojho miláčika. Z nohavíc si odstrihnete dva rovnaké kusy v tvare kosti, kusy zošite dokopy tak, aby sa ešte vnútro dalo vypchať. Vnútro môžete vyplniť starými kúskami tričiek či rôznych látok, nakoniec kosť zošite, aby bola uzatvorená.  

 

Hračky z lana 

Zdroj: i.pinimg.com

 

Na výrobu hračky vám postačí iba lano a niekoľko tenisových loptičiek. Do nich si pomocou vŕtačky urobíte diery, ktorými prevlečiete lano a zauzlíte. 

 

Zdroj: todogwithlove.com

 

Opäť vám postačí iba lano a tenisová loptička, ktorá sa do lana zabalí. Celý postup, ako zabaliť loptičku nájdete tu.

 

Pomocou lana môžete vyrobiť aj hračky, ktoré budú vytvarované napríklad do tvaru gule či srdca, tiež môžete zapliesť tri rôzne farebné laná a vyrobiť si pomôcku na aportovanie. 

 

Hračka z ponožiek

Zdroj: archzine.net

 

Hračky vyrobené z ponožiek, vyplnené ryžou, vatou či látkami sú známe už dlho. Takúto hračku môžete vyrobiť aj svojmu psíkovi, do vnútra však odporúčame vložiť tenisovú loptičku. 

 

 

 

Zdieľať na facebooku