Vianočné tvorenie s deťmi

Vianočné ozdoby, ktoré zvládnu aj deti.
Vianočné ozdoby, ktoré zvládnu aj deti. / Zdroj: jessicafwalker.com

Vianoce tu máme už o pár dní a situácia vyzerá tak, že ich nebudeme tráviť výletmi do lyžiarskych stredísk či veľkými návštevami príbuzných, preto vás iste poteší, ak budete mať s deťmi čo doma robiť. Vybrali sme pre vás niekoľko tipov na vianočné tvorenie s deťmi, ktoré je rýchle a jednoduché. A nielenže deti zabaví, ale prinesie aj čaro Vianoc ku vám domov.

 

1. Tvorenie z látky

Zdroj: jessicafwalker.com

 

Látkový stromček sa dá vyrobiť veľmi jednoducho. Potrebujeme jednu celú škoricu, na ktorú uviažeme kúsky nastrihaných látok. Nakoniec len pomocou taviacej pištole pripevníme gombík a špagát na zavesenie.

 

Zdroj: parentinghealthybabies.com

 

Z kusu látky si vystrihneme tvar, ktorý chceme, napríklad stromček. Vystrihnutý kúsok musí byť dvakrát, ten sa z časti obšije, potom do neho vložíme vatu, čím stromček vyplníme a zvyšok zašijeme. Nakoniec prišijeme špagát na zavesiene a gombíky ako ozdoby.

 

2. Tvorenie z bavlny

Zdroj: parentinghealthybabies.com

 

Na takýto stromček budeme potrebovať výkres, bavlnu, taviacu pištoľ alebo lepidlo a ozdoby, napríklad nalepovacie kamienky. Z výkresu si vyrobíme kornútok, ktorý potom obalíme bavlnou, prichytíme lepidlom. Nakoniec stromček ozdobíme flitrami, kamienkami či gombíkmi.

 

3. Tvorenie z cestovín

Zdroj: jessicafwalker.com

 

Na základ môžeme opäť použiť vytvarovaný kornútok z výkresu. Cestovinu si nafarbíme a postupne začneme lepiť. Začíname od spodu a lepíme taviacou pištoľou. Na vrch cestovinového stromčeka môžeme použiť mašličku, do vnútra poukladáme malé korálky, ktoré poslúžia ako výzdoba.

 

4. Tvorenie zo šišiek

Zdroj: kinlyunspoken.com

 

Sobíka zo šišiek vyrobíme rýchlo, postačia nám nalepovacie oči, malé halúzky na parohy, ktoré prilepíme taviacou pištoľou a nakoniec červený nos, ten môže byť vyrobený napríklad z bavlny, ale môže sa použiť aj červený gombík alebo čokoľvek, čo aspoň trochu pripomína nos.

 

Zdroj: kinlyunspoken.com

 

Prvým krokom je nafarbenie koncov šišky na zeleno. Po uschnutí iba nalepíme pomocou taviacej pištole vatové farebné guličky, ktoré slúžia na ozdobu.

 

Zdroj: jessicafwalker.com

 

Postup začína ako pri predchádzajúcom stromčeku. Základom je nafarbenie koncov šišky na zelono, po zaschnutí farby sa šiška nalepí na korkový štupel a nakoniec sa prilepí malá dekoratívna hviezda na vrch, opäť sa môžu použiť aj malé vatové guličky či gombíky.

 

5. Tvorenie pomocou varechy

Zdroj: thebestideasforkids.com

 

Z varechy si deti môžu vyrobiť elfa, snehuliaka či sobíka. Postačí na to varecha, ktorá sa nafarbí, nalepovacie oči alebo fixy na dokreslenie očí alebo úsmevu. Vatové guličky použijeme ako nos, vatu ako fúzy. Takéto varechy môžu deťom poslúžiť na hranie alebo na ozdobu.

 

Zdroj: thebestideasforkids.com

 

6. Tvorenie z papiera

Zdroj: jessicafwalker.com

 

Papierové vianočné svetielka, na ktoré postačí iba farebný papier, špagát, lepidlo a nožnice. Z farebného papiera povystrihujeme pásiky, ktoré vytvarujeme do podoby žiaroviek, môžu byť aj guľaté. Šedým papierovým pásikom oblepíme žiarovky a prevlečieme cezeň špagát.

 

Zdroj: easypeasyandfun.com

 

Na vianočnú pohľadnicu potrebujeme farebný papier, na ktorý nalepíme o kúsok menší obdĺžnik bieleho kancelárskeho papiera. Potom nalepíme malý hnedý obdĺžnik, ktorý symbolizuje kmeň a nakoniec tri trojuholníky zeleného papiera. Tie však prilepíme iba špicom, pretože ostatné nožnicami roztriháme a rozstrapatíme.

 

Zdroj: modpodgerocksblog.com

 

Na takéto zvieratká a ozdoby nám postačia obyčajné papierové reťaze, ktoré sa vyrábajú z prúžkov papiera a následne lepia po koliečkach. Nakoniec postačí už iba nalepiť parohy či klobúk, dať nalepovacie oči a úsmev.

 

7. Tvorenie zo starej žiarovky

Zdroj: parentinghealthybabies.com

 

Vyrobiť si snehuliaka zo starej žiarovky môžete aj vy. Postačí žiarovka, ktorá sa nafarbí na bielo, jej vrch zase na čierno alebo môže byť aj inej farby, symbolizuje klobúk. Potom dokreslíme fixou alebo temperovými farbami oči, gombíky, nos a úsmev. Nakoniec môžeme pridať šál, ktorý môže byť vyrobený z látky alebo reťaze na stromček.

 

8. Tvorenie z arašidov

Zdroj: thejoysharing.com

 

Arašidy stačí nafarbiť, prilepiť šál zo stuhy, vatu alebo vatovú guličku ako nos. Na čiapku môžete taktiež použiť kúsky vaty alebo látky.

 

9. Tvorenie z klinčekov a škorice

Zdroj: livemaster.ru

 

Na takéto ozdoby postačia mandarínky a klinčeky, tie sa iba napichajú do kôry.

 

Zdroj: livemaster.ru

 

Potrebujeme sviečku, ktorú obalíme celou škoricou. Škoricu môžeme zafixovať špagátom a následne dať stuhu na okrasu.

 

Čítajte viac o téme: Vianoce s rodinou
Zdieľať na facebooku