Osviežte sa s deťmi zábavnými vodnými hrami v horúce letné dni!

Osviežujúce aktivity s vodou, pri ktorých sa zabaví celá rodina.
Osviežujúce aktivity s vodou, pri ktorých sa zabaví celá rodina. / Zdroj: meaningfulmama.com

Mraky a daždivé počasie opäť vystriedalo krásne slnko a vysoké teploty, pri ktorých však nevyhnutne potrebujeme aj poriadne osvieženie. Preto sme si pre vás pripravili aktivity pre deti, kde hrá hlavnú úlohu práve voda. Sú ľahké, zábavné, ale hlavne osviežujúce a počas prázdnin sa vám môžu hodiť. Môžete ich vyskúšať na rodinnej grilovačke, detskej oslave alebo aj v bežné prázdninové dni.

 

Napĺňanie odmerky

Jednoduchá ale zábavná aktivita, z ktorej môžete urobiť súťaž pre celú rodinu. Stačí vám iba pohár a nádoba, do ktorej budete nalievať vodu, no a ten, komu sa odmerka naplní ako prvému, vyhráva. Taktiež túto hru môžete hrať so špongiou, ktorú budete žmýkať do vedra.

 

Zdroj: meaningfulmama.com

 

Zdroj: theresourcefulmama.com

 

Bowling

Postačí vám iba zopár plastových fliaš, ktoré naplníte vodou. Tie budete následne zhadzovať balónom, ktorý bude taktiež naplnený vodou, túto aktivitu môžete urobiť tiež ako súťaž.


Zdroj: learnplayimagine.com

 

Preskakovanie obručí

Môžete využiť zavlažovacie systémy, ktoré máte na záhrade. Poukladáte obruče a deti len budú skákať z jednej do druhej tak, aby sa vyhli vode.


Zdroj: meaningfulmama.com

 

Praskanie balónov

Teraz prichádza to pravé osvieženie! Balóniky jednoducho naplňte vodou, zaveste napríklad na konár stromu a deti ich budú palicou triafať a praskať. Môžete sa tešiť na veľa radosti a smiechu, keďže deti sa nevyhnú poriadnej spŕške vody.

 

Zdroj: meaningfulmama.com

 

Penová sprcha

Určite má každý z vás doma nejakú tú penovú pomôcku na plávanie, ktorú dieťa využilo možno raz a odvtedy leží niekde v skrini či na povale. Teraz ju môžete využiť na zábavné aktivity, napríklad si z nej môžete urobiť sprchu pre deti. Do trubice urobte diery, zaveste ju a už len zaveďte hadicu alebo iný prísun vody. Deti sa tak môžu zabaviť, ale zároveň ochladiť v horúce dni.

 

Zdroj: ziggityzoom.com

 

Penová stena

Taktiež si z týchto penových trubíc môžete vyrobiť penovú stenu. Trubice iba pripevníte do tvaru eska lepiacimi páskami o stenu alebo paletu, na vrch dáte lievik, do ktorého budú deti nalievať vodu. Verte či nie, deti sa týmto budú zabávať celé dni.

 

Zdroj: teachingmama.org

 

Lovenie štupľov

Máte doma množstvo korkových štupľov? Výborne, teraz ich konečne využijete! Na každý z nich napíšte číslo a hoďte ich do bazéna. Štuple sa, samozrejme, neponoria a deti si pri ich lovení zaplávajú a ešte k tomu si precvičia aj matematiku, keď budú čísla zoraďovať.

Hru môžete skomplikovať aj tak, že vyhrá ten, kto vyloví štuple s vyšším súčtom ich čísel.

 

Zdroj: pagingfunmums.com

 

Nosenie pohárov

Do každého pohára nalejte vodu, nemusí byť plný. Poháre uložte na tácku, s ktorou musia deti bežať čo najrýchlešie, ale tiež tak, aby sa voda nevylievala. Beh môžete spraviť prekážkový, bude to pre deti o to väčšia zábava.

 

Zdroj: thecreativebite.com

 

Posúvanie nafukovacej lopty do cieľa

Stačia vám iba vodné pištole a balón, ktorý budú deti posúvať pomocou pištolí do cieľa. Vyhrá ten, kto to zvláde ako prvý.

 

Zdroj: pequecio.com

 

Volejbal

Hrali ste už volejbal s plachtami? Je to výborná hra, pri ktorej sa zabaví určite každý. Balón naplnený vodou sa prehadzuje klasicky, ako pri obyčajnom volejbale, z jednej strany na druhú. Deti ho ale musia chytiť do plachty, pretože inak praskne. Zábava je teda zaručená.

 

Zdroj: urbanfunnyfarm.blogspot.com

 

Vodná šmýkačka

Máte záhradu do kopca? Tak to je obrovská výhoda, lebo vám stačí už len gumená plachta, na ktorú nalejete vodu s trochou saponátu, aby sa telo lepšie šmýkalo. Deti sa budú určite šmýkať od rána do večera.

 

Zdroj: happyhooligans.ca

 

Balónová vojna

Takéto balóniky si môžete kúpiť aj v obchode, sú jednoduché v tom, že ich stačí len pomaly napustiť hadicou a vytiahnuť. Netreba ich zaväzovať ani nič iné s nimi robiť. A potom môže začať tá pravá balóniková vojna, tak do toho!

Zdroj: upliftingmayhem.com

Zdroj: thecreativebite.com

Čítajte viac o téme: Šport
Zdieľať na facebooku