10 filmov, ktoré budú baviť celú rodinu

10 filmových rodinných príbehov, ktoré potešia celú rodinu.
10 filmových rodinných príbehov, ktoré potešia celú rodinu. / kinobox.cz

Pokoj, ticho, čaj v ruke, tanier plný koláčov a dobrý film, ktorý zabaví celú rodinu. Ak premýšľate, čo si pozrieť cez sviatočné dni s deťmi v televízii, prinášame vám zopár tipov na filmy, ktoré majú zaujímavé spracovanie, silné príbehy plné lásky, oddanosti, priateľstiev a odvážnych hrdinov. Filmy a rozprávky, ktoré sú poučné a každému z nás niečo dajú. Ktoré by ste mali vidieť?

 

Dračia nevesta (On - Drakon)

Zlý drak unesie princeznú Miroslavu uprostred svadby a uväzní ju v hore, ktorá sa nachádza na opustenom ostrove. Miroslava prišla o všetko – rodinu, ženícha aj kamarátov. Jej jediným cieľom bolo ujsť z ostrova a zachrániť si život, ale chlapec bez mena jej v hlave rozvíri tajomné myšlienky a ona začína pomaly odhaľovať záhady ostrova a dračieho života. Táto ruská rozprávka zaujme zaujímavým príbehom, bolesťou ale aj láskou, ktorá v nás môže rýchlo rozkvitnúť.

 

 

Hačikó ( A dog´s story)

Film, ktorý bol natočený podľa japonskej predlohy z roku 1987. Richard Gere stvárnil univerzitného profesora, ktorý sa ujal opusteného psa. Dojemný príbeh o oddanom psíkovi menom Hačikó, ktorý chodil každý deň čakať svojho majiteľa na železničnú stanicu. Jedného dňa sa majiteľ nevrátil, ale verný psík ho čakal. Nevedel prečo sa nevracia a chodil ho čakávať každý deň celých 9 rokov. Legenda o nesmrteľnom pute sa v Japonsku traduje dodnes. Príbeh o oddanosti psa ku svojmu pánovi a tom, ako sa môže obyčajný rituál stať najväčším a najčistejším vyznaním lásky.

 

 

Alica v krajine zázrakov (Alice in the Wonderland)

19-ročnú Alenku čaká zážitok, na ktorý len tak nezabudne. Keď ju na Viktoriánskych záhradných slávnostiach požiada o ruku urodzený princ Hamish, utečie za zajacom v saku, v ktorom má zastrčené vreckové hodinky. Alenka ho nasleduje do nory, na konci ktorej sa nachádza niekoľko dverí, cez ktoré musí prejsť. Ocitne sa v ohromujúcom a fantastickom svete plnom kúziel, čudných panovníkov, ale aj veľmi dobrých kamarátov.

 

 

Hore (Up)

Hore je príbeh o 78-ročnom deduškovi, ktorému chcú zbúrať dom, pretože na jeho pozemku má byť priemyselný park. Nechce svoj dom opustiť, pretože preňho znamená viac ako len miesto, kde býva. Sú to spomienky na celý jeho život s láskou, o ktorú pred časom prišiel. Preto sa rozhodne domček priviazať o tisíce balónov a odletieť s ním do divočiny, na miesto, ktoré kedysi plánoval navštíviť so svojou milovanou manželkou. Vtipný plán sa mu podaril, no po chvíli letu zistí, že sa k nemu pridal aj nečakaný sprievodca a jeho malá nočná mora – nadšený 8-ročný skaut menom Russell. Ich spoločná cesta do strateného sveta, v ktorom sa stretávajú s exotickými zvieratami, netradičným jedlom a postavami, je plná humoru, silných emócií a obrovských nápadov.

 

 

Nebo existuje (Heaven Is for real)

Film rozpráva skutočný príbeh otca z malého mesta, ktorý nabral odvahu podeliť sa o synov výnimočný zážitok, ktorý mu zmenil život. Herec Greg Kinnear sa predstavuje v role Todda Burpa ako otec malého chlapca Coltona. Ten tvrdí, že keď sa ocitol na pokraji smrti, navštívil nebo. Colton podrobnosti zo svojej tajuplnej návštevy v nebi popisuje veľmi vierohodne a hovorí o veciach, ktoré by inak nevedel. Samotní rodičia majú problém uveriť jeho nadpozemskému zážitku, hoci sú celý život silne veriaci. Colton však popisuje so svojou detskou nevinnosťou a úprimnosťou veci a udalosti, ktoré sú racionálne nevysvetliteľné.

 

 

Moana

Film o odvážnej Moane: Legenda o konci sveta a nebojácnom dospievajúcom dievčati, ktorá sa vydá na nebezpečnú cestu, aby zachránila svoj ľud. Cestou stretne Waiana, kedysi mocného poloboha a Mauiho, ktorý jej pomôže stať sa skutočnou moreplavkyňou. Spoločne sa plavia cez šíri oceán a zažívajú nebezpečné dobrodružstvá. Na konci cesty Vaina splní svoju úlohu a nájde to, čo vždy hľadala – samú seba.

 

 

Hviezdny prach (Stardust)

Tristan Thorne je jednoduchý chlapec z anglického vidieka. Miluje miestnu krásavicu Victoriu, ale ona ho len využíva. Chcela, aby jej priniesol spadnutú hviezdu, o ktorej ešte nikto nevedel, že sa premenila na krásne dievča menom Yvaine. Po hviezde túžili viacerí, pretože mala čarovné srdce. Tristan sa časom do hviezdy zamiloval. Rozprávka vznikla pôvodne ako komiks v roku 1997.

 

 

Kráľovstvo lesných strážcov (Epic)

Bystrá, statočná ale aj tvrdohlavá Mary, ktorá zažije dobrodružstvo, o akom sa jej ani nesnívalo. Po návrate do rodného domu sa snaží zblížiť so svojím otcom, ktorý je zarytý dobrodruh a profesor. Mary dochádza trpezlivosť, a vďaka kúzlu sa ocitne v lesnom spoločenstve. Aby sa dostala domov, musí najprv pochopiť partičku lesných postavičiek a pomôcť im zachrániť spoločenstvo. Spozná veľa dobrých húseničiek, kráľovnú lesa a slimákov, ale aj lásku v elitnej lesnej jednotke.

 

 

Orol Eddie (Eddie the Eagle)

Nejde len o taký obyčajný príbeh. Orol Edie bol skutočný a jeho túžba dosiahnuť to, čo si zaumienil, bola neuveriteľne nákazlivá. Snom obyčajného chlapca z Británie - Michaela Edwardsa bolo stať sa olympionikom a reprezentovať Veľkú Britániu v nejakom športe. Ako malý vyskúšal veľa atletických disciplín, no v ničom nevynikal. Jeho poslednou šancou sa stal skok na lyžiach. Keďže v Británii nie je veľa skokanov, lebo nemajú na trénovanie vytvorené podmienky, na olympiáde sa v tejto disciplíne ani nezúčasťňovali. Michael to však vnímal ako svoju šancu a najal si trénera Bronsona Pearyho. Ten najprv nechcel mať dočinenia s nemehlom ako je Michael, no očarí ho svojím neuveriteľným odhodlaním a zoberie ho pod svoje ochranné krídla. Spolu dokázali takmer nemožné a v roku 1988 vstúpil Michael Edwards do dejín olympijských hier ako nezabudnuteľný skokan na lyžiach "Orol Eddie“ a stal sa doslova miláčikom obecenstva i novinárov. Tento skutočný príbeh je plný humoru, silného rodinného puta i neuveriteľnej motivácie, že kráčať vytrvalo za svojimi snami sa vždy oplatí.

 

 

Hugo a jeho veľký objav (Hugo)

Hugo je neobyčajný 12-ročný chlapec, ktorý po otcovej smrti žije na parížskej vlakovej stanici u strýka alkoholika. Po otcovi zdedil vynález s kľúčovou dierkou v tvare srdca, ktorý ožije len vtedy, keď sa do nej vloží správny kľúč. Hugova zvedavosť je ale silná a preto chce nájsť tento kľúč, ktorý mu do cesty hodí nejednu záhadu a iné tajomstvá. Dokáže všetky tieto záhady Hugo vyriešiť alebo ho ruka zákona pošle do detského domova?

 

Čítajte viac o téme: Film
Zdieľať na facebooku