Oteckovia inšpirujú mamičky každý deň. Čo na nich obdivujeme?

Možno ste si to nikdy neuvedomili, ale aj váš partner má niečo, čím sa môžete pri výchove detí inšpirovať každý deň.
Možno ste si to nikdy neuvedomili, ale aj váš partner má niečo, čím sa môžete pri výchove detí inšpirovať každý deň. / Zdroj: Bigstock

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, ako veľmi sa líšite od svojho partnera? Či ako sa líšil prístup vašich rodičov k vám? Tak, ako každý človek má rozdielnu osobnosť, tak má aj rozdielne metódy, ako byť skvelým rodičom. Výnimkou nie sú ani partneri, z ktorých každý má iný prístup k deťom. A deťom sa takáto rozmanitosť páči, pretože si  môžu užiť vplyv, perspektívu a energiu každého z rodičov. Určite vás trochu frustruje, keď vaša polovička občas zabudne niečo nakúpiť, alebo si nepamätá všetky návštevy doktorov, avšak stále vás pri srdci zahreje láska, energia, a snaha, ktorú vkladá do rodičovstva. Typickým zrkadlom toho, že to robí najlepšie ako vie, sú chvíle, keď sa vracia z práce domov a otvorí dvere. Deti bežia ku dverám a nevedia sa otecka nabažiť. Čo všetko na oteckoch obdivujeme, ale možno sme im to nikdy nepovedali?

 

Keď sa bláznia s deťmi

Keď si spomínate na svoje detstvo a na všetky momenty plné smiechu, vynára sa vám pri nich mama alebo otec? U väčšiny ľudí je to otec, alebo dedo, s ktorým ako dieťa zažívali veľa zábavných momentov plných smiechu. Otcovia urobia aj nemožné, aby videli svoje dieťa smiať sa. A matkám sa to páči, pretože im to pripomína, že by mali tiež občas trochu poľaviť, zasmiať sa a nebrať rodičovstvo až tak vážne.

 

Keď sú s deťmi aktívni a nezabúdajú na šport

Po tehotenstve nie je vždy jednoduché vrátiť sa do predchádzajúcej formy a fyzickej kondície. Mamičky veľmi často pri tom inšpirujú práve partneri, aby sa vrátili do pôvodnej kondície. Keďže sú vo forme a môžu sa s deťmi blázniť a športovať bez obmedzení, ženy to zväčša láka, aby sa čo najskôr mohli pripojiť. Pri športe je kopec zábavy a mnohé maminy si spoločné bicyklovanie či plávanie nechcú nechať ujsť. Hoci sa cítia vyčerpané, mnohé nakopnú práve manželia, ktorí sa dokážu pravidelne bez výhovoriek celé roky venovať športu každý týždeň.

 

Zdroj: Bigstock

 

Keď sú pokojní

Koľkokrát ste si po celom dni strávenom pri deťoch povedali, že tento deň bol na vás jednoducho priveľa? Alebo ste boli nervózne už od rána? Ak ste niekedy už niečo podobné zažili a máte pokojného manžela, na ktorom sa celodenný stres z práce neodrazí, práve jeho pokoj je vašou inšpiráciou. Keď je pokojný váš manžel, nakazí svojou pohodou vás aj vaše deti. Aj situácie, ktoré by ste osamote považovali za stresujúce, vďaka nemu také nie sú.  Pomáha vám vidieť veci z inej perspektívy.

 

Ak sú výborní kuchári

Deti často odmietnu jedlo z rôznych rozmarov. Neohúrite ich nutričnými hodnotami ani tým, že je to zdravé alebo obsahom zeleniny. Mamičky často inšpiruje manžel, pokiaľ je výborný kuchár a deti, ktoré sú za normálnych okolností veľmi vyberavé, zjedia od neho všetko, čo majú na tanieri.

 

Zdroj: Bigstock

 

Ak manželia trávia občas voľný čas aj s kamarátmi

Napriek tomu, že svoje deti milujeme a najradšej by sme boli stále pri nich, často zabúdame na to, že existuje aj svet tam vonku, a že máme svojich rodičov, súrodencov a kamarátky. V niektorých obdobiach je však ľahké na to zabudnúť. Ak váš manžel trávi niekedy čas aj so svojimi kamarátmi, môže vám to pripomenúť, že aj vy máte svoj život a kamarátky, na ktoré narodením detí nemusíte zabudnúť.

 

Ak sú to veční optimisti

Rodičovstvo nie je vždy prechádzka ružovou záhradou, najmä nie v prípade, že dieťa trpí nejakými problémami, napríklad zdravotnými a je často choré. Takáto situácia nebýva jednoduchá ani pre jedného z rodičov, avšak ženám intenzívne pomáha, pokiaľ je ich manžel večným optimistom a nepodlieha panike. Vtedy sa spoločne prekonáva všetko omnoho ľahšie.

 

Keď si nenosia prácu domov

Na väčšinu ľudí sú dnes v práci kladené obrovské nároky, pracujú dlhé hodiny nadčasov, chodia do práce aj cez víkendy či sviatky, alebo si nosia prácu domov a pracujú do neskorých nočných hodín. Práve muži sú tí, ktorí sú ľahšie schopní toto nerobiť a oddeľovať rodinný a pracovný život.

 

Keď skúšajú nové veci

O tom, aké je potrebné si rozširovať zónu komfortu skúšaním nových vecí, sa popísalo toho už mnoho. Avšak práve manžel, ktorý je ochotný skúšať s deťmi nové veci, napríklad nové športy, nové jedlá, či nové spôsoby, ako robiť tie staré veci, vás dokáže inšpirovať. Je dôležité, aby si rodina vedela užiť čas strávený pokope, popasovať sa s novými vecami a mala spoločné zážitky.

 

Zdroj: Bigstock

 

Keď vás inšpirujú na zdieľanie svojich snov

Ak máte doma manžela, ktorý má nejaký špeciálny talent, napríklad vie hrať na hudobný nástroj, môže vás inšpirovať k tomu, aby ste aj vy zdieľali svoje sny a talenty so svojou rodinou. Alebo môže naučiť vaše deti niečomu novému.

 

Každý rodič je však iný, má pri výchove iné spôsoby a metódy. Ako inšpiruje vaša polovička vás?

Zdieľať na facebooku