Vyrobte si s deťmi netradičné veľkonočné vajíčka

Vyrobte si s deťmi netradičné veľkonočné vajíčka z pánskej kravaty
Vyrobte si s deťmi netradičné veľkonočné vajíčka z pánskej kravaty  

Netradičný spôsob, ako môžete spolu s deťmi ľahko a relatívne rýchlo vyrobiť veľkonočné vajíčka je aj s použitím hodvábnych látok. Použiť môžete napríklad staré pánske kravaty, ktoré sa už nepoužívajú a mávajú rôzne zaujímavé vzory i farby.

 

Pohľadajte čo najfarebnejšie kravaty s najrôznejšími vzormi, aby vaša veľkonočná dekoračná misa na stole naozaj utkvela v pamäti každému.

 

Tu je niekoľko kravát, ktoré sme na výrobu veľkonočných vajíčok vybrali my.

 

 

Potrebujete 100% hodváb, aby vám táto technika fungovala. Zloženie látky si môžete overiť na visačke oblečenia alebo kravaty. Aj staré škaredé kravaty môžu ako dekorácia na vajíčku vyzerať úchvatne.

 

 

 

Prvý krok je odstránenie podšívky na kravate. Musí vám zostať iba čistý hodváb.

 

 

 

Vystrihnite štvorce látky dostatočne veľké, aby ste do nich dokázali zabaliť celé vajíčko a ešte vám kúsok zostal na pevné uviazanie. Snažte sa látku utiahnuť najpevnejšie ako sa len dá, aby sa dotýkala povrchu vajíčka v každom bode, samozrejme tak, aby ste vajíčko nepraskli. Čím tesnejšie sa bude látka povrchu dotýkať, tým jasnejší bude na vajíčku vytlačený vzor. V miestach, kde bude látka nariasená, budete mať vzor jemne rozmazaný, preto si naplánujte, akú časť vzoru chcete mať bezchybnú.

 

 

 

Keď budete vajíčko viazať, skúste sa zamyslieť, či chcete, aby na miske neskôr „sedelo“ alebo „ležalo“ a podľa toho naň upevnite látku s jej vzorom. Tak ako vzor vidíte pred experimentom, tak bude po ňom umiestnený na vajíčku aj po odviazaní látky.

 

 

 

 

 

Po tom, čo ste všetky vajíčka zabalili do nádherných hodvábnych materiálov, budeme ich baliť opäť. Tentokrát do bledej ľahkej látky. Látka zo starého vankúša alebo plachty je ideálna.

 

 

 

Ponorte všetky tieto krásne vajcia do malého hrnca a zalejte ich vodou.

Pridajte ¼ octu a priveďte k varu. Po 20 minútach môžete vajcia vybrať a položiť ich do podložku alebo uterák, aby vychladli a vyschli. Keď sú vajíčka dostatočne chladné, vyberte ich z látky.

 

 

 

No a už sa len kochajte výsledkami svojej práce. Veľa šťastia pri vašom vlastnom pokuse!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zdroj: ourbestbites.com
Čítajte viac o téme: Vyrob si sám
Zdieľať na facebooku