Nezabudnuteľné letné zážitky na zámku Schloss Hof

Sponzorovaný článok
Výlet na zámok Schloss Hof s deťmi bude pre vašu rodinu určite nezabudnuteľný.
Výlet na zámok Schloss Hof s deťmi bude pre vašu rodinu určite nezabudnuteľný. / Foto: Lois Lammerhuber

Chcete vašim deťom dopriať výnimočný výlet? Hľadáte miesto, kde by si mohli naplno vychutnávať detské radosti a zažiť niečo nevšedné a obohacujúce?

 

Len „na skok“ od slovenských hraníc sa v objatí nedotknutej prírody na ploche 70 hekárov rozprestiera barokový skvost Dolného Rakúska – zámocký areál Schloss Hof. Nádherné miesto, ktoré vás očarí jedinečnou atmosférou, umožní vám nahliadnuť do rozprávkového prostredia zámku a zároveň poskytne vašim ratolestiam priestor na šantenie, zábavu a spoznávanie. Počas návštevy zámockého komplexu, ktorý pozostáva z impozantného zámku, terasovitej barokovej záhrady a idylického statku, si dokonale vychutnajú leto rodičia aj ich ratolesti. Na tomto úchvatnom mieste sa snúbi jedinečná ponuka hravých aktivít pre deti s atraktívnymi možnosťami trávenia voľného času pre dopspelých.

 

Čo unikátne čaká (nielen) na detských návštevníkov v zámockom areáli Schloss Hof?

Žážitková detská prehliadka so slovenským lektorom

Vedeli ste, že na zámku Schloss Hof je každú nedeľu a vo sviatok pre slovenské deti pripravená špeciálna prehliadka v slovenskom jazyku? Detskí návštevníci sa vydajú na unikátnu „cestu do minulosti". Tešiť sa môžu na prezliekanie do barokových kostýmov a pútavé priblíženie života v 18. storočí. O zábavu i získavanie nových poznatkov hravou formou je postarané.

 

Deti sa v rámci aktivít môžu prezliecť do barokových kostýmov. / Foto: FB Schloss Hof

 

Interaktívna výstava „Hra s jedlom“

Neopakovateľnú atmosféru života na zámku obohacuje fascinujúca výstava „Hra s jedlom“, ktorá je inštalovaná na zámku Schloss Hof a neďalekom zámku Niederweiden. Táto pútavá výstava ponúka zaujímavý pohľad na logistické procesy, rolu spotrebiteľa či kutúru stolovania a približuje históriu, súčasnosť i budúcnosť obchodu. Moderné poňatie výstvy, originálne exponáty a interaktívne prvky úplne pohltia návštevníkov všetkých vekových kategórií.

 

Idylický statok

Zámocký areál zahŕňa aj idylický statok s detským ihriskom, vodnými atrakciami, dobrodružným tematickým okruhom a skvelým simulátorom jazdy na koči. Na statku našlo svoj domov okolo 200 zvierat. Detičky sa môžu zoznámiť so vzácnymi druhmi staro-rakúskych domácich zvierat, ku ktorým patrí napr. biely barokový oslík. V plnej kráse sa predvedú aj exotickejší zástupcovia zvieracej ríše, akými sú napr. ťavy či alpaky. V kontaktnej zoo môžete zvieratká nielen obdivovať, ale aj pohladkať. Detský a rodinný svet v Bäckenhofe ponúka atraktívne možnosti zábavy pre najmenších. Ak túžite deťom dopriať trochu dobrodružstva, určite nevynechajte Zážitkové okruhy s interaktívnymi stanovištiami. Poskytnú vám odpoveď na otázku, ako v dávnych dobách vyzeral život slúžky či paholka na zámku.

 

15 hektárová terasovitá záhrada

Baroková záhrada s pôsobivým uplatnením vodných a skulpturálnych prvkov, vystavaná podľa francúzskeho vzoru, sa rozprestiera na siedmich terasách. Svieža zeleň, pestré farby, krásne vône a zvuky prírody priam lákajú na príjemnú prechádzku či piknik v tôni gaštanov. Predovšetkým deti ocenia novinky – úžasný labyrint a bludisko s vyhliadkovou plošinou, ktoré sú výsledkom revitalizácie 7. záhradnej terasy.

 

Zámok Schloss Hof má nádherné terasovité záhrady. / Foto: Hertha Hurnaus

 

Skvelé podujatia

Programová ponuka je skutočne pestrá. 20. – 23. júna budú hosťom na zámku mušketieri v pôsobivých kostýmoch, ktorí predvedú veľkolepé divadlo. Kým deti uchváti zábava v tvorivých dielničkách, rodičia môžu obdivovať zámocký areál Schloss Hof z koča. Detičky určite uvítajú možnosť zajazdiť si na poníkoch. 5. júl je venovaný slovenským návštevníkom, pričom malých i veľkých poteší špeciálny program. Mesiac august sa ponesie v znamení Veľkej prázdninovej zábavy, ktorá začína 3. augusta a už tradične zaujme bohatou ponukou výborných aktivít pre deti.

 

Podujatia na zámku Schloss Hof sú vždy prispôsobené aj deťom. / Foto: Astrid Knie

 

Ak sa rozhodnete pre výlet do zámku Schloss Hof, darujete vašim deťom nezabudnuteľné spomienky.

 

Tip na záver: Vydajte sa do zámku Schloss Hof pešo alebo na bicykli:
Počas víkendov a sviatkov je otvorená aj východná brána v smere od Devínskej Novej Vsi. Ak máte radi prechádzky alebo je bicykel vašim nerozlučným priateľom, môžete do zámku Schloss Hof prísť aj cez cyklomost ponad rieku Moravu.

www.schlosshof.at/sk

Zdieľať na facebooku