Angličtinári prejavili o moderné vzdelávacie materiály veľký záujem, z ich používania môžu viacnásobne benefitovať

S materiálmi EnglishOne učí už viac ako 1000 škôl.
S materiálmi EnglishOne učí už viac ako 1000 škôl. / Foto: Bigstock

Učitelia anglického jazyka na základných školách z celého Slovenska prejavili na začiatku aktuálneho školského roka enormný záujem o didaktické prostriedky EnglishOne. Ponúklo im ich Metodicko pedagogické centrum (MPC) a na základe prejaveného záujmu bolo do škôl následne distribuovaných 2 250 kolekcií didaktických materiálov EnglishOne.

„Teší nás veľký záujem o inovatívne vzdelávacie materiály EnglishOne zo strany učiteľov. Svedčí to o ich úprimnom záujme a snahe zatraktívniť výučbu angličtiny na našich školách a zaujať tak svojich žiakov, čo bolo napokon aj cieľom našej snahy,“ povedala Mgr. Kamila Jandzíková, PhD., generálna riaditeľka MPC.

 

Zdroj: Enlish One

 

Angličtinári už medzičasom využívajú dodané materiály na svojich hodinách. Vzhľadom na spoluprácu MPC s British Council, tí učitelia, ktorí využívajú dodané didaktické materiály intenzívne, majú možnosť získať aj zaujímavé benefity. V závislosti od intenzity práce s nimi majú možnosť realizovať ukážkové hodiny anglického jazyka s lektorom alebo s native spíkrom priamo v škole. Desať učiteľov, ktorí budú mať na konci novembra 2017 na portáli anglictina.iedu.sk zadaný a aj žiakmi vypracovaný najvyšší počet úloh, získajú pobyt vo Veľkej Británii.

Súbor vzdelávacích materiálov pre učiteľov angličtiny EnglishOne obsahuje metodické príručky, ktoré sú pre uľahčenie práce učiteľov na I. stupni aj v slovenskom jazyku, pracovné listy pre žiakov a digitálny edukačný obsah, ktorý je nahovorený native spíkrami a dostupný na vzdelávacom portáli ministerstva školstva.

Prieskum medzi učiteľmi, ktorí s EnglishOne učia od roku 2015 preukázal, že vďaka týmto moderným materiálom žiaci získali pozitívnejší prístup k jazyku, zvýšila sa ich aktivita na hodinách, ako aj motivácia k učeniu. V 96 % zapojených tried sa žiakom zlepšila výslovnosť a v 95 % dosahovali väčší učebný pokrok ako predtým. Až 95 % učiteľov uviedlo, že materiály EnglishOne sú veľmi prínosné pre ich učiteľskú prax.

 

Viac informácií nájdu učitelia na www.englishone.sk.


Čítajte viac o téme: Cudzie jazyky
Zdieľať na facebooku